Etälääketieteellisten vastuulääkäripalveluiden hankinta ikääntyneiden tehostetun palveluasumisen yksiköihin

Information

Open procedure
11/3/2020 8:30 AM (GMT+01:00)
11/30/2020 11:00 AM (GMT+01:00)

Buyer

Kuntayhtymä Kaksineuvoinen Kuntayhtymä Kaksineuvoinen
Kuntayhtymä Kaksineuvoinen
Kauppatie 127 a
62200 Kauhava
Finland
2071277-7

Tender is cancelled

Short description

Kuntayhtymä Kaksineuvoinen pyytää tarjoustanne etälääketieteellisten vastuulääkäripalveluiden järjestämisestä Kuntayhtymä Kaksineuvoisen ikääntyneiden tehostetun palveluasumisen yksiköiden asiakkaille. Tarjouspyyntö koskee Evijärven kunnan ja Kauhavan kaupungin alueilla sijaitsevien Kuntayhtymä Kaksineuvoisen ikääntyneiden tehostetun palveluasumisen yksiköiden ympärivuorokautista etälääketieteellistä vastuulääkäripalvelua siten, että asukkaat hoidetaan ensisijaisesti heidän omissa, tutuissa asumisyksiköissään.

Hankittavilla palveluilla tavoitellaan tehostetun palveluasumisen yksiköissä olevien asukkaiden hoidon ja elämänlaadun parantamista. Tämä edellyttää kokonaisvastuun ottamista iäkkäiden ja monisairaiden asukkaiden kokonaistilanteesta. Tavoitteellisen toiminnan edellytyksenä on, että hoitopäätöksiä pystytään tekemään asumispalveluyksikössä 24/7/365 periaatteella. Tämä edellyttää pikadiagnostiikkalaitteita asumisyksiköissä sekä ympärivuorokautista geriatrista lääkäripäivystystä. Optimoitu ja oikea-aikaisesti aloitettu hoito ja lääkitys parantavat ikäihmisen hoidon laatua. Tavoitteena on vähentää erikoissairaanhoidon ja terveyskeskuksen sairaalaosaston epätarkoituksenmukaista käyttöä, mikä puolestaan vähentää sairaankuljetuksen tarvetta sekä kokonaiskustannuksia. Asukkaiden ja omaisten turvallisuus lisääntyy, kun turhilta siirroilta voidaan välttyä.

Hankittavilla palveluilla tavoitellaan tehostetun palveluasumisen yksiköissä olevien asukkaiden hoidon ja elämänlaadun parantamista. Tämä edellyttää kokonaisvastuun ottamista iäkkäiden ja monisairaiden asukkaiden kokonaistilanteesta. Tavoitteellisen toiminnan edellytyksenä on, että hoitopäätöksiä pystytään tekemään asumispalveluyksikössä 24/7/365 periaatteella. Tämä edellyttää pikadiagnostiikkalaitteita asumisyksiköissä sekä ympärivuorokautista geriatrista lääkäripäivystystä. Optimoitu ja oikea-aikaisesti aloitettu hoito ja lääkitys parantavat ikäihmisen hoidon laatua. Tavoitteena on vähentää erikoissairaanhoidon ja terveyskeskuksen sairaalaosaston epätarkoituksenmukaista käyttöä, mikä puolestaan vähentää sairaankuljetuksen tarvetta sekä kokonaiskustannuksia. Asiakkaiden ja omaisten turvallisuus lisääntyy, kun turhilta siiroilta voidaan välttyä.

Palvelun alkaessa palvelun piiriin kuuluvat yksiköt ja asiakasmäärät ovat (136 asiakaspaikkaa):
Kauhava:
Mäki-Kevari32 asukasta
Artturintupa7 asukasta
Iltakello22 asukasta
Matintupa17 asukasta
Tupasvilla32 asukasta

Evijärvi:
Kaislahovi26 asukasta
Hankittavan palvelun tulee muodostua seuraavista osista:

A.Asiakkaiden alkutilanteen kartoitus ja hoitosuunnitelman laadinta. joihin osallistuu palveluntuottajan geriatri
Alkutilanteen kartoitus tulee toteuttaa siten, että yksikköön tehdään kartoituskäynti geriatrian erikoislääkärin tai vanhustenhoitoon perehtyneen yleislääkärin toimesta. Asiakkaiden alkutilanteen kartoitukseen sisältyy jokaisen asiakkaan lääkitystilanteen kartoitus. Kartoituskäynnin yhteydessä asiakkaat tutkitaan perusteellisesti, laaditaan hoitosuunnitelmat, viedään asiakkaiden sairauskertomukset palveluntuottajan potilastietojärjestelmään ja lääkärit tapaavat myös hoitohenkilökuntaa ja omaisia. Uudet asiakkaat tutkitaan ja kartoitetaan yksikköön tehtävän seuraavan lähikierron aikana.

Palveluntuottajan geriatri osallistuu konsultaatioperiaatteella asiakkaiden alkutilanteen kartoitukseen ja hoitosuunnitelman laatimiseen. Geriatrin tulee olla saatavilla myös yksiköiden vastaavien lääkäreiden konsultaatioita varten. Geriatrilla tulee olla vähintään hyvä suomen kielen suullinen ja kirjallinen taito. Ellei palveluntuottajalla ole omaa geriatria, tulee palveluntuottajalla olla käytettävissä erikoislääkäreiden verkosto, jonka kautta vastuulääkäri voi tarvittaessa konsultoida geriatrian erikoislääkäriä. Näiden konsultaatioiden kustannusten tulee sisältyä etälääketieteellisten palvelujen kokonaiskustannuksiin/kuukausi.
B.Vastuulääkäri: jokaisen asiakkaan osalta puhelinkierto vähintään kerran viikossa juoksevien asioiden hoitamiseksi ja jokaisen asiakkaan kohdalla kierto yksiköissä vähintään neljä kertaa vuodessa
Jokaisella yksiköllä tulee olla vastuulääkäri, joka vastaa yksikön asiakkaiden lääketieteellisestä hoidosta. Yksi vastuulääkäri voi huolehtia useammasta yksiköstä. Vastuulääkärillä tulee olla vähintään neljän vuoden työkokemus vanhusten parissa työskentelystä. Vastuulääkäreillä tulee olla vähintään hyvä suomen kielen suullinen ja kirjallinen taito. Vastuulääkärin tulee olla yksikön ensisijainen yhteyshenkilö ei-akuuteissa tilanteissa hankintayksikön ja palveluntuottajan sopimalla tavalla. Muissa tilanteissa puheluihin vastaa palveluntuottajan ympärivuorokautisen geriatrisen lääkäripäivystyksen työvuorossa oleva lääkäri. Vastuulääkärin tulee kerran viikossa suorittaa puhelinkierto kunkin osaston vastaavan hoitajan kanssa. Vastuulääkärin tulee soittaa yksikköihinsä ennalta sovittuina aikoina.

Puhelinkierron aikana vastuulääkärin tulee tarvittaessa käydä läpi asiakkaiden lääkityksiä, uusia reseptejä sekä kirjoittaa todistuksia ja lähetteitä. Puhelinkierron yhteydessä välitetään myös omaisten soittopyyntöjä. Vastuulääkärin tulee pyydettäessä ottaa yhteys potilaan omaisiin. Vastuulääkärin tulee olla tavoitettavissa viikkokierron lisäksi arkipäivinä minimissään yhden tunnin ajan sovittuna ajankohtana.

Vastuulääkärin tulee suorittaa kierto yksiköissä paikan päällä minimissään neljä kertaa vuodessa. Kierron aikana lääkärin tulee laatia kotihoidon ja asumispalveluiden yksiköiden asiakkaiden lääketieteellisen tarpeen mukaan hoitosuunnitelmia, tutkia potilaat, kirjata sisään uusia asiakkaita ja tavata omaisia sekä hoitohenkilökuntaa.

Palveluntuottajalla tulee olla käytettävissään erikoislääkäreiden verkosto, joita vastuulääkäri voi tarvittaessa konsultoida. Näiden konsultaatioiden kustannusten tulee sisältyä etälääketieteellisten palvelujen kokonaiskustannuksiin/kuukausi.

C.Ympärivuorokautinen geriatrinen lääkäripäivystys
Ympärivuorokautinen geriatrinen etälääkäripäivystys tulee olla järjestettynä siten, että päivystystä hoitavat ja yhteydenottoihin vastaavat lääkärit tekevät työvuorossaan ainoastaan ko. etälääketieteelliseen vastuulääkäripalveluun liittyvää päivystystä. Etälääkäripäivystys ei voi olla toisen palvelun oheistoimintaa, esimerkiksi yhteispäivystyksen lääkärin työvuoron aikana tekemää oheistoimintaa.

Ympärivuorokautista geriatrista etälääkäripäivystystä hoitava lääkäri tekee työssään hoitopäätöksiä ennakoivasti ja oikea-aikaisesti perustuen ajantasaiseen asiakastietoon. Tavoite on, että asiakas hoidetaan mahdollisuuksien mukaan omassa asuinympäristössään vuorokauden kaikkina aikoina.

Tilaajan yksiköillä tulee olla mahdollisuus lääkärinkonsultaatioon puhelimitse ympäri vuorokauden kaikkina vuoden päivinä (24 h/7 pv). Ympärivuorokautista geriatrista päivystystä tekevän lääkärin tulee olla Suomessa laillistettu lääkäri, jolla on vähintään neljän vuoden kokemus lääkärinä työskentelystä vanhusten hoidossa. Ympärivuorokautisen geriatrisen etälääkäripäivystyksen lääkärillä tulee olla palveluntuottajan potilastietojärjestelmän kautta paikasta ja ajasta riippumatta käytettävissään kaikki yksiköiden asiakkaita koskevat potilastiedot. Ympärivuorokautisen geriatrisen etälääkäripäivystyksen lääkärillä tulee olla hyvä suomen kielen suullinen ja kirjallinen taito.

D.Pikadiagnostiikka: jokaiseen yksikköön sijoitetaan palveluntuottajan pikadiagnostiikkalaitteet sekä palveluntuottajan potilastietojärjestelmä
Pikadiagnostiikka:
Voidakseen tehdä diagnooseja tehokkaasti palveluntuottajan tulee hankkia ja ylläpitää pikadiagnostiikkalaitteita, joita tarvitaan yksiköissä. Jokaiseen yksikköön tulee sijoittaa pikadiagnostiikkalaitteisto. Yksiköllä tarkoitetaan ikäihmisten tehostetun asumispalvelun yksikköä. Laitteiston omistusoikeus ei siirry yksiköille.

Hoitohenkilökunnan tulee jokaisessa asumispalveluyksikössä laitteiston avulla voida lääkärin määräysten perusteella suorittaa seuraavia laboratoriokokeita: CRP, Hb, INR, EKG, B-Gluk, U-stix ja pulssioksimetri. EKG:n tulokset ja CRP, Hb, INR, B-Gluk, U-stix sekä pulssioksimetrin tulokset tulee olla luettavissa palveluntuottajan potilastietojärjestelmästä, jotta esim. geriatrisen etälääkäripäivystyksen lääkäri voi käyttää em. tietoja hoitopäätösten teossa.

Palveluntuottajan tulee järjestää yksiköiden hoitohenkilökunnalle koulutusta
laitteiston käytössä.

Potilastietojärjestelmä:
Palveluntuottajalla tulee olla oma potilastietojärjestelmä. Jokaisella tilaajan yksiköllä tulee olla käytettävissään palveluntuottajan potilastietojärjestelmä. Yksiköiden henkilöstölle on annettava järjestelmäkoulutusta tiedonsiirron turvaamiseksi ennen toiminnan käynnistämistä. Sopimuksen voimassaoloaikana on tarvittaessa annettava lisäkoulutusta.

Asumisyksiköt järjestävät palveluntuottajalle pääsyn yksiköiden tilaajan ylläpitämien potilastietojärjestelmien sisältämiin potilastietoihin hoidon kannalta riittävässä laajuudessa.

Vastuulääkärin tulee dokumentoida sekä puhelinkierron että paikan päällä tapahtuvan kierron aikana asiakkaista kertyneet hoidon kannalta olennaiset tiedot potilastietojärjestelmään siten, että tiedot ovat myös tilaajan hoitohenkilökunnan käytettävissä. Myös geriatrisen etälääkäripäivystyksen lääkärin tulee dokumentoida kaikki hänen yhteydenottoihinsa liittyvät asiakkaiden hoidon kannalta olennaiset tiedot potilastietojärjestelmään siten, että tiedot ovat myös tilaajan hoitohenkilökunnan käytettävissä.

Palveluntuottaja on vastuussa siitä, että asiakkaiden potilaskertomukset ovat aina ajantasalla ja että kaikilla asiakkaiden hoitoon osallistuvilla on aina kaikki ajankohtainen tieto potilastietojärjestelmästä saatavilla. EKG tulee olla siirrettävissä sähköisesti potilastietojärjestelmään. Tilaajan henkilökunta siirtää tuottajan potilastietojärjestelmästä asiakkaan terveydentilaan ja hoitopäätöksiin liittyvät akuutit tiedot (päivystysluonteiset) tilaajan potilaskertomukseen LifeCareen, jolloin ne ovat kaikkien asiakasta hoitavien tahojen käytössä.


E.Oheistoiminta
Palveluntuottajan vastuulla on ilman erillistä korvausta kouluttaa kunkin tilaajan yksikön hoitohenkilökunta etälääketieteellisen vastuulääkärin toimintamalliin sekä palveluntuottajan potilaskertomuksen käyttöön ja hoitohenkilöstön rooliin ko. tehtävässä.

Palveluntuottaja järjestää ilman erillistä korvausta omaisten illat 1-2 kk toiminnan aloittamisen jälkeen, tarvittaessa myöhemminkin palvelun aikana ja tuottaa riittävän informaation yhteistyötahoille.
Kuntayhtymä Kaksineuvoinen pyytää tarjoustanne etälääketieteellisten vastuulääkäripalveluiden järjestämisestä Kuntayhtymä Kaksineuvoisen ikääntyneiden tehostetun palveluasumisen yksiköiden asiakkaille. Tarjouspyyntö koskee Evijärven kunnan ja Kauhavan kaupungin alueilla sijaitsevien Kuntayhtymä Kaksineuvoisen ikääntyneiden tehostetun palveluasumisen yksiköiden ympärivuorokautista etälääketieteellistä vastuulääkäripalvelua siten, että asukkaat hoidetaan ensisijaisesti heidän omissa, tutuissa asumisyksiköissään.

Hankittavilla palveluilla tavoitellaan tehostetun palveluasumisen yksiköissä olevien asukkaiden hoidon ja elämänlaadun parantamista. Tämä edellyttää kokonaisvastuun ottamista iäkkäiden ja monisairaiden asukkaiden kokonaistilanteesta. Tavoitteellisen toiminnan edellytyksenä on, että hoitopäätöksiä pystytään tekemään asumispalveluyksikössä 24/7/365 periaatteella. Tämä edellyttää pikadiagnostiikkalaitteita asumisyksiköissä sekä ympärivuorokautista geriatrista lääkäripäivystystä. Optimoitu ja oikea-aikaisesti aloitettu hoito ja lääkitys parantavat ikäihmisen hoidon laatua. Tavoitteena on vähentää erikoissairaanhoidon ja terveyskeskuksen sairaalaosaston epätarkoituksenmukaista käyttöä, mikä puolestaan vähentää sairaankuljetuksen tarvetta sekä kokonaiskustannuksia. Asukkaiden ja omaisten turvallisuus lisääntyy, kun turhilta siirroilta voidaan välttyä.

Hankittavilla palveluilla tavoitellaan tehostetun palveluasumisen yksiköissä olevien asukkaiden hoidon ja elämänlaadun parantamista. Tämä edellyttää kokonaisvastuun ottamista iäkkäiden ja monisairaiden asukkaiden kokonaistilanteesta. Tavoitteellisen toiminnan edellytyksenä on, että hoitopäätöksiä pystytään tekemään asumispalveluyksikössä 24/7/365 periaatteella. Tämä edellyttää pikadiagnostiikkalaitteita asumisyksiköissä sekä ympärivuorokautista geriatrista lääkäripäivystystä. Optimoitu ja oikea-aikaisesti aloitettu hoito ja lääkitys parantavat ikäihmisen hoidon laatua. Tavoitteena on vähentää erikoissairaanhoidon ja terveyskeskuksen sairaalaosaston epätarkoituksenmukaista käyttöä, mikä puolestaan vähentää sairaankuljetuksen tarvetta sekä kokonaiskustannuksia. Asiakkaiden ja omaisten turvallisuus lisääntyy, kun turhilta siiroilta voidaan välttyä.

Palvelun alkaessa palvelun piiriin kuuluvat yksiköt ja asiakasmäärät ovat (136 asiakaspaikkaa):
Kauhava:
Mäki-Kevari32 asukasta
Artturintupa7 asukasta
Iltakello22 asukasta
Matintupa17 asukasta
Tupasvilla32 asukasta

Evijärvi:
Kaislahovi26 asukasta
Hankittavan palvelun tulee muodostua seuraavista osista:

A.Asiakkaiden alkutilanteen kartoitus ja hoitosuunnitelman laadinta. joihin osallistuu palveluntuottajan geriatri
Alkutilanteen kartoitus tulee toteuttaa siten, että yksikköön tehdään kartoituskäynti geriatrian erikoislääkärin tai vanhustenhoitoon perehtyneen yleislääkärin toimesta. Asiakkaiden alkutilanteen kartoitukseen sisältyy jokaisen asiakkaan lääkitystilanteen kartoitus. Kartoituskäynnin yhteydessä asiakkaat tutkitaan perusteellisesti, laaditaan hoitosuunnitelmat, viedään asiakkaiden sairauskertomukset palveluntuottajan potilastietojärjestelmään ja lääkärit tapaavat myös hoitohenkilökuntaa ja omaisia. Uudet asiakkaat tutkitaan ja kartoitetaan yksikköön tehtävän seuraavan lähikierron aikana.

Palveluntuottajan geriatri osallistuu konsultaatioperiaatteella asiakkaiden alkutilanteen kartoitukseen ja hoitosuunnitelman laatimiseen. Geriatrin tulee olla saatavilla myös yksiköiden vastaavien lääkäreiden konsultaatioita varten. Geriatrilla tulee olla vähintään hyvä suomen kielen suullinen ja kirjallinen taito. Ellei palveluntuottajalla ole omaa geriatria, tulee palveluntuottajalla olla käytettävissä erikoislääkäreiden verkosto, jonka kautta vastuulääkäri voi tarvittaessa konsultoida geriatrian erikoislääkäriä. Näiden konsultaatioiden kustannusten tulee sisältyä etälääketieteellisten palvelujen kokonaiskustannuksiin/kuukausi.
B.Vastuulääkäri: jokaisen asiakkaan osalta puhelinkierto vähintään kerran viikossa juoksevien asioiden hoitamiseksi ja jokaisen asiakkaan kohdalla kierto yksiköissä vähintään neljä kertaa vuodessa
Jokaisella yksiköllä tulee olla vastuulääkäri, joka vastaa yksikön asiakkaiden lääketieteellisestä hoidosta. Yksi vastuulääkäri voi huolehtia useammasta yksiköstä. Vastuulääkärillä tulee olla vähintään neljän vuoden työkokemus vanhusten parissa työskentelystä. Vastuulääkäreillä tulee olla vähintään hyvä suomen kielen suullinen ja kirjallinen taito. Vastuulääkärin tulee olla yksikön ensisijainen yhteyshenkilö ei-akuuteissa tilanteissa hankintayksikön ja palveluntuottajan sopimalla tavalla. Muissa tilanteissa puheluihin vastaa palveluntuottajan ympärivuorokautisen geriatrisen lääkäripäivystyksen työvuorossa oleva lääkäri. Vastuulääkärin tulee kerran viikossa suorittaa puhelinkierto kunkin osaston vastaavan hoitajan kanssa. Vastuulääkärin tulee soittaa yksikköihinsä ennalta sovittuina aikoina.

Puhelinkierron aikana vastuulääkärin tulee tarvittaessa käydä läpi asiakkaiden lääkityksiä, uusia reseptejä sekä kirjoittaa todistuksia ja lähetteitä. Puhelinkierron yhteydessä välitetään myös omaisten soittopyyntöjä. Vastuulääkärin tulee pyydettäessä ottaa yhteys potilaan omaisiin. Vastuulääkärin tulee olla tavoitettavissa viikkokierron lisäksi arkipäivinä minimissään yhden tunnin ajan sovittuna ajankohtana.

Vastuulääkärin tulee suorittaa kierto yksiköissä paikan päällä minimissään neljä kertaa vuodessa. Kierron aikana lääkärin tulee laatia kotihoidon ja asumispalveluiden yksiköiden asiakkaiden lääketieteellisen tarpeen mukaan hoitosuunnitelmia, tutkia potilaat, kirjata sisään uusia asiakkaita ja tavata omaisia sekä hoitohenkilökuntaa.

Palveluntuottajalla tulee olla käytettävissään erikoislääkäreiden verkosto, joita vastuulääkäri voi tarvittaessa konsultoida. Näiden konsultaatioiden kustannusten tulee sisältyä etälääketieteellisten palvelujen kokonaiskustannuksiin/kuukausi.

C.Ympärivuorokautinen geriatrinen lääkäripäivystys
Ympärivuorokautinen geriatrinen etälääkäripäivystys tulee olla järjestettynä siten, että päivystystä hoitavat ja yhteydenottoihin vastaavat lääkärit tekevät työvuorossaan ainoastaan ko. etälääketieteelliseen vastuulääkäripalveluun liittyvää päivystystä. Etälääkäripäivystys ei voi olla toisen palvelun oheistoimintaa, esimerkiksi yhteispäivystyksen lääkärin työvuoron aikana tekemää oheistoimintaa.

Ympärivuorokautista geriatrista etälääkäripäivystystä hoitava lääkäri tekee työssään hoitopäätöksiä ennakoivasti ja oikea-aikaisesti perustuen ajantasaiseen asiakastietoon. Tavoite on, että asiakas hoidetaan mahdollisuuksien mukaan omassa asuinympäristössään vuorokauden kaikkina aikoina.

Tilaajan yksiköillä tulee olla mahdollisuus lääkärinkonsultaatioon puhelimitse ympäri vuorokauden kaikkina vuoden päivinä (24 h/7 pv). Ympärivuorokautista geriatrista päivystystä tekevän lääkärin tulee olla Suomessa laillistettu lääkäri, jolla on vähintään neljän vuoden kokemus lääkärinä työskentelystä vanhusten hoidossa. Ympärivuorokautisen geriatrisen etälääkäripäivystyksen lääkärillä tulee olla palveluntuottajan potilastietojärjestelmän kautta paikasta ja ajasta riippumatta käytettävissään kaikki yksiköiden asiakkaita koskevat potilastiedot. Ympärivuorokautisen geriatrisen etälääkäripäivystyksen lääkärillä tulee olla hyvä suomen kielen suullinen ja kirjallinen taito.

D.Pikadiagnostiikka: jokaiseen yksikköön sijoitetaan palveluntuottajan pikadiagnostiikkalaitteet sekä palveluntuottajan potilastietojärjestelmä
Pikadiagnostiikka:
Voidakseen tehdä diagnooseja tehokkaasti palveluntuottajan tulee hankkia ja ylläpitää pikadiagnostiikkalaitteita, joita tarvitaan yksiköissä. Jokaiseen yksikköön tulee sijoittaa pikadiagnostiikkalaitteisto. Yksiköllä tarkoitetaan ikäihmisten tehostetun asumispalvelun yksikköä. Laitteiston omistusoikeus ei siirry yksiköille.

Hoitohenkilökunnan tulee jokaisessa asumispalveluyksikössä laitteiston avulla voida lääkärin määräysten perusteella suorittaa seuraavia laboratoriokokeita: CRP, Hb, INR, EKG, B-Gluk, U-stix ja pulssioksimetri. EKG:n tulokset ja CRP, Hb, INR, B-Gluk, U-stix sekä pulssioksimetrin tulokset tulee olla luettavissa palveluntuottajan potilastietojärjestelmästä, jotta esim. geriatrisen etälääkäripäivystyksen lääkäri voi käyttää em. tietoja hoitopäätösten teossa.

Palveluntuottajan tulee järjestää yksiköiden hoitohenkilökunnalle koulutusta
laitteiston käytössä.

Potilastietojärjestelmä:
Palveluntuottajalla tulee olla oma potilastietojärjestelmä. Jokaisella tilaajan yksiköllä tulee olla käytettävissään palveluntuottajan potilastietojärjestelmä. Yksiköiden henkilöstölle on annettava järjestelmäkoulutusta tiedonsiirron turvaamiseksi ennen toiminnan käynnistämistä. Sopimuksen voimassaoloaikana on tarvittaessa annettava lisäkoulutusta.

Asumisyksiköt järjestävät palveluntuottajalle pääsyn yksiköiden tilaajan ylläpitämien potilastietojärjestelmien sisältämiin potilastietoihin hoidon kannalta riittävässä laajuudessa.

Vastuulääkärin tulee dokumentoida sekä puhelinkierron että paikan päällä tapahtuvan kierron aikana asiakkaista kertyneet hoidon kannalta olennaiset tiedot potilastietojärjestelmään siten, että tiedot ovat myös tilaajan hoitohenkilökunnan käytettävissä. Myös geriatrisen etälääkäripäivystyksen lääkärin tulee dokumentoida kaikki hänen yhteydenottoihinsa liittyvät asiakkaiden hoidon kannalta olennaiset tiedot potilastietojärjestelmään siten, että tiedot ovat myös tilaajan hoitohenkilökunnan käytettävissä.

Palveluntuottaja on vastuussa siitä, että asiakkaiden potilaskertomukset ovat aina ajantasalla ja että kaikilla asiakkaiden hoitoon osallistuvilla on aina kaikki ajankohtainen tieto potilastietojärjestelmästä saatavilla. EKG tulee olla siirrettävissä sähköisesti potilastietojärjestelmään. Tilaajan henkilökunta siirtää tuottajan potilastietojärjestelmästä asiakkaan terveydentilaan ja hoitopäätöksiin liittyvät akuutit tiedot (päivystysluonteiset) tilaajan potilaskertomukseen LifeCareen, jolloin ne ovat kaikkien asiakasta hoitavien tahojen käytössä.


E.Oheistoiminta
Palveluntuottajan vastuulla on ilman erillistä korvausta kouluttaa kunkin tilaajan yksikön hoitohenkilökunta etälääketieteellisen vastuulääkärin toimintamalliin sekä palveluntuottajan potilaskertomuksen käyttöön ja hoitohenkilöstön rooliin ko. tehtävässä.

Palveluntuottaja järjestää ilman erillistä korvausta omaisten illat 1-2 kk toiminnan aloittamisen jälkeen, tarvittaessa myöhemminkin palvelun aikana ja tuottaa riittävän informaation yhteistyötahoille.

Files (click "Show interest" to get access)

Name Size
LIITE2vastuulkripalveluTarjouslomake_2810.pdf 53 KB
LIITE1vastuulkrimalliPalvelukuvaus_2810-2.pdf 219 KB
2Neuvoinen_vastuulkripalvelut_tarjouspyynt_2810-2.pdf 569 KB
LIITE3vastuulkripalvelutHankintasopimusluonnos_2810.pdf 404 KB
LIITE2vastuulkripalveluTarjouslomake_2810.pdf 53 KB
2Neuvoinen_vastuulkripalvelut_tarjouspyynt_2810-2.pdf 569 KB
LIITE3vastuulkripalvelutHankintasopimusluonnos_2810.pdf 404 KB
LIITE1vastuulkrimalliPalvelukuvaus_2810-2.pdf 149 KB

Mercell Holding AS

Part of the Mercell Group, one of Europe’s leading providers of e tender systems and information between buyers and suppliers in the professional market.

Contact us

Write to us

+47 21 01 88 00