Puitesopimus infrarakentamisen paikallisvalvojan ja turvallisuuskoordinaattorin tehtävistä.

Информация о тендерe

Open procedure
17.05.2021 14:21 (GMT+02:00)
08.06.2021 13:00 (GMT+02:00)

Информация о покупателе

Rauman kaupunki Rauman kaupunki
Jaakko Aerila Jaakko Aerila
Kanalinranta 3
26100 Rauma
Финляндия
0138780-9

Closing date has passed.

Информация о тендере

Pyydämme tarjoustanne Rauman kaupungin teknisen viraston Infra-alan rakennustöiden paikallisvalvonnasta ja turvallisuuskoordinaattorin tehtävistä.

Työmaavalvonnan tarkoituksena on varmistaa yhteistoiminnalla ja valvonnalla urakoitsijoiden työsuoritusten sopimuksen mukaisuus teknisesti, taloudellisesti ja ajallisesti sekä huolehtia, että urakoitsija on hoitanut Valtioneuvoston asetuksessa 205/209 rakennustyön turvallisuudesta urakoitsijalle asetetut velvollisuudet.

Tilaaja ilmoittaa kirjallisesti urakoitsijalle toimivaltaiset edustajansa sekä tämän valtuudet. Urakoitsija voi kääntyä urakkasuoritusta koskevissa asioissa tilaajan toimivaltaisen edustajan puoleen yhtä pätevästi, kuin jos asiassa olisi käännytty suoraan tilaajan puoleen.


Työmaavalvonnan lähtöaineistoa ovat suunnitelmat, työselitykset, urakkasopimukset, maksuerätaulukot ja budjetit sekä turvallisuusasiakirjat ja -ohjeet.
Työmaavalvontaan voi kuulua mm. seuraavia valvontatehtäviä:
- yleisvalvonta,
- työmaan turvallisuuden ja ympäristön valvonta,
- ajallinen valvonta,
- teknisen toteutuksen laadunvalvonta,
- taloudellinen valvonta,
- dokumentointi,
- käytönopastuksen valvonta
- turvallisuuskävelyt
- mahdolliset muut valvontatoimenpiteet.
- laatii työmaakokouksiin valvojan työmaaraportit valokuvin

Lisäksi turvallisuuskoordinaattorin tehtäviin kuuluu mm. järjestää tarvittaessa työmaaturvallisuuden aloituskokoukset.

Muut valvontatoimenpiteet voivat olla esim. tehtäviä, joille ei ole erikseen nimetty erikoisvalvojaa.

Ennen rakennusurakan aloitusta sovitaan tarkemmin tapaukohtaisesti valvontatehtävän sisällöstä.

Työmaavalvoja toimii rakennuttajan edustajana työmaalla, osallistuu työmaakokouksiin ja dokumentoi havaintonsa työmaapäiväkirjaan.

Valvoja mm. antaa valtuuksiensa puitteissa urakoitsijoille sopimusasiakirjojen selventämistä koskevia ja työnsuoritukseen liittyviä ohjeita, joita urakoitsijoiden tulee noudattaa. Antamansa ohjeet, luvat tai määräykset ja muut rakentamiseen liittyvät merkittävät seikat valvojan tulee antaa kirjallisesti esim. merkitsemällä ne työmaapäiväkirjaan.

Valvonnan yhteydessä tehdään koko ajan osittaisia hyväksymispäätöksiä urakoitsijoiden työn suteen. Pääsääntö on, että urakoitsija tarkastaa itse suoritusvelvollisuuteensa kuuluvan työn laadun sekä korjaa mahdolliset puutteet ja virheet ennen tilaajalle tapahtuvaa luovutusta. Urakoitsijan on ilmoitettava tilaajan edustajalle havaitsemistaan virheistä urakkasuorituksessa ja toimenpiteistä niiden korjaamiseksi.

Tilaajan laadunvalvonta kohdistuu urakoitsijan toiminnan laadun ja työn laadun valvontaan. Urakan alkuvaiheessa keskitytään urakoitsijan tekemien laatusuunnitelmien ja työsuunnitelmien tarkastamiseen ja sen varmistamiseen, että urakoitsija tekee ne.

Kun urakan aikana rakenteet alkavat valmistua, seurataan urakoitsijan laatumittausten etenemistä ja tehdään mahdollisia pistokokeita. Tilaajan edustajan tehtävänä on huolehtia, että urakoitsija tekee laatimissaan laatusuunnitelmissa yksilöidyt laadunvalvontamittaukset ja raportoi niistä tilaajalle. Raportointi tapahtuu mm. työmaapäiväkirjoissa ja työmaakokouksissa.

Tilaajan taholta tapahtuva valvonta ei rajoita eikä vähennä urakoitsijan sopimuksenmukaista vastuuta.
ks. kohta II 1.4) Lyhyt kuvaus

Закупочная документация

Название Объем
Tarjouspyyntö.pdf 288 KB

Mercell Holding AS

Part of the Mercell Group, one of Europe’s leading providers of e tender systems and information between buyers and suppliers in the professional market.

Contact us

Write to us

+47 21 01 88 00