Workshopforløb om erhvervsjura for iværksættere

Information

102 - Minor projects
7/14/2023 9:11 AM (GMT+02:00)
8/21/2023 9:00 AM (GMT+02:00)

Buyer

Erhvervshus Hovedstaden S/I Erhvervshus Hovedstaden S/I
Emil Ødegaard
Fruebjergvej 3
2100 København Ø
Denmark

Closing date has passed.

Short description

IVDK – Iværksætterdanmark

Annoncering af ønsket indkøb

Generelle oplysninger

Annonceringens titel: Workshopforløb om erhvervsjura for iværksættere

Annoncør: Iværksætterdanmark, Erhvervshus Hovedstaden, Fruebjergvej 3, 2100 København Ø

Dato: 14.07.2023

Deadline: 21.08.2023 kl. 09:00

Kontaktperson / information:

Frederik Kirst Müntzberg (ferie 1. august – 13. august, begge dage inkl.)

E-mail: fkm@ehhs.dk

Tel. +45 3010 8087

Baggrund for annoncering

1. Iværksætterdanmark (IVDK) gennemfører en række workshopforløb for iværksættere som en del af det samlede tilbud fra Iværksætterdanmark (www.iværksætterdanmark.dk).

2. Iværksætterdanmarks målgruppe er: Iværksættere – dvs. personer som påtænker / er i gang med / har besluttet at starte virksomhed, og virksomheder som er opstartet (har en CVR-registrering), der ikke er ældre end 3 år.

Målgruppen specificeres yderligere i forbindelse med hvert workshopforløb. Det er derfor vigtigt, at tilbudsgiver sætter sig godt ind i den konkrete målgruppe for det forløb, der afgives tilbud på. Tilbudsgiveres forståelse af målgruppen, og hvordan forløbet tilrettelægges, skal fremgå tydeligt af tilbuddet.

3. Erhvervshus Hovedstaden er opmærksom på at handle i overensstemmelse med de forvaltningsretlige principper om saglighed, økonomisk forsvarlig forvaltning, forbuddet mod varetagelse af uvedkommende hensyn, ligebehandlingsprincippet og proportionalitetsprincippet. Erhvervshuset gennemfører denne annoncering for at leve op til EU’s krav om, at ydelsen er købt på ”markedsmæssige vilkår” og for at finde en samarbejdspartner, der kan løse denne specifikke opgave på den bedst mulige måde.

Opgaven:

Vi (Iværksætterdanmark) søger en samarbejdspartner, der kan afholde et workshopforløb, som skal fungere som en grundlæggende introduktion til de formelle krav til virksomhedsstiftelse, og de juridiske forpligtelser man har som stifter. Forløbet skal give iværksætterne indblik i, hvordan de i praksis stifter virksomhed, og skal introducere iværksætterne til de væsentligste juridiske forhold i forbindelse med opstart såsom virksomhedsformer, registrering, ejeraftaler, lejekontrakter, forsikringer og tilladelser. Efter forløbet skal iværksætterne være klædt godt på, til at kunne stifte virksomhed i Danmark.

Der forventes at blive afholdt i alt 2 forløb i perioden september-december. Hvis Iværksætterdanmark vurderer det er relevant, så kan yderligere forlængelse af aftalen komme på tale, hvorved yderligere forløb potentielt skal afvikles i 1. halvår 2024. Iværksætterdanmark forbeholder sig dog retten til at annoncere efter leverandører på ny. Forløb skal kunne afholdes på både dansk og engelsk. Derudover forventes det, at forløbene skal afholdes online. Ved online forløb forventer vi, at leverandøren bruger deres egen platform (zoom, teams eller lign.), og selv faciliterer de enkelte workshops samt den nødvendige kommunikation med deltagerne. Vi forventer desuden, at leverandører formår at afvikle alle workshops i høj kvalitet, formår at inddrage deltagerne og skabe en levende oplevelse, der kan fastholde deltagerne gennem hele forløbet.

Forløbet skal samlet set kunne engagere 20-30 iværksættere. De enkelte workshops skal afholdes i forlængelse af hinanden, og der skal være en rød tråd imellem dem. Der er stor frihed til at strukturere forløbet, sådan som leverandøren finder det bedst. Forløbet skal afholdes over en periode på op til 4 uger. Der er ikke krav til de enkelte workshops længde, men vi forventer at en deltager, der gennemfører et forløb vil have et gennemsnitteligt timeforbrug på 8 timer inkl. forberedelse og eventuelt hjemmearbejde. Leverandøren skal derfor redegøre for, hvordan deltagerne forventes at bruge deres tid op til minimum 8 timer.

Programmet for forløbet skal lægge op til en blanding af faglige input samt praktiske øvelser, hvor den enkelte iværksætter kan sætte sit eget projekt i fokus. Det er vigtigt, at iværksætterne oplever, at de mødes i øjenhøjde, og at de får mulighed for at sætte deres individuelle projekter i fokus gennem arbejdet på de enkelte workshops samt de planlagte hjemmeopgaver.

I processen med rekruttering af deltagere til forløbet forventer vi, at leverandøren kommer med input til markedsføringsmateriale, og er med til at dele markedsføringsmateriale på egne kanaler.

Tilbuddet skal inkludere én samlet pris for afholdelse af hele forløbet ved minimum 30 deltagere, inklusive kørsel og evt. materialer. Der skal udover de tilmeldte deltagere være plads til ansatte fra Erhvervshusene og/eller den lokale erhvervsservice.

Målgruppen:

Målgruppen for forløbet er iværksættere, som har en forretningsidé, men som ikke har CVR-registreret sig endnu. De har brug for viden om, hvordan man rent praktisk skal gribe virksomhedsstiftelsen an, og hvilke juridiske forhold man særligt skal være opmærksom på, når man stifter virksomhed.

1. Opgavebeskrivelse

Hvis man mener, at man kan løfte hele opgaven og afdække alle emner, skal samarbejdspartner:

•Afholde to workshopforløb af 2-3 workshops i perioden september-december 2023.

•Hvert forløb skal samlet set kunne rumme minimum 20-30 deltagende iværksættere samt evt. forretningsudviklere fra den lokale erhvervsservice og/eller Erhvervshusene.

•Beskrive indholdet af forløbet samt indholdet af de enkelte workshops.

•Sikre en rød tråd i forløbet, så deltagerne oplever en udvikling gennem forløbet.

•Facilitere de enkelte workshops på en sådan måde, at iværksætterne kan arbejde praktisk med deres idé.

•Deltage aktivt i markedsføringen af tilbuddet.

2. Generelle krav for alle workshopforløb:

•Workshops skal være en blanding af faglige ind- og oplæg og praktiske øvelser.

•Workshops skal faciliteres sådan, at de fastholder deltagerne gennem hele forløbet.

•Der skal lægges vægt på, at deltagerne lærer noget, de kan bruge efterfølgende i deres virksomhed.

•Workshops skal afsluttes med forslag til de næste skridt og evt. 5 gode råd.

•Workshops skal give deltagerne bud på litteratur, artikler, hjemmesider, sociale medier o.l., som kan være nyttige i deres videre arbejde med at udvikle deres forretningsidéer.

•Workshops skal oplyse, hvor iværksætterne kan finde hjælp både blandt offentlige og private rådgivere.

•Det forventes, at leverandørerne kan give deltagerne adgang til relevant materiale og information via en passende digital platform, og stiller alt materiale til rådighed for Iværksætterdanmark.

•For aktiviteter der gennemføres helt eller delvist virtuelt, skal leverandøren vise erfaring med online formidling, samt sikre, at det tekniske setup kan løfte opgaven på professionel vis.

•Der vil blive afholdt et koordinerende møde med den valgte leverandør, hvor de sidste detaljer og evt. tilpasninger aftales nærmere.

•Den valgte leverandør skal undervejs i forløbet være med til at udpege de 5-10 mest lovende deltagere og videreformidle hvem disse er til Iværksætterdanmark.

3. Tilbudsspecifikation

Tilbuddet skal uploades via dette link: https://app.smartsheet.com/b/form/d631a60ffeab4079ade3535d56d7f4c4, og blanketten skal udfyldes. Tilbuddet skal dateres og underskrives.

Tilbuddet til Iværksætterdanmark bør på ca. 3-5 sider specificere:

•Pris for afholdelse af ét samlet forløb inkl. forberedelse, herunder kørsel og evt. materialer. Samt pris på gentagelse af forløb.

•Evt. forudsætninger for tilbuddet.

•Kontaktperson(er) angående forløbet. Her bør navn, organisation og e-mailadresse specificeres.

•Beskrivelse af kontaktperson(er), der skal udføre opgaven.

•Beskrivelse af forløbets samlede indhold.

•Beskrivelse af den specifikke iværksætter-målgruppe, hvis denne ønskes nærmere beskrevet.

•Bekræfte om leverandøren ønsker at lade sit tilbud gælde for senere forløb, selvom man i første omgang ikke vinder opgaven. Det kan blandt andet komme i spil, hvis projektet vurderer at der er behov for flere leverandører til at løse opgaven nationalt eller flere forløb. Opgaven og tilbudspris skal være uændret.

Det samlede budget for opgaven ved minimum 30 deltagere ved gennemførsel af et forløb som én leverandør eller konsortie af leverandører er op til DKK 25.000 ekskl. moms. Pris for evt. gentagelse af forløbet skal også fremgå af tilbuddet.

I udvælgelsesfasen foretages en vurdering af den enkelte tilbudsgivers generelle egnethed i forhold til den efterspurgte opgave. Vurderingen bliver foretaget på baggrund af nedenstående evalueringskriterier.

Evalueringskriterierne og vægtningen af disse er følgende:

• Pris: 20%

• Kvalitet: 80%

Kvalitet bliver bedømt ud fra følgende 4 kriterier, som det samlede tilbud skal give et klart billede af:

•Forløbets koncept og opbygning

•Faglige kompetencer ift. forløbets tema

•Erfaring og kompetencer i forhold til undervisning og facilitering (både online og fysisk, hvis begge dele er relevant for tilbuddet)

•Forståelse for og erfaring med forløbets specifikke målgruppe

Erhvervshus Hovedstaden forbeholder sig retten til ikke at vælge et af de modtagne tilbud, hvis ingen tilbud vurderes at kunne udføre opgaven tilfredsstillende. I så fald vurderer projektet om opgaven annonceres på ny eller ikke gennemføres.

Files (click "Show interest" to get access)

Name Size
230711_Jura-opstart.pdf 202 KB

Mercell Holding AS

Part of the Mercell Group, one of Europe’s leading providers of e tender systems and information between buyers and suppliers in the professional market.

Contact us

Write to us

+47 21 01 88 00