Driftstjenester for direktoratet

Hankinnan yleistiedot

11.7.2016 14.46 (GMT+03:00)

Hankintayksikkö

Jernbaneverket Jernbaneverket
Morten Angell Berg Morten Angell Berg
Stortorvet 7
0155 Oslo
Norja
971 033 533

Hankintapäätös

Forslag til tekst på intensjonskunngjøring.

Bakgrunnen for denne intensjonskunngjøringen er at Jernbaneverket er gjenstand for en reform som ble behandlet i Stortinget i juni 2015. Et av reformens hovedgrep er en deling av de funksjoner som i dag er ivaretatt av Jernbaneverket. Disse funksjonene skal ivaretas og deles mellom et nytt direktorat og et nytt foretak.

I forbindelse med omdanning av Jernbaneverket til et direktorat og et statsforetak har Jernbaneverket har til hensikt å inngå kontrakt for opprettelse av driftstjenester med SopraSteria AS som driftsleverandør for jernbanedirektoratet. Kontrakt på driftstjenester for Jernbanedirektoratet er tidsbegrenset og vil bli inngått for en periode på 1+1 år.

Kontraktsverdien inklusive opsjon er på totalt NOK 16,4 mill. Kontraktsverdien er beregnet ut fra estimater fra leverandør som består av kostnader til analyse, design, etablering og migrering og drift av løsningen for 1+1 år.

Kontrakten vil bli inngått som en endringsavtale med hjemmel i driftskontrakten som Jernbaneverket har med SopraSteria AS. Denne kontrakten er basert på Statens standardavtale om kjøp av driftstjenester- Driftsavtalen; Statskonsult 2007 - K. 003178. Jernbaneverket har opsjon på å overdra nevnte endringsavtale, med kontrakt, K. 003178 som underliggende avtale til direktoratet slik at det når direktoratet blir operativt er en selvstendig avtale mellom SopraSteria AS og direktoratet.

Hensikten med å inngå denne kontrakten er for det første å sikre at Jernbanedirektoratet får en driftspartner som tilbyr en sikker driftsplattform med nødvendige applikasjoner og grensesnitt som muliggjør samhandling med foretaket, og som setter direktoratet og statsforetaket i stand til å utføre myndighetspålagte oppgaver.

For det andre er hensikten å gi det nye Jernbanedirektoratet mulighet til å kunne ferdigstille et fullstendig konkurransegrunnlag på bakgrunn av nok erfaringstid som nyopprettet direktorat til å kunne kravstille behovet for en konkurranseutsetting av driftsplattformen. Det er også viktig at direktoratet har nok erfaring fra samhandlingen med departementet, Statens jernbanetilsyn og jernbaneinfrastrukturforetaket til å kunne beskrive den tekniske plattformen, grensesnitt og informasjonsutveksling som er nødvendig for samhandlingen og en effektiv utøvelse av pålagte oppgaver.

Nærmere om samhandlingen mellom direktoratet og foretaket

På flere områder vil foretaket utføre jobb på vegne av direktoratet. For eksempel må foretaket utføre en del beregninger som direktoratet skal bruke i sitt videre utredningsarbeid. Når det gjelder myndighetsoppgaver som ekspropriasjon av eiendom vil foretaket saksbehandle saken i sitt eiendomsmiljø, mens direktoratet vil nedlegge det formelle vedtaket. Noe av det samme forholdet vil gjøre seg gjeldende innen nedleggelse av innsigelse til planprogram hvor begge parter (direktorat og foretak) har roller i prosessen og er nødt til, også på IKT-siden, å ha samme applikasjoner med oppdaterte kart, kartdata osv

En slik samhandling og utveksling av data er så kompleks at det av tekniske grunner ikke er mulig å utføre dette på annen måte enn mellom to systemer som driftes av en og samme driftsleverandør- med full kontroll på integrasjoner og datautveksling mellom direktorat og foretaket.

Det er hverken mulig eller hensiktsmessig å starte utlysning for et potensielt skifte av en så strategisk leverandør som driftsleverandør er, på dette tidspunkt.

Jernbaneverket mener at tjenestens innhold og tekniske kompleksitet, de pågående politiske endringer og at avtalen er kortvarig gjør at anskaffelsen i dette tilfellet bare kan foretas hos eksisterende leverandør, jf. forskrift om offentlige anskaffelser § 14-4 litra c: «Dersom ytelsen av tekniske eller kunstneriske grunner eller for å beskytte en enerett, bare kan presteres av en bestemt leverandør”. Jernbaneverket mener klart at vilkåret for å benytte unntakshjemmelen er oppfylt fordi det av tekniske grunner er umulig å benytte forskjellige driftsleverandører for foretaket og direktoratet i den kritiske overgangsfasen som nå følger.

Jernbaneverket har på bakgrunn av de ovennevnte forholdene besluttet at det er mest hensiktsmessig å inngå en begrenset kontrakt med SopraSteria AS for en periode på 1 år med opsjon på forlengelse i 1 år for levering av driftstjenester til direktoratet.

Frist for å klage på denne intensjonskunngjøringen settes til tirsdag 19. juli kl 24:00.

Eventuelle klager bes sendt til bermor@jbv.no.



Kontraktstildeling
Tittel: Etablering og drift av basis IKT infrastruktur
Dato for kontraktstildeling: 17-07-2016
Kontaktpunkt for leverandøren som har blitt tildelt kontrakten:
SopraSteria , Biskop Gunnerius gate 14a, Oslo 0051, NO, Telefon: +47 22575600, Nettadresse (URL): http://www.soprasteria.no/.

Mercell Suomi Oy

Osa Mercell-ryhmää, Euroopan johtavaa hankintapalvelujen sekä sähköisen kilpailutusjärjestelman tuottajaa.

Yleistä hankinnoista

Hankintalaki
TED

Yhteydenotto

Klikkaa tästä asiakaspalveluun

+358 207 528 600