Leverandørkonferanse - FoU prosjekt som skal undersøke hva UDIs brukere forstår av det vi skriver til dem

Information

Denne bekendtgørelse er kun vejledende
eForm 4 Forhåndsmeddelelse eller vejledende periodisk bekendtgørelse, der kun er anvendt til informationsformål
07-03-2024 10:22 (GMT+01:00)

Indkøber

Utlendingsdirektoratet Utlendingsdirektoratet
Maria Indiana Alte Ruud Maria Indiana Alte Ruud
Innspurten 11D
0663 OSLO
Norge
974760746

Kort beskrivelse

Vi ønsker en dialog med leverandørmarkedet i forkant av konkurranseutlysning for å sikre at vi utformer konkurransen på best mulig måte.

Informasjon om den kommende anskaffelsen:

UDI har behov for å vite hvordan brukerne våre oppfatter informasjon vi formidler til dem skriftlig, på nettsidene våre, i elektroniske søknadsløsninger, på e-post og papir. Som et ledd i å undersøke dette, trenger vi å finne ut:
  • Hvilke metoder kan egne seg til å kartlegge hvilke forutsetninger brukerne våre har for å finne, forstå, vurdere og bruke informasjonen vi formidler skriftlig til dem?
  • Hva de utvalgte brukergruppene faktisk forstår av det vi skriver til dem?

Kunnskapen skal vi bruke til å innhente systematisk kunnskap om brukergruppene våre og gjøre konkrete forbedringer i den skriftlige informasjonen vår, slik at denne, sammen med våre andre virkemidler i informasjonsarbeidet, blir mer treffsikre.

UDI har iverksatt flere tiltak for å gjøre våre tjenester mer brukervennlig de siste årene, men vi mangler likevel viktig kunnskap om hvilke konkrete forutsetninger enkelte brukergrupper og personer faktisk har for å forstå informasjon vi formidler til dem skriftlig på våre nettsider, i e-poster og på papir. Vi ønsker å finne ut om vi kan lage en egnet metode(r) for å finne ut hva det er brukerne våre egentlig skjønner av det vi skriver til dem. Videre hvilke forutsetninger som må være til stede for at de skal klare å finne, forstå, vurdere og bruke denne informasjonen i en søknadsprosess.

Vi ønsker at forskerne ser hen til det vitenskapelige og metodiske rammeverket for helsekompetanse (Health Literacy) når de skal kartlegge hvilke forutsetninger brukerne våre har for å finne, forstå, vurdere og anvende informasjon fra oss i en søknadsprosess.

Selv om det vitenskapelige rammeverket for helsekompetanse er utviklet for et annet formål, omfatter de ulike verktøyene en mer helhetlig tankegang og tilnærming til å forstå hva brukerne helt konkret strever med for å kunne nyttiggjøre seg skriftlig informasjon fra oss.

Vi ser for oss at dette prosjektet blir en pilot som gir mulighet for å teste ulike metodiske verktøy som tidligere har blitt brukt innenfor helsekompetansefeltet for å måle helsekompetanse. I denne sammenhengen ønsker vi at forskerne ser hen til disse verktøyene, velger og tester noen av disse på utvalgte brukergrupper. På denne måten ønsker vi å få forslag til tilpasset metodisk verktøy vi kan bruke for å systematisk kartlegge brukernes forutsetninger for å forstå vår skriftlige informasjon, og videre mer innsikt i hvilke konkrete utfordringer de strever med for å finne, forstå, vurdere og bruke den skriftlige informasjon fra oss.

Utover dette står forskerne fritt til å foreslå den metodiske tilnærmingen som egner seg best for å dekke kunnskapsbehovet vårt.

Mercell A/S

En del af Mercell, en af Europas ledende aktører inden for formidling af information mellem indkøber og leverandør på det professionelle marked. CVR nr. 25698851

Kontakt

Klik her for at gå til support

+45 63 13 37 00
Mercell A/S | B!NGS
Vesterbrogade 149
, 1620 København V, Danmark