Hvem kan søge?
Amatørområdets landsdækkende organisationer og foreninger samt arrangører af amatørmusikaktiviteter af landsdækkende interesse.
Følgende kan ikke søge: Denne pulje kan ikke søges af institutioner, der har en flerårig aftale med Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik.
Navne på ansøgere til Statens Kunstfond vil blive offentliggjort på Statens Kunstfonds hjemmeside, www.kunst.dk
Her kan du læse mere om, hvad du skal gøre, hvis dit kunstneriske arbejde går på tværs af kunstarterne.
Hvad er formålet med ordningen?
Statens Kunstfond har til opgave at fremme musiklivet i Danmark og dansk musik i udlandet.
Formålet med denne ordning er at styrke kvalitet og mangfoldighed i amatørmusiklivet i Danmark.
Der kan søges om tilskud til musikfremmende aktiviteter af landsdækkende interesse, herunder navnlig kurser, dirigentkurser, stævner og lignende.
Alle relevante aktivitetsudgifter kan indregnes i ansøgningsbudgettet, men det er en forventning, at der er en rimelig egenfinansiering i form af deltagerbetaling eller finansiering fra anden side.
Sådan vurderes din ansøgning
Ved udvalgets prioritering af ansøgningerne vurderer udvalget først og fremmest aktivitetens betydning for styrkelse af kvalitet og mangfoldighed i amatørmusiklivet. Det siddende musikudvalg lægger i sin vurdering særligt vægt på:
- musikfaglighed og udvikling
- vision og ambition
- behov og effekt
Udvalget ser positivt på:
- at projektet bidrager til fornyelse inden for musiklivet
- at projekterne og aktiviteterne har national interesse
Udvalget forbeholder sig retten til at imødekomme ansøgningen med et mindre beløb end ansøgt ud fra en vurdering af ansøgningen i forhold til det samlede felt af ansøgninger, de afsatte midler samt ønsket om at sikre en spredning af kunststøtten.
Hvad skal ansøgningen indeholde?
Du skal beskrive de aktiviteter, der søges om tilskud til. For hver aktivitet beskrives: Formål, målgruppe, instruktør(er), sted, forventet antal deltagere, deltagerpris eller andet. Desuden tilskudsbehov og måltal.
Eksempler på mål/aktiviteter: antal deltagere, antal kurser, antal stævner eller andre mål, der er relevante for det pågældende projekt.
Link til en fungerende hjemmeside
Vi anbefaler, at du orienterer dig i den elektroniske ansøgningsformular og har de nødvendige oplysninger og dokumenter klar, inden du går i gang.
Du skal beskrive dit projekt i nedenstående bilagsskabelon, som du skal vedhæfte på den sidste side i det elektroniske ansøgningsskema. Bilaget må højst fylde 15 MB i alt. Zip-filer må ikke indsendes.
Se opslaget her