Rammeavtale Arbeidsrettet rehabilitering - Telemark

Information

Negotiated procedure
2/19/2013 3:37 PM (GMT+01:00)
3/27/2013 12:00 PM (GMT+01:00)
2/27/2013 12:00 AM (GMT+01:00)

Buyer

NAV Telemark NAV Telemark
Kirvil Schultz Kirvil Schultz
Torggt. 18, 6 etg, PB 2860 - Kjørbekk
3702 Skien
Norway

Closing date has passed.

Short description

VEILEDENDE MAL FOR KRAVSPESIFIKASJON - ARBEIDSRETTET REHABILITERING DAGTJENESTEN

1.FORMÅL

Arbeidsrettet rehabilitering skal styrke den enkeltes arbeidsevne og bidra til mestring av helserelaterte og sosiale problemer som hindrer deltakelse i arbeidslivet.

For å underbygge formålet, har NAV Telemark veiledende målsetninger med tiltaket for ulike grupper:

a)Personer med arbeidsforhold som ble henvist innen seks måneder fra sykmeldingstidspunkt: Minimum to tredjedeler fra denne gruppen skal være helt eller delvis tilbake i arbeid hos arbeidsgiver innen to uker etter avsluttet tiltak.

b)Personer med arbeidsforhold som ble henvist etter seks måneder fra sykmeldingstidspunkt: Minimum halvparten fra denne gruppen skal være helt eller delvis tilbake i arbeid hos arbeidsgiver innen to uker etter avsluttet tiltak.

c)Personer uten arbeidsforhold som ble henvist innen seks måneder fra sykmeldingstidspunkt (eller tilsvarende tidspunkt for frafall fra arbeidslivet): Minimum to tredjedeler fra denne gruppen skal innen åtte uker etter avsluttet tiltak være enten

-friskmeldt til NAV og registrert som arbeidssøker eller

-i arbeid eller arbeidsrettet aktivitet i ordinært arbeidsliv i samarbeid med NAV

d)Personer uten arbeidsforhold som ble henvist etter seks måneder fra sykmeldingstidspunkt (eller tilsvarende tidspunkt for frafall fra arbeidslivet): Minimum halvparten fra denne gruppen skal innen åtte uker etter avsluttet tiltak være enten

-friskmeldt til NAV og registrert som arbeidssøker eller

-i arbeid eller arbeidsrettet aktivitet i ordinært arbeidsliv i samarbeid med NAV.

2.DELTAKERE

Aktuelle deltakere er personer som er sykemeldte og/eller har fått sin arbeidsevne nedsatt slik at vedkommende hindres i å beholde eller skaffe inntektsgivende arbeid.

3.VARIGHET

Arbeidsrettet rehabilitering kan vare i inntil 4 uker, men med mulighet til forlengelse i ytterligere inntil 4 uker + 4 uker etter en nærmere vurdering ved særlige behov. En forlengelse av ny fire ukers periode skal grunngis av leverandør og godkjennes av NAV-kontoret.

Det gis ikke mulighet for delfakturering og det vil kun bli utbetalt penger en gang, når tiltaket er fullført/avsluttet.

Alle refusjonskrav må være tydelig merket med tilsagnsnummer, navn på deltaker, periode og sluttfaktura.

4.ANTALL TIMER

Leverandør skal tilby minimum 10 timer og inntil 30 timer strukturert arbeidsrettet rehabilitering per uke per deltaker. Omfang for den enkelte deltaker må vurderes individuelt. Leverandøren må beskrive innhold og aktiviteter samt hvordan disse kan fordele seg over uken. I tillegg skal leverandøren begrunne hvorfor disse typer aktiviteter er valgt, sammensetning og mengde relatert til formålet med arbeidsrettet rehabilitering.

5. ANTALL PLASSER

Leverandør må opplyse hvor mange parallelle plasser som kan stilles til disposisjon. Det vil inngås rammeavtale med kjøp av enkeltplasser. Tiltaket skal organiseres med metodikk bygget på individuelle tiltak.

6TJENESTEOMRÅDE

Tiltaket skal gjennomføres med base i Grenland, men med fullverdige tilbud for Øst- og Vest- Telemark enten gjennom egen virksomhet fra leverandør, underleverandør eller samarbeidspartner.

7KRAV TIL FAGLIG INNHOLD

Deltakere skal veiledes for å finne strategier for å fungere i arbeidslivet til tross for sykdom og skade samt tilbys løsningsrettede aktiviteter som legger til rette for fremtidig arbeidsaktivitet, herunder

¿arbeidsforberedende trening, arbeidsutprøving, kontakt med arbeidslivet, løsningsrettet bistand i forhold til å kunne bevare arbeid eller styrke sine muligheter for å komme i arbeid.

¿generell opptrening, daglig funksjonsfremmende trening og nødvendig instruksjon knyttet til fysisk trening. Dette må være individuelt tilpasset.

¿opplæring, motivasjon, livsstils- og kostholdsveiledning, trening i sosial mestring

¿individuelle veiledningssamtaler der målet er å:

obistå deltaker med å definere mål og delmål i forhold til sin arbeids- og helsesituasjon for å oppnå økt arbeidsdeltakelse.

omotivere deltaker til å ha tro på egen mestringsevne

oPlanlegge mestringsaktiviteter.

Det er en forutsetning og et krav at leverandør foretar en helhetlig kartlegging av deltakernes nåsituasjon knyttet til funksjons- og arbeidsevne, helsemessige utfordringer og andre forhold som har betydning for arbeidsdeltakelse. Kartleggingen skal ta utgangspunkt i NAV sin bestilling og bygge på annen relevant dokumentasjon knyttet til deltaker.

Leverandøren skal sammen med deltaker lage en plan for aktiviteter under oppholdet. Dette arbeidet må ta utgangspunkt i allerede eksisterende planer for deltaker, som for eksempel oppfølgingsplan fra arbeidsgiver eller aktivitetsplan som utarbeidet i samarbeid med NAV.

Leverandør skal i Bilag 2 beskrive hvordan det faglige innholdet i dette kapittelet konkret er tenkt iverksatt og kvalitetssikret. Leverandør skal beskrive hvilke aktiviteter/tema som vil bli benyttet. Dette må sees i sammenheng med krav i kapittel 8. Det må tydelig framkomme hvordan arbeidsfokuset er tenkt ivaretatt. Det er leverandørens oppgave å sannsynliggjøre at deres opplegg vil fungere i forhold til målgruppe og målsetninger for tiltaket.

8. ORGANISERING OG PEDAGOGISK TILRETTELEGGING

Hensikten med rehabiliteringsoppholdet er at deltaker skal kunne beholde det arbeidsforholdet som deltaker har eller, for deltakere uten arbeid, bli i stand til å skaffe arbeid. Arbeidsfokus skal prege aktivitetene som tilbys. Det faglige innholdet skal ta utgangspunkt i metoder som styrker deltakers egne ressurser og muligheter samt fremme jobb- og livsmestring. Det er et bio- psyko-sosialt helsebegrep som legges til grunn i arbeidsrettet rehabilitering, dvs. at det omfatter fysiske, psykiske, trivselsmessige og sosiale faktorer.

Tiltaket skal tilpasses individuelt slik at den enkelte deltaker får et best mulig tilrettelagt tilbud ut fra sitt behov. Individuelle aktiviteter skal vektlegges og skal utgjøre minimum halvparten av den strukturerte arbeidsrettede rehabiliteringen. Tiltaket skal videre være fleksibelt og utformes slik at ulike elementer kan kombineres.

Brukerperspektivet skal ligge til grunn for tiltaket. Med brukerperspektivet forstås at deltaker blir møtt med respekt for egne premisser og løsninger, og at metode og dialog er åpen og inkluderende. Deltaker skal veiledes i sitt arbeid med å finne gjennomførbare delmål, styrke innsikten i egne muligheter og ressurser, samt få bistand til hvordan målet om å beholde eller skaffe inntektsgivende arbeid kan nås.

Der arbeidsrettet rehabilitering skal foregå med sikte på tilbakeføring til samme arbeidsgiver (for eksempel ved hjelp av tilrettelegging, finne nye arbeidsoppgaver osv), må dette gjøres i samarbeid med arbeidsgiver. Møter med arbeidsgiver skal som et minimum holdes i start- og sluttfase ved tiltaksperioder på inntil 4 uker og oftere etter behov. For lengre tiltaksperioder skal det holdes ytterligere møter med arbeidsgiver for å forankre tilbakeføring til arbeid.

Dersom nåværende arbeid ikke lenger er høvelig eller at det av ulike grunner ikke er hensiktsmessig med tilbakeføring til nåværende arbeidsforhold, bør det avklares hva som skal til for at deltaker skal komme i nytt inntektsgivende arbeid. Utgangspunktet bør være relatert til bestilling fra NAV og brukers plan som utarbeidet i samarbeid med NAV.

For deltakere med behov for nytt arbeid må leverandør tilby løsningsrettet bistand som skal bidra til at deltaker kommer i arbeid.

Hver deltaker skal ha en kontaktperson som har hovedansvaret og som følger deltaker fra tiltakets begynnelse til tiltakets slutt.

Leverandør må i Bilag 2 gi en utfyllende beskrivelse av hvilke arbeidsprosesser som vil bli benyttet og teoretisk/metodisk utgangspunkt for tiltaket. Dette må også sees i sammenheng med krav i kapittel 7.

Leverandøren bes å redegjøre for hvordan brukerens oppfølgingsbehov etter rehabiliteringstiltaket skal dekkes.

9. KRAV TIL GJENNOMFØRING AV TILTAKET

Leverandør skal innen to dager fra mottak av bestilling av tiltaket bekrefte at bestilling er mottatt og at tiltaket vil bli utført i henhold til avtale.

Responstid skal være 14 dager eller mindre. Responstid er hvor lang tid leverandør trenger fra bestilling er bekreftet til bruker kan begynne i tiltaket.

Dersom leverandør ikke har ledig kapasitet skal det uten ugrunnet opphold gis melding om dette til NAV.

Der det anses som nødvendig for deltaker skal leverandørens opplegg tilpasses slik at tiltaket gir mulighet for kombinasjon med eventuell behandling, gradert arbeid, oppfølging fra ulike institusjoner/etater og arbeidsrelaterte aktiviteter.

Dersom leverandør vurderer at arbeidsrettet rehabilitering dagtjenesten åpenbart ikke passer for en deltaker, skal leverandør så raskt som mulig kontakte innsøkende NAV-kontor for å avklare om tiltaket bør avsluttes.

Leverandøren skal straks underrette innsøkende NAV-kontor dersom deltaker slutter underveis i tiltaket.

Lokalene skal være egnede for tiltaket og kunne ivareta de ulike aktivitetene. Lokalene skal ha universell utforming. Lokalene skal ha nødvendig teknisk utstyr, herunder pc med internettilgang og telefon. Bilag 2 skal inneholde en beskrivelse av lokalene der det går tydelig fram at Kundens krav blir oppfylt.

Eventuelt nødvendig undervisningsmateriell og læremidler skal skaffes til veie av leverandøren. Utgifter til kopiering, telleskritt til telefonsamtaler i Norge, porto og internett dekkes av leverandør.

10. RAPPORTERING

Det skal utarbeides plan som angir oversikt over aktiviteter og tidsplan/hyppighet senest innen 2 uker. Planen skal oversendes til NAV-kontoret.

Tjenesteleverandøren skal når tiltaket avsluttes gi en skriftlig rapport over gjennomførte aktiviteter. Rapportmalen oversendes fra NAV-kontoret og skal fylles ut i sin helhet. Rapporten skal inneholde oversikt over gjennomførte aktiviteter, arbeidsmåter, målsetninger og oppnådde resultater.

a)I de tilfeller der deltaker er tilbake i arbeid skal det i rapporten gis anbefalinger om hva som skal til for at han/hun forblir i arbeid. Det må spesifiseres hva arbeidsgiver bør/kan ta ansvar for og hva den enkelte arbeidstaker kan gjøre

b)For deltaker som er delvis i arbeid, skal det i rapporten gis anbefalinger om hva som skal til for at han/hun kan øke sin deltakelse i arbeidslivet. Det må spesifiseres hva arbeidsgiver bør/kan ta ansvar for og hva den enkelte arbeidstaker kan gjøre

c)For deltakere som ikke kan gå direkte tilbake til arbeid må rapporten gi vurderinger i forhold til annet bistandsbehov, som f.eks. tiltakskjeding, behandling og/eller jobbskifte.

Rapporten skal være deltakers dokument slik at alt som står der er avklart med brukeren, eventuelt skal det opplyses om punkter der leverandør og bruker ikke er omforent. I de tilfeller rapporten inneholder informasjon som bruker ikke ønsker at arbeidsgiver skal få innsyn i, må det utarbeides egen rapport til arbeidsgiver som sier noe om arbeidsmessige følger av det som har blitt avklart. Rapport til arbeidsgiver skal ikke inneholde informasjon om diagnose eller andre medisinske forhold.

Sluttrapporten skal oversendes NAV-kontoret innen en uke etter at tiltaket avsluttes. Samtidig skal det sendes en kopi, eventuelt en egen rapport, til arbeidsgiver. Det skal også sendes kopi av rapporten til sykemeldende lege/behandler, eventuelt andre samarbeidspartnere etter samtykke fra deltaker. Alle rapporter sendes til NAV via scanning med forside fra nav.no

Merk!

Denne avtalen skal ikke hindre at NAV Telemark kan anskaffe tiltaket arbeidsrettet rehabilitering for en bestemt målgruppe, for en bestemt periode eller på et bestemt sted som et alternativ til denne avtalen.

Merk: For å melde din interesse i denne kunngjøringen og motta tilleggsinformasjon vennligst besøk Doffin nettsiden http://www.doffin.no/Search/Search_Switch.aspx?ID=284051.

Files (click "Show interest" to get access)

Name Size
Rammeavtalen_Arbeidsrettet_rehabilitering_pr_180213.doc 142 KB
Konkurransegrunnlag_1_pr_180213.doc 162 KB
AMO-Budsjettskjema.doc 73 KB

Mercell Holding AS

Part of the Mercell Group, one of Europe’s leading providers of e tender systems and information between buyers and suppliers in the professional market.

Contact us

Write to us

+47 21 01 88 00