Utbyte av trygghetsskapande teknik Näsbygården och Viljan

Information

14 - Simplified procurement
Simplified procurement
8/8/2018 1:14 PM (GMT+02:00)
8/15/2018 11:59 PM (GMT+02:00)
7/31/2018 11:59 PM (GMT+02:00)
No

Buyer

Kalix kommun Kalix kommun
Sara Rahm Sara Rahm
Kalix kommun
95281 Kalix
Sweden
212000-2692

Closing date has passed.

Short description

Kalix kommun med cirka 16 200 invånare ska upphandla trygghetsskapande teknik för att utan dröjsmål uppmärksamma om en boende behöver stöd och hjälp och samtidigt stärka individens självständighet, integritet och trygghet.

Upphandlande myndighet är Socialnämnden som ansvarar för kommunens socialtjänst och uppdraget avser komplett utbyte och nyinstallation av digital trygghetslarmanläggning för de intill varandra liggande; särskilda boendet Näsbygården och korttidsboendet Viljan i centrala Kalix.

I åtagandet ingår att montera ned och omhänderta, alternativt återanvända, befintligt analogt larmsystem och där så behövs täcka med doslock eller liknande, samt att installera och driftsätta ett nytt system för trygghetsskapande teknik med full funktionalitet under en service- och garantiperiod om fem (5) år.

Service och support ska ingå dygnet runt alla dagar om året.

I arbetet ska även erforderlig ventilation/kylning ingå för att erhålla rätt temperatur i rum för trygghetslarmsystem och UPS.

Kontroll och service av UPS 1 tillfälle/år under garantitiden.

Service och support ska innefatta:
  • Tillgång till telefonsupport med tekniker dygnet runt, hjälpen kan med fördel ske via webben. (Fjärråtkomst till larmsystemet) 
  • Åtgärdande av fel (som inte kan avhjälpas via fjärråtkomst) inom 6 timmar från första felanmälan, av tekniker på plats på Näsbygården/Viljan. 
  • Nya batterier till samtlig larmteknisk utrustning, där byte av batterier inte kan utföras av kommunens personal ska bytet utföras av leverantören. 
  • Servicebesök med funktionskontroll minst två gånger per år under garantitiden fem (5) år.
  • Fria uppdateringar och eventuella service pack med buggfixar och förbättringar av funktioner på programvaran. Felsökning och felrättning av systemets mjukvara. Möjlighet till omstart av systemet via fjärråtkomst. Möjlighet till statusövervakning av systemet via fjärråtkomst.

Tidplan:
  • Sista anbudsdag - 10 augusti
  • Tilldelningsbesked - 30 augusti
  • Avtal tecknas - 10 september
  • Projektstart - 15 september
  • Slutbesiktning - 5 december

Files (click "Show interest" to get access)

Name Size
04.1_Administrativa_foreskrifter.pdf 618 KB
04.2_Rambeskrivning _Utbyte_av_trygghetsskapande_teknik_Nasbygarden_o_Viljan.pdf 406 KB
04.3_A-ritningar.pdf 4.24 MB
04.4_Brandskyddsdokumentation.pdf 11.76 MB

Mercell Holding AS

Part of the Mercell Group, one of Europe’s leading providers of e tender systems and information between buyers and suppliers in the professional market.

Contact us

Write to us

+47 21 01 88 00