Catheters

Information

Open procedure
17.01.2014 04:13 (GMT+01:00)

Buyer

Frederikssund Kommune Frederikssund Kommune
Anita Ballisager Anita Ballisager
Torvet 2
3600 Frederikssund
Denmark

Short description

Frederikssund Kommune, Torvet 2, For the attention of: Anita Ballisager, Frederikssund, 3600, DENMARK. Telephone: +45 47351108. E-mail: udbudogkontraktenheden@frederikssund.dk

(Supplement to the Official Journal of the European Union, 20.9.2013, 2013/S 183-315531)

2014/S 012-016396

RE:

CPV:33141200, 33125000, 33141240, 33141610, 33141615, 33141000

Catheters

Urology, exploration devices

Catheter accessories

Collection bag

Bags for urine

Disposable non-chemical medical consumables and haematological consumables

Incomplete procedureThe awarding procedure has been discontinuedThe contract may be the object of a re-publication

Other additional information

Det meddeles herved, at Indkøbsfællesskab Nordsjælland (Indkøbsfællesskabet) ved Frederikssund Kommune har besluttet at annullere det igangværende udbud af urologiprodukter.

I standstill-perioden har Indkøbsfællesskabet modtaget en klage over beslutningen om at afvise en tilbudsgiver som følge af manglende opfyldelse af kravene til referencer.

På baggrund af klagen har Indkøbsfællesskabet foretaget en fornyet vurdering af udbudsbekendtgørelsens og udbudsbetingelsernes beskrivelse af egnethedskravet.

Ved denne gennemgang har Indkøbsfællesskabet desværre måttet konstatere, at udbudsgrundlaget ikke har været tilstrækkeligt klart og entydig i relation til mindstekravene til tilbudsgivernes tekniske kapacitet.

I den supplerende udbudsbekendtgørelse, der blev offentliggjort den 5.10.2013 var mindstekravene til den tekniske kapacitet fastlagt således:

»Minimum 3 referencer. Tilbudsgiver skal sandsynliggøre at medarbejder der tilknyttes udførelsen af arbejdet, har relevante uddannelsesmæssige og faglige kvalifikationer.«.

Denne beskrivelse er i uoverensstemmelse med udbudsbetingelsernes angivelse af de tekniske mindstekrav, hvor alene følgende er angivet på side 7:

»Tilbudsgiver skal sandsynliggøre at medarbejder der tilknyttes udførelsen af arbejdet, har relevante uddannelsesmæssige og faglige kvalifikationer.«.

Det må således beklageligvis konstateres, at der er uoverensstemmelse mellem udbudsbekendtgørelsen og udbudsbetingelserne i relation til de tekniske mindstekrav.

Mindstekravet til teknisk kapacitet som anført i den supplerende udbudsbekendtgørelse er endvidere ikke i overensstemmelse med det dokumentationskrav i forhold til tekniske kapacitet, som er anført i både udbudsbetingelserne og udbudsbekendtgørelsen. Her har

Indkøbsfællesskabet således krævet, at dokumentationen skal indeholde:

»Referenceliste med minimum 3 referencer for tilsvarende leverancer og omfang som den udbudte« (vores fremhævning).

Det har således på baggrund af angivelserne i udbudsbekendtgørelsen og udbudsbetingelserne været uklart, om der har været fastlagt et mindstekrav til referencerne, og i givet fald om disse skulle være tilsvarende og af samme omfang som den udbudte rammeaftale.

Uklarheden har haft konkret betydning i forhold til vurderingen af et af de indkomne tilbud, der i første omgang blev afvist.

Indkøbsfællesskabet har som følge af den konstaterede uklarhed og uoverensstemmelserne i udbudsgrundlaget ingen anden mulighed end at annullere udbuddet.

Rammeaftalen vil hurtigst muligt blive genudbudt.

Mercell Holding AS

Part of the Mercell Group, one of Europe’s leading providers of e tender systems and information between buyers and suppliers in the professional market.

Contact us

Write to us

+47 21 01 88 00