Netværk for Forandringsledelse og Innovation - Et behovs- og potentialeafklaringsforløb målrettet bygge- og anlægsbranchen

Information

Open procedure
2/25/2022 4:35 PM (GMT+01:00)
3/16/2022 12:00 AM (GMT+01:00)

Buyer

WE BUILD DENMARK WE BUILD DENMARK
Liljens Kvarter 2
2620 Albertslund
Denmark
41857331

Closing date has passed.

Short description




Netværk for Forandringsledelse og Innovation



- Et behovs- og potentialeafklaringsforløb målrettet bygge- og anlægsbranchen



WE BUILD DENMARK søger leverandør til nyt netværk for bygge- og anlægsbranchen.




Baggrund


WE BUILD DENMARK har til opgave at hjælpe virksomhederne i bygge- og anlægsbranchen med at blive mere innovative og internationalt orienterede.


Mange virksomheder har svært ved at komme i gang med udviklingsprojekter. Med Netværk for Forandringsledelse og Innovation vil vi gerne opnå, at ledelsen får værktøjer, som styrker det strategiske lederskab og opbygger relevante kompetencer indenfor forandringsledelse.


Målet er, at der i ledelsen frigives tid til at arbejde mere målrettet med virksomhedens strategi for innovation (udvikling), vækst og internationalisering.




Overordnet formål med Netværk for Forandringsledelse og Innovation


Markedet for bæredygtigt byggeri er i hastig vækst, hvilket stiller nye krav til ledelsen af de byggevirksomheder, der gerne vil med på den grønne vogn. Samtidig mødes virksomhederne i stigende grad med krav om at arbejde med digitale værktøjer. Men hvordan bliver bæredygtigt byggeri en god forretning? Hvad kræver det egentlig som leder at drive forandringsledelse og omstille sin virksomhed og sine medarbejdere til en grønnere forretningsmodel? Og hvilke digitale kompetencer kræves i denne forbindelse?


At drive forandringsledelse fordrer, at lederen tilegner sig og træner en række nye kompetencer og personlige færdigheder.


Netværksforløbet skal tage udgangspunkt i byggeriets markedsvilkår, nye trends i branchen og de specifikke omstændigheder og udfordringer, der knytter sig til kommende ny lovgivning. Det skal adressere, hvordan øgede markedskrav på bæredygtigheds- og digitaliseringsområdet påvirker forretningsmodellen, og hvordan denne løbende kan tilpasses til de nye betingelser, således at virksomheden fortsat er konkurrencedygtig og attraktiv for relevante kunder og samarbejdspartnere.


Deltagerne skal således igennem forløbet have indsigt i, hvordan man kan arbejde med en langsigtet strategi, lære at afdække nuværende forretningsmodel ved brug af Business Model Canvas, og forholde sig til, hvorledes denne påvirkes af de nye omstændigheder. Derudover skal der arbejdes med en afdækning af nuværende organisering, tilgængelige kompetencer og ressourcer, samt med at øge bevidstheden om, hvad det kræver at drive forandringsledelse. Endelig skal deltagerne have konkrete værktøjer til at lede en forandringsproces.


Netværksforløbet skal målrettes ejerledere, medejere og ledende medarbejdere (f.eks. afdelingsledere, projektchefer mm) af SMV-virksomheder indenfor bygge- og anlægsbranchen.









Netværksforløbets indhold



Modul 1 - Strategi


Modulet skal give deltagerne et indblik i, hvordan strategiarbejdet skaber værdi, og hvordan de kan komme i gang med en strategiproces.



Virksomhedens strategi er den langsigtede plan, hvor hele virksomheden orienterer sig mod fælles fremtidige mål. Strategien skal konkret svare på spørgsmålet: ” Hvad er det, vi gerne vil?”


  • Hvor er virksomheden nu, og hvordan påvirkes den af omgivelserne?
  • Hvordan defineres en tydelig vision, som udgør en realistisk og attraktiv retningsmarkør for, hvor virksomheden gerne vil hen?
  • Hvordan forholder vi os til krav om bæredygtighed og grøn omstilling?
  • Hvorledes opbygges en strategi, og hvad skal den indeholde?
  • Hvordan kommunikeres strategien?
  • Hvordan opstilles SMART mål, og hvad kendetegner disse?
  • Hvilke værktøjer skal vi bruge for at udarbejde handlingsplaner for de fastsatte mål?
















Modul 2 - Forretningsmodellen Business Model Canvas (BMC)


Modulet skal sætte deltagerne i gang med en kortlægning af egen forretningsmodel ved brug af værktøjet Business Model Canvas og lægge op til, at der frem mod modul 4 arbejdes videre med løbende justering af modellen, herunder hvordan den påvirkes af ny lovgivning og markedskrav ift. bæredygtighed og digitalisering.


  • Kortlægning af din virksomheds nuværende forretningsmodel, hvor det især handler om at få tydeliggjort, hvad der er virksomhedens særlige konkurrencemæssige fordel?
  • Hvilke behov dækker vi hos vores kunder, hvad efterspørger de, og er der et uudnyttet potentiale, særlige vækstbarrierer eller et marked vi bør have fokus på?
  • Hvilken betydning vil ny lovgivning eller markedskrav omkring bæredygtighed have for din virksomheds forretningsmodel?
  • Hvordan kan man skabe øget indtjening eller fastholdelse af indtjening gennem innovation og udvikling af forretningsmodellen, herunder udvikling af nye produkter og services?
  • Hvorledes kan der arbejdes med udvikling af forretningsmodellen hen imod en højere grad af digitalisering/automatisering, som vil gøre at virksomheden fortsat er konkurrencedygtig og attraktiv for relevante kunder og partnere?














Modul 3 - Forandringsledelse


Modulet skal give deltagerne en forståelse for, at det kræver en øget bevidsthed og en målrettet ledelsesmæssig indsats at drive forandringer.


  • Hvorledes skabes en effektiv, forandringsparat og dynamisk organisation, som er gearet til at imødekomme fremtidens krav?
  • Hvorledes sikres kontinuerlig udvikling kontra afvikling?
  • Hvilke krav stiller det til dig som leder at drive forandringsledelse?
  • Hvilke værktøjer kan du bruge, når visionen skal kommunikeres både internt og eksternt?
  • Hvordan kan du tilpasse din kommunikation før, under og efter at forandringsprocessen er gennemført, således at dit budskab virker motiverende og skaber fremdrift?
  • Hvilke kanaler er bedst at anvende i din kommunikation når den omhandler meddelelser, forklaringer og involvering, og hvorledes differentieres de fra hinanden?
  • Hvorledes kan medarbejdere inddrages og involveres i forandringerne, så modstand reduceres?
  • Hvordan sikrer man som ledelse, at gamle, uhensigtsmæssige vaner nedbrydes, således at nye og mere hensigtsmæssige kan opstå?
  • Hvordan skaber man mere tid til at have fingeren på pulsen og være på forkant med udviklingen, således at arbejdspladser fastholdes?


















Modul 4 – Organisering, motivation & kompetencer


Modulet har til formål at tydeliggøre sammenhængen mellem virksomhedens udviklingsfase og den ledelsesmæssige opgave, og give brugbare værktøjer til at organisere sig.


  • Hvilke faktorer gør sig gældende irt. at skabe glade og motiverede medarbejdere?
  • Hvorledes kan virksomheden arbejde målrettet med at fastholde nøglemedarbejdere?
  • Hvilke ressourcer, kompetencer og personprofiler har vi – og hvad har vi brug for i relation til at opnå vores fremtidige mål og strategi?
  • Hvilke eksisterende eller nye kompetencer kræver det i virksomheden?
  • Har vi disse kompetencer, og hvis nej, hvordan skaffer vi dem? (kompetenceudvikling, nyansættelser, indkøb af konsulentydelser mm.)














Varighed


4 halve dage (fra kl. 15-20) over 4 måneder, afviklet 3. & 4. kvartal 2022.


Der ønskes tilbud på 3 parallelle forløb, placeret henholdsvis i Midt-/Vestjylland, på Fyn og Sydsjælland.




Mål med netværket og krav til output


Efter gennemførelse af forløbet skal hver deltager have udarbejdet en udviklingsplan.


Planen skal opsummerer og omhandle følgende punkter:


  • Hvordan udvikles vores forretningsmodel, herunder specifikt…
  • Hvilke kompetencer har vi behov for, hvis vi skal nå i mål med de nye aktiviteter?
  • Hvilken kompetenceudviklingsaktiviteter skal iværksættes?
  • Hvordan kan vi arbejde med udvikling af nye produkter og/eller services?






Udviklingsplanen skal være i tråd med strategien og ønskerne til fremtiden.









Krav til afviklingen


Deltagerne skal indledningsvis fordeles i faste arbejdsgrupper, og imellem hvert modul stilles overfor hjemmeopgaver, som skal løses frem til næste modul. Dette for at styrke netværksaktiviteterne (sparring og erfaringsudveksling) og sikre, at den gennemgåede teori og de præsenterede modeller kommer til anvendelse operationelt.


Vi forventer at gennemføre forløbet med deltagelse af minimum 12 deltagere, maksimum 24 deltagere pr. region.




Andre forhold


På baggrund af de indkomne tilbud udvælger WE BUILD DENMARK den ønskede leverandør.


Tildelingskriterier vil være


  • Bedste faglige kvalitet
  • Hvilket tilbud der forholder sig mest konkret til målgruppen og opgaven
  • Mest praksisnære undervisning





Det er afgørende, at leverandøren har indblik i det aktuelle marked for bæredygtigt byggeri og i de tiltag, der er på vej, eksempelvis den nationale strategi for bæredygtigt byggeri samt inkorporering af Den frivillige Bæredygtighedsklasse i Bygningsreglementet mm. Endvidere skal leverandøren have en overordnet viden om kravene til anvendelse af digitale værktøjer.


Det skal fremgå af tilbuddet og dokumenteres i form af CV eller lignende, hvem der vil deltage som undervisere/facilitatorer, disses kvalifikationer samt deres erfaring med SMV-virksomheder.


Endvidere skal det fremgå, hvordan konkrete virksomhedscases og eksterne oplæg fra relevante virksomheder vil indgå.


Derudover skal tilbuddet vedlægges leverandørens bud på, hvordan en udviklingsplan kan disponeres og hvordan der løbende kan arbejdes med denne i forløbet.


Der indgås en samarbejdskontrakt med den valgte leverandør. I kontrakten reguleres bl.a. tilmeldingsfrist, mindste deltagerantal og rammerne for afviklingen.


I tilfælde af, at der ikke opnås tilstrækkeligt deltagerantal, aflyses aktiviteterne, og der ydes i så fald ikke kompensation til leverandøren.









Budgetramme


Budgetrammen er 12.000 kr. ex. moms pr. deltager.


I prisen skal indregnes lokaleleje samt forplejning i form af eftermiddagskaffe med kage samt en sandwich.









Markedsføring & håndtering af deltagere


WE BUILD DENMARK har hovedansvaret for at markedsføre netværksforløbet og at rekruttere deltagere, men det forudsættes, at den valgte leverandør markedsfører tilbuddet på egne kanaler samt håndtere tilmeldinger og fakturering.


WE BUILD DENMARK forbeholder sig ret til at screene deltagerne inden endelig tilmelding accepteres.


Dette for at sikre, at deltagerne falder indenfor målgruppen.









Tilbudsfrist 16. marts 2022




Kontaktpersoner hos WE BUILD DENMARK


Forretningsudvikler Kathrine Gabriel - tlf. 24 87 04 27


Forretningsudvikler Birgitte Junge - tlf. 24 47 28 79









Indsendelse af tilbud


Skal ske på mail til Kathrine. Gabriel@webuilddenmark.dk




Mercell Holding AS

Part of the Mercell Group, one of Europe’s leading providers of e tender systems and information between buyers and suppliers in the professional market.

Contact us

Write to us

+47 21 01 88 00