”Ressursgruppe”

Information

23-09-2015 10:56 (GMT+02:00)
03-11-2015 12:00 (GMT+01:00)
Nej
Nej

Indkøber

Tromsø Kommune Tromsø Kommune
Stig Arve Nordby Stig Arve Nordby
Rådhusgata 2
9008 TROMSØ
Norge
940101808

Tidsfristen er overskredet

Kort beskrivelse

Målsetningen er å bygge opp en ressursgruppe bestående av personer som har språkkompetanse som er kompatibel med språkmangfoldet som er i målgruppen til enhver tid. Det er behov for å kunne gi veiledning og opplæring på et tidlig tidspunkt etter ankomst, og det er i denne fasen viktig å kunne formidle informasjon på et språk deltakerne forstår. I de tilfeller hvor veiledning og undervisning foregår i grupper, er det ikke alltid hensiktsmessig å benytte seg av ordinære tolker. Dette både fordi det blir kostbart, men også fordi tolkene ikke er kjent med benyttet metodikk og innhold i de ulike tiltakene.

Det er på bakgrunn av dette en målsetning å kunne rekruttere og gi opplæring/sertifisering til ansatte i ressursgruppen, slik at disse kan bidra i utføring av boveiledning, foreldreveiledning og karriereveiledning. Videre vil ressursgruppen være viktig for gjennomføring av ”Introstart”.

Leverandør som ønsker å påta seg prosjektet vil måtte se hele tiltaksporteføljen under ett, og bidra til at det er dekning for gjennomføring av tiltakene ved tilgang på ressurspersoner. Oppdragsgiver vil påta seg kostnader ved sertifisering til ICDP veiledere gjennom andre prosjektmidler.

Rekruttering, arbeidsgiveransvar og oppfølging.

Ansatte i ressursgruppen skal ikke være registrerte toker/ansatte hos tolkebyrå kommunen benytter, da dette vil tilhører en annen kontrakt.

Ansatte her vil være lønnet gjennom denne kontrakt i  «Arbeidsrettet tiltak for personer med liten eller ingen skolebakgrunn»  og leverandøren som det inngås kontrakt med her, vil derfor ha arbeidsgiveransvar og formell tilknytning til prosjektet.  Leverandøren her må imidlertid forplikte seg til at denne andel av ressursene er en del av tiltaket «introstart». Dette vil imidlertid gi  mulighet for leverandøren til å se de to tiltakene i sammenheng, og eventuelt implementere at deltaker på tiltakskontrakt «Arbeidsrettet tiltak for personer med liten eller ingen skolebakgrunn» er naturlige deltakere på tiltakskontrakt tiltaket «Introstart». Det vil gi rom for at lærere på dette tiltak kan ha møtepunkt og deltakelse på andre tiltak.

I tiltaket «Arbeidsrettet tiltak for personer med liten eller ingen skolebakgrunn» er det lagt inn kostnader til 4 morsmålsstøtter. Det er språksammensetningen i målgruppen og logistikk i sammenheng med «Introstart» som vil avgjøre hvor mange, og hvor stor stillingshjemmel disse bør ha. Det er sannsynlig at det vil være behov for en styrking av språkgruppen arabisk i perioden fremover.

Det er her gitt et prisanslag dersom det skulle være behov for fire ressurspersoner, i tillegg til de fire som allerede er inkludert i tiltak «Arbeidsrettet tiltak for personer med liten eller ingen skolebakgrunn» . Det vil kunne bli aktuelt med ytterligere to. Leverandøren har ansvar for å sikre at det er tilgjengelige ressurspersoner i gjennomføringen av tiltak i «introstart», og vil måtte vurdere størrelse på stillingene, varighet av ansettelsesforhold og antall personer som er nødvendig for gjennomføring av tiltak  «Introstart» og «Arbeidsrettet tiltak for personer med liten eller ingen skolebakgrunn».

Dynamiske dokumenter fra overordnet udbud

Mercell A/S

En del af Mercell, en af Europas ledende aktører inden for formidling af information mellem indkøber og leverandør på det professionelle marked. CVR nr. 25698851

Kontakt

Klik her for at gå til support

+45 63 13 37 00
Mercell A/S | B!NGS
Vesterbrogade 149
, 1620 København V, Danmark