TIETOPYYNTÖ / Lasten ja nuorten neuropsykologinen kuntoutus, Siun sote

Information

Open procedure
2/10/2017 4:04 PM (GMT+01:00)
2/20/2017 11:00 AM (GMT+01:00)

Buyer

Joensuun seudun hankintatoimi Joensuun seudun hankintatoimi
Anna Häsä Anna Häsä
Länsikatu 15, rak. 4A 2. krs, PL 11
80101 Joensuu
Finland
0242746-2

Closing date has passed.

Short description

TÄMÄ EI OLE HANKINTAILMOITUS EIKÄ TARJOUSPYYNTÖ, VAAN TIETOPYYNTÖ MAHDOLLISILLE TARJOAJILLE.

Pohjois-Karjalan ja Heinäveden alueelle perustettu Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä (Siun sote) aloitti toimintansa 11/2017. Siun sotessa yhdistetään 14 kunnan sosiaali- ja terveyspalvelut sekä erikoissairaanhoito saman katon alle. Siun sotessa ovat mukana Joensuu, Kitee, Lieksa, Nurmes, Outokumpu, Kontiolahti, Ilomantsi, Juuka, Liperi, Polvijärvi, Rääkkylä, Tohmajärvi, Valtimo, Heinävesi sekä Pohjois-Karjalan sairaanhoito- ja sosiaalipalvelujen kuntayhtymä.

Siun sote Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä pyytää tällä avoimella tietopyynnöllä kommentteja palveluntuottajilta liittyen lasten ja nuorten neuropsykologisen kuntoutuksen, neuropsykologisien arvioiden, koulukonsultaatioiden ja neuropsykologisien yksilötutkimuksien kilpailutukseen. Palveluita tarvitaan ostopalveluina koko Siun sote alueelle (aluejako liite1).

Yhteensä Siun soten alueella ostettavien palveluiden hankinnan määrä on n 350 000 eur vuodessa.

Ostopalveluina hankittavien palveluiden alustavat palvelukuvaukset:

Neuropsykologinen kuntoutus: Lasten ja nuorten kognitiivisiin erityisvaikeuksiin, kuten kielellisiin, visuosospatiaalisiin, tarkkaavuuden ja toiminnanohjauksen vaikeuksiin, kohdistuvaa kuntoutusta, joka voi kohdistua myös vaikea-asteisiin lukemisen ja kirjoittamisen vaikeuksiin sekä matematiikan oppimisen ongelmiin. Kuntoutuksen tavoitteena on tutkia, selvittää sekä kuntouttaa lasten ja nuorten oppimis- ja toimintakykyä haittaavia kognitiivisia vaikeuksia. Kuntoutus toteutetaan laajana tai suppeana jaksona, joka tulee tuottaa sen kunnan alueella, johon palvelua on tarjottu. Kuntouksen kesto on pääasiassa 20 krt. Kuntoutuksen voi tuottaa neuropsykologit sekä psykologit, joilla on työhön neuropsykologian erikoispsykologin työnohjaus sekä vähintään kahden vuoden työkokemus neuropsykologisista tutkimuksista ja / tai kuntoutuksista. Hankittava määrä vuodessa koko Siun soten alueella n. 200 000 eur.

Neuropsykologiset arviot: Tarkoittaa arviota lapsen oppimis- ja toimintakykyä haittaavista kognitiivisista vaikeuksista. Tutkimuksen taustatietona on psykologin tekemä oppimistutkimus ja selvitys koulun tukitoimien riittävyydestä. Neuropsykologinen arvio täydentää aiemmin tehtyä psykologin tutkimusta ja toimii lapsen kuntoutussuunnitelman ja opetuksen suunnittelun tukena. Neuropsykologiseen arvioon sisältyy lapselle/nuorelle ja hänen vanhemmilleen sekä koululle annettava palaute ja kirjallinen yhteenveto tutkimustuloksista. Hankittava määrä vuodessa koko Siun soten alueella n. 130 000 eur.

Koulukonsultaatio: Koulun, perheen ja vastuutyöntekijän mahdollisuus konsultoida oppimisvaikeuksiin erikoistunutta psykologia siitä, kuinka lasta tai nuorta voitaisiin tukea hänen koulunkäynnissään. Konsultaation pohjana voidaan käyttää aiemmin tehtyä psykologista tutkimusta sekä perheen ja koulun kuvausta lapsen oppimisen tilanteesta. Hankittava määrä vuodessa n. 20 000 eur.

Siun sote valmistelee ko. palveluiden kilpailuttamista ja haluaa kilpailutuksen pohjaksi palveluntuottajilta vastauksia ja kommentteja vähintään alla oleviin kysymyksiin: 1. Olisitteko kiinnostuneita ja millä ehdoilla tuottamaan mitään yllämainituista palveluista millekään Siun soten alueelle tai Siun soteen kuuluvalle kunnalle? 2. Onko mielessänne jotain erityistä, jota ko. kilpailutuksessa tulisi huomioida? 3. Pystyisittekö tarjoamaan edellä mainituista kuntoutus-, arvio- ja konsultaatiomuodoista eroavia, uudenlaisia palveluita lasten oppimisvaikeusien tukemiseen? Millaisia?

Kiitos antamistamme vastauksista. Käsittelemme saamamme vastaukset luottamuksellisina ja käytämme niitä ainoastaan kilpailutuksen suunnittelun pohjana.

Files (click "Show interest" to get access)

Name Size
Siun soten aluejako.jpg 89 KB
Tietopyyntö.pdf 70 KB

Mercell Holding AS

Part of the Mercell Group, one of Europe’s leading providers of e tender systems and information between buyers and suppliers in the professional market.

Contact us

Write to us

+47 21 01 88 00