Innkjøp av patenttjenester for NMBU

Information

Wettbewerblicher Dialog
03.11.2015 16:43 (GMT+01:00)
24.11.2015 12:00 (GMT+01:00)

Buyer

Norges miljø- og biovitenskapelige universitet Norges miljø- og biovitenskapelige universitet
Heikki Fjelldal Heikki Fjelldal
Boks 5003
1432 ÅS
Norwegen

Closing date has passed.

Short description

Det overordnede målet for anskaffelsen er å opprettholde og øke kommersialisering av oppfinnelser eller andre verdifulle resultater fra virksomheten ved NMBU til industrien og samfunnet for øvrig.

NMBU har siden 2003 hatt et Technology Transfer Office (TTO) med ansvar for å kommersialisere oppfinnelser eller andre verdifulle resultater fra universitetet til industrien og samfunnet for øvrig. NMBUs ansvar for kommersialisering er forankret i NMBU strategiske plan. Planen slår fast at NMBU, som et minimum, bør oppnå ca 2 kommersialiseringer i året (salg, lisenser eller start-ups). Det er også et krav om å øke antall opplysninger til TTO for å øke antall kommersialiseringer.

En av de viktigste trinnene i kommersialisering ved et universitet er å vurdere om en gitt oppfinnelse kan patenteres eller ikke. Når dette er etablert gjennom et foreløpig søk og evaluering, kan man gå videre med å utarbeide en patentsøknad som sendes inn til en nasjonal patentmyndigheten i Norge eller i utlandet. Både foreløpige søk for å vurdere patenterbarhet, samt innlevering av patentsøknader, krever eksperter og må gjennomføres i nært samråd med patentadvokater i patent- og varemerkebyråer. NMBU må ha kontrakt med minst en leverandør, og i noen tilfeller flere kontrakter med flere patentbyråer for å utføre tilfredsstille NMBUs behov.

Tjenestene som NMBU har behov for, inkluderer ikke bare konsultasjoner og arbeidet som utføres i forhold til patentering, men intellektuell eiendom i vid forstand, inkludert varemerke, design, databaser og rettighetsproblematikk. Det kan også omfatte konsultasjon om den beste strategien for å realisere den fulle verdien av åndsverk som tilhører NMBU.

Mercell Germany

Part of the Mercell Group, one of Europe’s leading providers of e tender systems and information between buyers and suppliers in the professional market.

Contact us

Write to us

+47 21 01 88 60
Mercell Germany | Askekroken 11, 0277 OSLO, Norwegen