Grunnervervtjenester for prosjektet E6 Trøndelag

Information

Open procedure
10/14/2016 2:45 PM (GMT+02:00)
11/22/2016 12:00 PM (GMT+01:00)

Buyer

Nye Veier Nye Veier
Camilla Nilsen Camilla Nilsen
Tangen 76
4608 Kristiansand
Norway
915 488 099

Closing date has passed.

Short description

E6 i Norge går fra Oslo via Trondheim og til Kirkenes. Veien er viktig for næringsliv, bosetting og transport av varer til inn- og utland. Prosjektene «E6 Ulsberg - Melhus» sør for Trondheim og «E6 Ranheim - Værnes» og «E6 Kvithammar – Åsen» nord for Trondheim, er deler av denne forbindelsen. Utbyggingen av disse strekningene på E6 skal gjennomføres av Nye Veier AS.

Grunnervervet på strekningen sør for Trondheim er delvis påbegynt av Statens vegvesen der det foreligger vedtatte reguleringsplaner. Svv forestår pt. minnelig innløsning av boliger/hytter som er regulert innløst i reguleringsplan, samt noe strategisk erverv.

Grunnervervet nord for Trondheim er ikke påbegynt, men det er pt. ervervet 2 stk. boliger.

Det foreligger pt. ikke reguleringsplaner på strekningen «E6 Kvithammar - Åsen», kun kommunedelplan.

På delstrekningen «E6 Ranheim – Værnes foreligger det vedtatte reguleringsplaner på delstrekningene som ligger i hhv. Malvik og Stjørdal kommune. Trondheim bystyre har pr. utlysningsdato ikke vedtatt reguleringsplanen for vegstrekningen. Planen for E6 Trondheim er derimot godkjent i bygningsrådet.

Arkeologiske registreringer/undersøkelser er i hovedsak gjennomført på strekningene E6 Ulsberg - Melhus og E6 Ranheim – Værnes. Det pågår et arbeid knyttet opp mot igangsetting av arbeidet med gjennomføring av arkeologiske registreringer/undersøkelser på strekningen E6 Kvithammar - Åsen.

Strekningen E6 Ulsberg – Melhus består av følgende reguleringsplaner (status):

E6 Ulsberg – Vindåsliene (Vedtatt)

E6 Vindåsliene – Korporalsbrua (vedtatt, bygges av SVV)

E6 Korporalsbrua – Prestteigen (offentlig ettersyn, høsten 2016)

E6 Prestteigen – Gyllan (våren 2017)

E6 Gyllan – Røskaft (høsten 2016)

E6 Røskaft – Skjerdingstad (høsten 2016, innsigelse fra fylkesmann knyttet til matjord)

Totalt omfatter grunnervervet på strekningen «E6 Ulsberg – Skjerdingstad», ifølge foreløpige beregninger, anslagsvis 600 eiendommer fordelt på en strekning på ca. 66 km. Det forventes at endelige reguleringsplaner vil medføre ikke uvesentlig reduksjon i antallet berørte grunneiere. Planstatus medfører noe usikkerhet mtp. det endelige omfanget. Grunnervervet berører både boliger, landbruksareal og næringsinteresser.

Strekningen Ranheim-Værnes er på 22,9 km, hvorav 7,3 km går i tunnel. 2,8 km av strekningen ligger i Trondheim, 16,5 km i Malvik og 3,3 km i Stjørdal. Eksisterende veg ble bygd i perioden 1988 til 1995 og har 2 kjørefelt på det meste av strekningen. Grunnervervet for utvidelse av dagens vei berører stort sett landbruksareal og noe næring.

Kommuneplanstrekningen E6 Kvithammar – Åsen starter ved Kvithammarkrysset i Stjørdal kommune og ender i Vassmarka nord for Åsen sentrum i Levanger kommune i Nord-Trøndelag. Den foreslåtte strekningen fra Kvithammarkrysset til Vassmarka er på 19,6 km hvorav 9,5 km er tunell. Grunnervervet berører stort sett landbruksareal.

Mercell Holding AS

Part of the Mercell Group, one of Europe’s leading providers of e tender systems and information between buyers and suppliers in the professional market.

Contact us

Write to us

+47 21 01 88 00