Kontrakt om notat som beskriver utvalgte innsatser og tiltak som er iverksatt av myndighetene i de nordiske land for at flyktninger og innvandrere skal få en rask og varig tilknytning til arbeidslivet

Information

101 - Goods and services
6/30/2017 2:12 PM (GMT+02:00)
8/4/2017 2:00 PM (GMT+02:00)
7/24/2017 2:00 PM (GMT+02:00)

Buyer

Nordisk Ministerråd - Sekretariatet Nordisk Ministerråd - Sekretariatet
Claus Kastrup Claus Kastrup
Ved Stranden 18
1061 København K
Denmark
43041916

Tender is cancelled

Short description

Det skal utarbeides et notat som beskriver utvalgte innsatser og tiltak som myndighetene i de nordiske land har iverksatt for at flyktninger og innvandrere skal få en rask og stabil tilknytning til arbeidslivet. Notatet skal danne grunnlaget for en sammenligning av innsatsene i de ulike land.

Notatet skal ha fokus på 4 hovedtema:
1.       Kartlegging av medbragt kompetanse. Mange av de nordiske land er i gang med opplegg for rask kartlegging av medbragt kompetanse for nylig ankomne flyktninger. Notatet skal beskrive hvordan kartleggingen foretas; mål og metoder for kartlegging, hvordan den kartlagte informasjon overføres til andre aktører og hvordan den brukes.
2.       Samarbeid med arbeidsgivere og tiltak rettet mot arbeidsgivere fra myndighetenes side. Det er satt i verk ulike tiltak fra myndighetenes side rettet mot arbeidsgivere for å bidra til at flyktninger og innvandrere kommer i arbeid (bl.a. lønnstilskudd, mentorer, praksisplasser  etc.). Det skal foretas en kartlegging og beskrivelse av tiltak som er iverksatt, innretning av tiltakene og hvordan de ulike tiltakene eventuelt spiller sammen.
3.       Systemer for validering av medbragt kompetanse og ulike løp/tiltak for å bygge på den medbragte kompetansen slik at denne kan tas i bruk i arbeidsmarkedet.
4.      Yrkes- og bransjerettede løp.  Det er iverksatt ulike tilpassede yrkes- og bransjerettede kvalifiseringsløp for flyktninger og innvandrere i de ulike nordiske land. Disse løpene utvikles ofte i samarbeid med bransjer og de tilpasses forutsetningene for nyankomne. Vi ønsker en beskrivelse av yrkes- og bransjerettede løp i de ulike nordiske land; samarbeid med bransjer og arbeidsgivere, forutsetninger for deltakelse og innretning av løpene.

 Beskrivelsene under de 4 punktene må være på et detaljeringsnivå slik at man få en forståelse av de ulike lands innsatser, forskjeller og likheter. Notatet skal kunne danne grunnlaget for en sammenligning mellom landene slik at landene kan lære av hverandre.
På alle de fire områdene ønsker vi en beskrivelse av det som eventuelt finnes av evalueringer eller effekter av tiltakene.

 

Notatet skal være på om lag 15 sider og skal leveres innen fredag 8.september.

 

Kontraktens samlede budsjettramme er 135.000 DKKR

Files (click "Show interest" to get access)

Name Size
Offentlighetsregler för Nordiska ministerrådet (Slutlig) [PD...pdf 74 KB
Regler om inhabilitet for Nordisk Ministerråd (Endelig) [PDF...pdf 79 KB
3.d - Tro- og love erklæring.docx 24 KB
UtbudMinistermøte (2) kor (2).docx 155 KB

Mercell Holding AS

Part of the Mercell Group, one of Europe’s leading providers of e tender systems and information between buyers and suppliers in the professional market.

Contact us

Write to us

+47 21 01 88 00