Utbildning - fokus på barn med funktionsnedsättningar, AKK, låg affektivt bemötande m.m

Information

19.09.2023 16:23 (GMT+02:00)
28.09.2023 23:59 (GMT+02:00)

Buyer

Halmstads kommun Halmstads kommun
Cecilia Solis Lovekvist
Sweden
212000-1215

Closing date has passed.

Short description

FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG

Bakgrund

Halmstads kommun inbjuder er att lämna anbud till att utföra en utbildning för medarbetare som arbetar med eller möter barn med funktionsnedsättningar inom socialförvaltningens verksamheter. Medarbetarna möter barn med olika funktionsnedsättningar, såsom neuropsykiatrisk, intellektuell och/eller fysisk funktionsnedsättning. Medarbetarna arbetar utifrån barnens/individernas behov i centrum.

Kort beskrivning av tjänsten

Socialförvaltningen i Halmstads kommun har behov av en utbildning kring Lag om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS), neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, lågaffektivt bemötande, tydliggörande pedagogik och alternativ kompletterande kommunikation.

Halmstads kommun inbjuder er att inkomma med anbud på två utbildningstillfällen á 6 timmar inom områdena Lag om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS), autism, lågaffektivt bemötande, tydliggörande pedagogik och alternativ kompletterande kommunikation. 

Detta utbildningspaket är en grund för att verksamheterna själva ska kunna arbeta vidare med att implementera och bygga på kunskapen kring diagnoserna autism och intellektuell funktionsnedsättning, lågaffektivt bemötande och alternativ kompletterande kommunikation (AKK).

Krav på utbildningen – vad ska ingå:

Krav  på utbildningen: Utbildningen ska bestå av både en teoretisk del och en del med praktiska övningar och diskussioner inom nedanstående teman. Utbildningen ska arbeta mot lärandemålen nedan. 

Dag 1 – halvdag (6 tim)

Introduktion till barnkonventionen och dess betydelse för barns rättigheter och välbefinnande.

Kännedom om LSS-lagstiftningen, dess syfte samt vilka rättigheter och möjligheter den ger.

Grundläggande kunskap om Autism och dess olika nivåer 1, 2 & 3.

Grundläggande kunskap om Autism- kännetecken och utmaningar.

Grundläggande kunskap om Autism i kombination med intellektuella funktionsnedsättningar (olika grader) samt autism i kombination med trotssyndrom.

Workshops/diskussioner med anknytning till ovanstående teman för respektive dag.

Dag 2 – halvdag (6 tim)

Grundläggande kunskap om lågaffektivt bemötande som arbetssätt och dess principer för att skapa trygghet och minska konflikter.

Grundläggande kunskap om tydliggörande pedagogik och dess strategier för att underlätta kommunikation och förståelse.

Information och exempel på Alternativ kompletterande kommunikation (AKK) och bildstöd som stödverktyg i vardagen.

Workshops/diskussioner med anknytning till ovanstående teman för respektive dag.

Lärandemål

Personalen ska erhålla en grundläggande förståelse för brukarens beteende utifrån sina funktionsnedsättningar såsom autism och intellektuell funktionsnedsättning.

Personalen ska erhålla grundläggande kunskap om vad metoden lågeffektivt bemötande är och hur en kan använda sig av metoden i olika situationer

Personalen ska kunna erhålla en grundläggande förståelse för vad AKK är och hur en kan arbeta med detta samt med vilka andra bildstöd och verktyg som kan finnas i arbetet med alternativ kommunikation.

Målgrupp för utbildningen

Medarbetare som i sitt arbete kommer i kontakt med barn och ungdomar som har någon form av funktionsvariation

Krav på utbildaren/leverantören

Relevant högskoleutbildning med fokus på funktionshinder, psykologi och pedagogik.

Dokumenterad erfarenhet av att arbeta med människor med funktionsvariation såsom autism och intellektuella funktionsnedsättningar.

Dokumenterad erfarenhet och kunskap om lagar och direktiv som styr socialtjänstens arbete och dess konsekvenser för arbetet med målgruppen. 

Dokumenterad erfarenhet av att ha arbetat med lågaffektivt bemötande, tydliggörande pedagogik samt alternativ kompletterande kommunikation som arbetssätt

Dokumenterad erfarenhet av att utbilda och handleda inom kunskapsområdet. neuropsykiatriska funktionsnedsättningarna, autism och intellektuella funktionsnedsättningar.

Meriterande

Meriterande att ha dokumenterad erfarenhet av att ha arbetat med barn och ungdomar med funktionsvariation såsom autism och intellektuella funktionsnedsättningar.

Krav på tjänsten

Utbildningen ska genomföras på plats i kommunens lokaler.

Kommunen kommer att leverera deltagarlistor till leverantören och leverantören ska utfärda kursbevis för respektive kursdeltagare.

Leverantören ska efter avslutat uppdrag, kassera deltagarlistorna.

Leverantören ska ta närvaro för deltagande medarbetare per kurstillfälle.

Leverantören ska även distribuera eventuellt kursmaterial till deltagarna via mejl innan kursstart.

Tidsram 

Utbildningen ska kunna utföras med start i november/december 2023. Planering sker mellan avdelningsansvarig och leverantör.

Underleverantör

Avser anbudsgivaren att använda sig av en underleverantör ska denna också uppfylla samtliga krav. Underleverantör ska uppvisa på vilket sätt en uppfyller samtliga krav och referenser ska skickas in till beställaren.

Leverantörens tillgänglighet

Leverantören ska finnas tillgänglig för kontakt per telefon, mobiltelefon och e-post under normal kontorstid (dvs. 8.00 -17.00). Leverantören ska om det är nödvändigt, vara beredd att hålla möten med distansöverbryggande teknik, så som telefonkonferens eller webbkameramöte alternativt videokonferens.

Anbudet ska innehålla 

Detaljerat innehåll i utbildningens teoretiska del såväl som i den praktiska delen.

En beräkning av avsatt tid för varje del i utbildningen.

Förslag på datum för utbildningen utifrån den tidsram som är beskriven ovan.

Anbudsgivaren ska redovisa om denne avser att använda sig av underleverantörer samt vilka dessa underleverantörer är. 

En beräkning av den totala kostnaden för hela uppdraget.

Anbudet ska även innehålla kostnader vad gäller för- och efterarbeten samt eventuell resekostnad och logikostnad.

Betalningsvillkor: 30 dagar 

Anbudets giltighet 

Anbudet ska vara giltigt i tre månader. 

Anbudets form 

Anbudet ska vara på svenska 

Anbud ska lämnas in via Mercell direktupphandling 

Eventuella frågor ska ställas direkt i systemet under fliken “Frågor & Svar”.  Sista dag för att ställa frågor är: 2023-09-26.

Utvärdering och tilldelning av kontrakt

Grund för tilldelning av kontrakt

Det anbud som är det ekonomiska mest fördelaktiga i förhållande till pris och kvalitet kommer att antas. Det bästa förhållandet mellan pris och kvalité utgörs genom att utvärdera ett grundval av utvärderingskriterier. Utvärderingskriterierna anges nedan samt beskrivning av dessa.

Utvärderingskriterier

Inkomna anbud kommer att utvärderas enligt följande kriterier:

Kompetens och erfarenhet

Lägsta pris

Kursplan

Feedback

Målgruppsanpassning

Kursplan - Kommunen lägger stor vikt vid att ha ett samarbete med en leverantör som ligger i framkant, och kan anpassa och erbjuda en modern och uppdaterad evidensbaserad kursplan för våra beställare. Vi ser gärna att leverantören har nya idéer och kan förbättra kommunens arbetsmetoder och öka mervärde. Leverantören kan använda sitt utrymme till att beskriva hur de kommer gå tillväga med detta och så detaljerat som möjligt beskriva hur Ni som leverantör till kommunen kommer att arbeta proaktivt med kursplanen och hjälpa Halmstads kommun att få så mycket mervärde som möjligt.

Feedback - Kommunen lägger stor vikt vid att ha ett samarbete med en leverantör som anpassar sig till beställarna och kursdeltagarna och arbetar metodiskt med feedback och övningar för att öka lärandet. Vi ser gärna att leverantören har nya idéer och kan förbättra kommunens arbetsmetoder och öka mervärde. Leverantören kan använda sitt utrymme till att beskriva hur de kommer gå tillväga med detta. Leverantören kan använda sitt utrymme till att beskriva hur de kommer gå tillväga med detta och så detaljerat som möjligt beskriva hur Ni som leverantör till kommunen kommer att arbeta proaktivt med feedback och hjälpa Halmstads kommun att få så mycket mervärde som möjligt.

Målgruppsanpassning - Kommunen lägger stor vikt vid att ha ett samarbete med en leverantör som anpassar sig till beställarna och vet hur man anpassar utbildningen utifrån verksamhetsområdet och de problem som beställarna stöter på i sitt arbete. Vi ser gärna att leverantören har nya idéer och kan förbättra kommunens arbetsmetoder och öka mervärde. Leverantören kan använda sitt utrymme till att beskriva hur de kommer gå tillväga med detta. Leverantören ska så detaljerat som möjligt beskriva hur Ni som leverantör till kommunen kommer att arbeta proaktivt med olika målgrupper och hjälpa Halmstads kommun att få så mycket mervärde som möjligt.

Erfarenhet - Kommunen lägger stor vikt vid att ha ett samarbete med en leverantör som har aktuell och uppdaterad erfarenhet av liknande problem som vi stöter på som kommun i vårt dagliga arbete. Erfarenhet ska också gälla leverantörens förmåga att utbilda och handleda inom området. Vi ser gärna att leverantören har nya idéer och kan förbättra kommunens arbetsmetoder och öka mervärde. Leverantören kan använda sitt utrymme till att beskriva hur de kommer gå tillväga med detta och så detaljerat som möjligt beskriva hur Ni som leverantör till kommunen kommer att arbeta erfarenhetsbaserat och hjälpa Halmstads kommun att få så mycket mervärde som möjlig

Referenser

Referensuppdraget utvärderas och samlad bedömning görs. Bedömningen görs av en referensgrupp bestående av verksamhetsföreträdare från socialförvaltningens organisation.

Pris (tjänster)

Priserna ska anges i SEK exkl. mervärdesskatt. Kommunen ersätter leverantören med i anbudet lämnade priser.

Priserna ska omfatta samtliga kostnader förenade med uppdraget exempelvis resor till och från Halmstad inkl. eventuell logikostnad, restid, reseersättning och traktamente. Pris ska omfatta samtliga kostnader förenade med uppdraget.

Expeditions- och faktureringsavgifter eller liknande avgifter godkänns ej.

Alla ändrings- och tilläggstjänster ska offereras. Dessa tjänster ersätts mot löpande räkning och endast efter särskild skriftlig överenskommelse.

Tilldelningsbesked

Efter avslutad anbudsutvärdering fattas ett tilldelningsbeslut som visar resultatet av upphandlingen. Meddela om detta, så kallat tilldelningsbesked, skickas ut till samtliga anbudsgivare per e-post till den adress som anges i systemet. Anbudsgivare uppmanas att kontrollera att rätt e-postadress är angiven och tillse att denna e-postadress bevakas löpande.

Förtydliganden och kompletteringar av anbud

Uppenbara felskrivningar, felräkningar eller något annat uppenbart fel i anbudet får rättas.    

Kommunen får begära att anbudet förtydligas om det kan ske utan risk för särbehandling eller konkurrensbegränsning.

Det kan innebära att uppgifter begärs för att s.k. nollställning ska kunna göras. Det innebär att anbuden behandlas så att de blir jämförbara.

Behandling av personuppgifter

Samtliga personuppgifter som lämnas in i anbudet kommer att behandlas och lagras i enlighet med gällande lagstiftning och kommunens antagna dokumenthanteringsplan.  Mer information om behandling av personuppgifter finns via https://www.halmstad.se/omwebbplatsen/behandlingavpersonuppgifter.24873.html.

Sekretess

Kommunen lyder under Offentlighets- och sekretesslagen (2009:400). Detta innebär att inkomna anbud är som regel allmän handling.

Om anbudsgivaren anser att någon del i anbudet omfattas av sekretess är det upp till anbudsgivaren att ta ställning till detta.

Anbudsgivaren ska i sådana fall motivera på vilka grunder specifik del/uppgift anses omfattas av sekretess. Angivande av specifik del/uppgift och motivering ska vara så tydlig att kommunen med motiveringen som underlag kan fatta beslut. Ifall detta inte är tillräckligt tydligt beskrivit för kommunens bedömning kan anbudet komma lämnas ut i sin helhet.

I de fall som anbudsgivaren ej anger något kommer kommunen att tolka det som att anbudsgivaren inte anser att någon information i anbudet omfattas av sekretess.

Observera att ett angivande av att delar/uppgifter av/i anbudet ska omfattas av sekretess i sig inte innebär att det kommer att omfattas av sekretess. Kommunen kommer att i varje enskilt fall och vid varje förfrågan göra en prövning av huruvida en specifik uppgift omfattas av sekretess.

Önskar anbudsgivaren att någon eller några uppgifter i anbudet ska omfattas av sekretess, ska anbudsgivaren ange uppgifterna och en motivering i ett bifogat dokument med en begäran om sekretess.

Kontroll av leverantörens lämplighet

Uteslutningsgrunder

Anbudsgivaren kommer att uteslutas om omständigheter enligt innehållet i 13 kap. 1-3 §§ LOU föreligger. Anbudsgivaren ska nedan intyga att inga sådana omständigheter föreligger.

Registreringar m.m

Anbudsgivare ska ha fullgjort sina lagstadgade skyldigheter avseende registreringar och betalningar för sociala avgifter och skatter i Sverige, alternativt i hemlandet, om företaget är registrerat i annat land, enligt Lag (2016:1145) om offentlig upphandling.                 

Anbudsgivare ska vara registrerad för mervärdesskatt, undantaget skattefria verksamheter, samt inneha F-skattsedel.

I det fall anbudsgivaren avser att använda underleverantörer för att utföra tjänster som uppdragits, ska även detta företag uppfylla dessa krav.

Kommunen samarbetar med Skatteverket och kommer att kontrollera att lämnade uppgifter är korrekta. Anbudsgivare ska på begäran kunna uppvisa motsvarande dokumentation. Ovanstående krav ska upprätthållas under hela avtalsperioden.

Ekonomisk ställning

Anbudsgivare ska ha en stabil ekonomisk bas. Kommunen kommer att begära in uppgifter om anbudsgivaren från kreditupplysningsföretag. Anbudsgivare ska ha minst rating 40 enligt Creditsafe eller på annat sätt styrka företagets ekonomiska och finansiella ställning. I fall lägre rating visas, ska anbudsgivare ändå anses uppfylla detta krav om anbudsgivaren lämnar sådan förklaring att det kan anses klarlagt att anbudsgivaren innehar motsvarande ekonomiska stabilitet. Samma kvalificeringskrav tillämpas för nystartade företag och utländska anbudsgivare.

Färdmedel

Halmstads kommun har antagit en energi- och klimatplan i kommunfullmäktige. Enligt plan ska tjänsteresor och transporter samt maskiner inom entreprenader vara fossilfria senast år 2025.

Vi ser därför att leverantören väljer fossilfria färdmedel för utförandet av detta uppdrag. Bevis/kvitton kan komma att krävas in i efterhand. Vi godkänner bland annat kollektivtrafik, biodiesel (ex. HVO 100), elfordon och andra fossilfria färdmedel.

Ekonomi

Elektroniska fakturor

All fakturering ska ske elektroniskt, i enlighet med lag (2018:1277) om elektroniska fakturor till följd av offentlig upphandling. E-faktura skickas enligt standarden PEPPOL BIS Billing 3. PDF-faktura är inte ett giltigt format för elektronisk fakturering till kommunen och accepteras ej.

Om elektronisk faktura inte kan skickas direkt vid avtalsstart, kan i undantagsfall pappersfaktura skickas till vår samarbetspartner för skanning.

Leverantören är skyldig att senast tre (3) månader från avtalsstart endast använda sig av elektroniska fakturor.

För att säkerställa kommunikation avseende elektronisk fakturering ska all kommunikation med kommunen ske via peppolnätverket, via en certifierad accesspunktsoperatör. Ingen ersättning utgår till leverantören för kostnader avseende elektronisk fakturering.

Betalningsvillkor

Faktura ska märkas med beställarens referenskod. Märkningen ska vara tydlig och ligga i ett separat fält märkt "er referens" eller motsvarande. Om fakturan skickas till Coor för skanning ska märkningen/referensnumret finnas uppe i fakturahuvudet.

Föreligger ingen anmärkning mot fakturan, erläggs betalning inom 30 dagar, räknat från fakturans ankomstdag. Faktureringsavgift eller motsvarande får inte debiteras kommunen. Vid försenad betalning har leverantören rätt till dröjsmålsränta enligt svensk lag på fakturerat ostridigt belopp.

Ersättning utbetalas månadsvis i efterskott för godkänd prestation.

Bestridande av faktura

Om kommunen helt eller till någon del inte anser sig betalningsskyldig enligt fakturan får kommunen innehålla det omstridda beloppet. Om parterna endast är oense om en viss del av det fakturerade beloppet ska kommunen betala det ostridiga beloppet inom den ovan angivna tiden. Bestridande av faktura ska ske inom 30 dagar från fakturans ankomstdag till kommunen.

Betalningsmottagare/factoringbolag

Fakturering enligt detta avtal får inte överlåtas på annan betalningsmottagare/factoringbolag utan skriftligt medgivande från kommunen.

Slutavräkning

Slutavräkning ska ske vid avtalets upphörande. Leverantören ska inom tre (3) månader efter det att uppdraget slutförts översända faktura som upptar återstående fordringar avseende uppdraget till kommunen.

Hävning

Part får häva avtalet med omedelbar verkan om motparten i väsentligt hänseende brutit mot avtalet. Part äger vidare rätt att med omedelbar verkan häva avrop om den andra parten i väsentligt hänseende brutit mot vad som överenskommits om visst avrop. För att häva avtalet eller det aktuella avropet krävs ett skriftligt meddelande från den missnöjde parten.

Kommunen får förutom vad som sägs ovan häva avtalet och/eller avrop från detta avtal om

Leverantören uppnått den maximala nivån för vitesbelopp vid fyra (4) eller fler tillfällen i enlighet med avsnitt "Vite", under en period om tolv (12) kalendermånader, om inget annat uttryckligen avtalats mellan parterna.

Admin vite, försäkringsbevis

Hållbarhetskrav, exempelvis drivmedel

Avböjda avrop i högre omfattning

Leverantören lämnat oriktiga uppgifter i anbudet eller på annat sätt i samband med upphandlingen och dessa uppgifter inte varit av oväsentlig betydelse vid bedömningen av tilldelningen av detta avtal.

Leverantören väsentligt misskött sina åtaganden

Leverantören inleder ackordförfarande, försätts i likvidation eller konkurs eller annars kan antas vara på obestånd

Väsentlig förändring vidtagits eller kommer att vidtas avseende kommunens organisation (budget)

Ny lagstiftning tillkommit som väsentligen påverkat förutsättningarna för detta avtal.

Leverantören vid ett flertal tillfällen uppvisat fel och brister i sin verksamhet oavsett om vite utlösts eller ej.

Avtal ingåtts i strid med 20 kap. 1, 3, 8, 9 eller 10 §§ LOU. – Avtalet varit föremål för en ändring som inte är tillåten enligt 17 kap. 9–14 §§ LOU.

Leverantören vid tidpunkten för beslutet att tilldela kontraktet eller att ingå ramavtalet befann sig i någon av de situationer som avses i13 kap. 1 § och borde ha uteslutits från upphandlingen enligt den bestämmelsen.

Europeiska unionens domstol i ett förfarande enligt artikel 258 i fördraget om Europeiska unionens funktionssätt (EUF-fördraget) finner att Sverige, genom att låta den upphandlande myndigheten ingå kontraktet eller ramavtalet, allvarligt har åsidosatt sina skyldigheter enligt fördraget avseende Europeiska unionen, EUF-fördraget eller Europaparlamentets och rådets direktiv 2014/24/EU av den 26 februari 2014 om offentlig upphandling och om upphävande av direktiv 2004/18/EG.

Leverantörens ansvar

Information

Parterna är skyldiga att fortlöpande via respektive kontaktperson informera varandra om förhållanden i sina respektive verksamheter som kan vara av betydelse för motparten.     

Informationsskyldigheten innebär bland annat att parterna ska hålla varandra underrättade om aktuella adresser, telefonnummer, e-postadresser samt ev namnbyten.     

För fullgörande av detta avtal behöver kommunen endast försöka nå leverantören på den adress, telefonnummer och e-postadress som angivits i detta avtal eller på de ändrade adresser kommunen fått del av.

Hantering av personuppgifter

Leverantörens fullgörande av avtalet innefattar behandling av personuppgifter. Leverantören

ansvarar för att tillse att all behandling av personuppgifter sker i enlighet med dataskyddsförordningen ("GDPR") och lagen (2018:218) med kompletterande bestämmelser till EU:s dataskyddsförordning samt andra vid var tid gällande kompletterande nationella lagar, förordningar och föreskrifter på dataskyddsområdet.

Meddelarfrihet

Personal som är anställd i verksamheten ska beträffande verksamhet som omfattas av avtalet ha i huvudsak samma meddelarfrihet som råder för motsvarande offentligt anställd personal. Denna meddelarfrihet ska dock inte omfatta uppgifter som avser affärsförhållande, eller som allmänt sätt kan rubba konkurrensförhållande för leverantören. Vidare råder inte meddelarfrihet för uppgifter om enskildas personliga och privata ekonomiska förhållanden eller för uppgifter som rör säkerhet.  

Personer i ledande ställning i företaget såsom styrelseledamot eller verkställande direktör omfattas inte av den här angivna meddelarfriheten. 

Det åligger leverantören att informera berörd personal om den meddelarfrihet som ska råda i verksamheten.

Tystnadsplikt

Leverantören ska se till att all personal undertecknar en förbindelse om tystnadsplikt. Leverantören är skyldig att informera alla berörda om offentlighets- och sekretesslagens bestämmelser och tillse att tystnadsplikten efterlevs.

Sekretess

Leverantören och den personal som utför uppdrag enligt detta avtal åt kommunen, ska följa gällande säkerhets- och sekretessföreskrifter.   

Leverantören förbinder sig att se till att:   

-varken skriftligen, muntligen eller på annat sätt röja eller utnyttja hos kommunen förekommande sekretessbelagd uppgift   

med sin personal träffa avtal om samma tystnadsplikt   

-med hänsyn till uppgifternas art vidta alla rimliga åtgärder för att förhindra att handlingar, datamedier och annat material, som kan innehålla uppgifter av det slag som nämnts ovan sprids eller kommer på avvägar.

Arbetsmiljöansvar

Leverantören ansvarar för arbetsmiljön enligt arbetsmiljölagen. Leverantören ska ha metoder för att upprätthålla en god arbetsmiljö och kontinuerligt utveckla denna. Samtliga arbetsskador och tillbud ska dokumenteras på ett sådant sätt att erfarenheter kan återföras till verksamheten.  

Ansvarsförsäkring

Leverantören är skyldig att under hela avtalsperioden till betryggande belopp hålla ansvarsförsäkring som täcker skador, vilka har orsakats av leverantörenen. Leverantören ska vid anmodan, inom två (2) veckor efter begäran från kommunen, kunna uppvisa giltigt försäkringsbevis. Inkommer inte giltigt försäkringsbevis inom angiven tidsperiod kan vite komma att krävas. Leverantören ansvar för eventuell skada är inte begränsat till försäkringsbeloppet.

Övriga avtalsvillkor

Nyttjanderätt och äganderätt

Nyttjande- och äganderätt till samtliga i uppdraget upprättade handlingar, datafiler etc. ska tillhöra kommunen. Vid avslutat uppdrag ska samtliga originaldokument samt utredningsmaterial som leverantören använt sig av för uppdragets fullgörande överlämnas till kommunen såvida inte annat skriftligen avtalats.

Immateriella rättigheter

Äganderätt och upphovsrätt till resultat och framtaget material i samband med uppdragets utförande tillfaller kommunen. Leverantören garanterar att kommunen genom användandet av produkten inte kränker någon immateriell rättighet som ägs av tredjeman med ensamrätt.        

Kommunen har en i tiden obegränsad, kostnadsfri rätt att fritt använda, reproducera, ändra och bearbeta resultat av detta avtal. Leverantören får inte använda kommunens namn i reklam- eller marknadsföringssammanhang utan skriftligt medgivande från kommunen. Leverantören får inte använda eller på annat sätt disponera över resultat av uppdraget utan kommunens skriftliga medgivande.

Marknadsföring

Leverantören får ej använda kommunens namn eller varumärke i syfte att marknadsföra sig själv utan kommunens skriftliga medgivande.

Underleverantör

Under förutsättning att kommunen i förhand givit sitt skriftliga godkännande får leverantören anlita underleverantör för att genomföra delar av uppdraget. Kommunen ska i varje enskilt fall och i alla led godkänna eventuella underleverantörer. Dessa underleverantörer omfattas av samma krav och villkor som leverantören.    

Om underleverantör anlitas svarar leverantören alltid gentemot kommunen för underleverantören som för leverantörens egen del enligt detta avtal.    

Leverantören är skyldig att utan oskäligt dröjsmål byta ut sådan underleverantör som kommunen anser saknar erforderlig kompetens, som anses vara jävig eller av andra skäl bedöms olämplig för uppdraget. Åtgärden ska alltid föregås av överläggning mellan parterna. Byte av underleverantör berättigar inte leverantören till ersättning för eventuella merkostnader och utgör inte grund för förändring av avtalade villkor.

Otillbörlig påverkan

Leverantören får ej utöva någon form av otillbörlig påverkan på kommunens personal.

Överlåtelse av avtal

Avtalet får inte överlåtas på tredje part utan kommunens skriftliga godkännande.

Avtalets upphörande

Leverantören ska i händelse av att uppdraget vid avtalstidens slut övergår till ny leverantör medverka till att övergången till ny leverantör sker utan olägenheter för kommunen.

Vid avtalets upphörande ska leverantören slutföra pågående uppdrag. Under slutförandet gäller detta avtal i tillämpliga delar.  

Uppdrag som sträcker sig efter avtalsperiodens slut ska avslutas senast 3 månader efter att avtalsperioden enligt detta avtal upphört. Leverantören är skyldig att medverka vid en eventuell övergång av verksamheten till ny leverantör så att övergången blir så smidig som möjligt.

Ändring och tillägg

Under löpande avtalsperiod äger endera parten rätt att, skriftligen, begära omförhandling av detta avtal om det under avtalsperioden inträffar omständigheter som väsentligen förändrar endera partens förutsättningar att uppfylla sina förpliktelser enligt detta avtal. 

Ändringar och tillägg till detta avtal ska för att vara giltiga vara skriftliga och undertecknade av för respektive part behörig(a) person(er).

Force Majeure

Om en parts fullgörande av förpliktelse enligt detta avtal hindras, försvåras eller försenas till följd av omständigheter som ligger utanför partens kontroll befrias parten från skyldighet eller prestation enligt avtalet så länge det krävs med hänsyn till omständigheterna.  

Omständigheter som befriar part från fullgörande av åtagande enligt detta avtal ska bland annat vara krig eller krigsfara, uppror eller upplopp, mobilisering eller oförutsedda militärinkallelser av större omfattning, rekvisition, terrorism, exceptionella väderleksförhållanden, naturkatastrofer, epidemi, pandemi, arbetsmarknadskonflikt där part inte själv är föremål för eller vidtar sådan konflikt samt ändrade anslag eller direktiv från statsmakterna. 

Om så är fallet är parten inte skyldig att utge skadestånd eller vite enligt detta avtal. 

För att vara befriad från påföljd måste parten vars fullgörande hindras omedelbart skriftligen meddela den andra parten om hindret. Förhindrad part ska vidta skäliga ansträngningar för att mildra omfattningen och effekten av hindret samt återuppta fullgörandet av åtagande(n) som förhindrats så snart detta praktiskt kan ske. 

Om förhindret pågått i mer än 30 dagar får den part vars åtagande(n) inte varit förhindrade omedelbart skriftligen häva avtalet helt eller till de delar vars fullgörande varit förhindrade med en (1) månads uppsägningstid.

Tvist

Tvist mellan kommunen och leverantören ska avgöras av svensk domstol i Halmstads kommun med tillämpning av svensk rätt.

Försäkran

Avtalsvillkoren är viktiga för att avtalet ska fungera som avsett. Anbudsgivaren är skyldig att respektera och ska acceptera samtliga avtalsvillkoren genom att besvara nedan fråga.

 

Mercell Holding AS

Part of the Mercell Group, one of Europe’s leading providers of e tender systems and information between buyers and suppliers in the professional market.

Contact us

Write to us

+47 21 01 88 00