Kartlegging av potensial- og teknologistatus innen maritim sektor

Information

Offenes Verfahren
02.12.2015 11:00 (GMT+01:00)
06.01.2016 13:00 (GMT+01:00)

Buyer

Enova SF Enova SF
Bjørn H. Aunøien Bjørn H. Aunøien
Prof. Brochsgt 2
7030 Trondheim
Norwegen
983 609 155

Closing date has passed.

Short description

Enova ønsker å gjøre en kartlegging av dagens teknologistandard for nybygg innen de segmenter med størst potensial for energieffektivisering (også inkludert fiskefartøy og offshore-relaterte fartøy). Ferjer, Cruise-skip og hurtigbåter/mindre passasjerfartøy skal ikke omfattes av denne studien. Det vil være opp til tilbyder å beskrive de skipstyper som bør omfattes av studien i tilbudet.

Formålet med studien er å gjøre Enova bedre i stand til å vurdere ulike teknologiers potensial for energieffektivisering og selektere hvilke teknologier som bør kunne omfattes av Enovas støtteprogram. For Enovas støtteprogram “Energitiltak i skip“ vil dette gjelde teknologier som har tilstrekkelig forbedringspotensial innen ulike fartøyssegment og operasjonsprofiler, men som ikke nødvendigvis har tilstrekkelig lønnsomhet for brukeren. For det det andre relevante støtteprogrammet “Ny energi- og klimateknologi i transport“ vil hovedformålet være å kartlegge teknologier med tilstrekkelig effektiviseringspotensial innen ulike fartøyssegment og operasjonsprofiler, disse teknologiene vil ofte ikke ha tilstrekkelig lønnsomhet for brukeren. Nye teknologier defineres som teknologier som er nye eller som i liten grad er tatt i bruk i Norge.

Når det kommer til utvalget av skip som skal inngå i studien, skal disse ha vesentlige anløp til Norge. Med vesentlige anløp menes systematiske og forutsigbare anløp. Teknologiene skal vurderes med hensyn på potensiale for energieffektivisering og merkostnad. Tiltak med mindre enn 5 prosent effektivisering i forhold til dagens nybyggstandard skal ikke omfattes av studien. Kartleggingen av nye teknologier (teknologier i pipeline) skal ta for seg antatt markedsforhold for teknologiene i et 5 års-perspektiv. Regelverk, både besluttet og forventet, som setter rammebetingelser for utviklingen skal hensyntas.

Files (click "Show interest" to get access)

Name Size
Del 2 - Kontrakt Oppdragsavtalen 15_5299.pdf 348 KB
Del 2 - Kontrakt Oppdragsavtalen bilag 15_5299.doc 77 KB
Del 1 - Konkurransegrunnlag 15_5299.pdf 283 KB
Del 1 - Konkurransegrunnlag bilag 15_5299.docx 47 KB

Mercell Germany

Part of the Mercell Group, one of Europe’s leading providers of e tender systems and information between buyers and suppliers in the professional market.

Contact us

Write to us

+47 21 01 88 60
Mercell Germany | Askekroken 11, 0277 OSLO, Norwegen