Rehabilitering av Lista fyrtårn

Information

Open procedure
9/20/2016 10:59 AM (GMT+02:00)
10/11/2016 12:00 PM (GMT+02:00)

Buyer

Kystverket Kystverket
Belinda Pedersen Belinda Pedersen
Kystveien 30
4841 Arendal
Norway
874783242

Closing date has passed.

Short description

Fyrtårnet er bygget i hugget granitt, er fra 1833 og er 34m høyt. Granittblokkene ytterst i veggsjiktet representerer værhuden. På innsiden av blokkene er konstruksjonen av teglstein, hvor teglstein og granittblokker murt i forbandt. Det ble registrert muggdannelser inn i tårnets vegger de siste årene. Etter Kystverkets analyser ble det konstatert at hovedårsaken til skadene er veggenes egenskaper til å transportere fukt ble tapt på grunn av bruk av feil pussemørtel, maling og manglende lufting inn i tårnet. Det var også lekkasje nedover veggene pga lekkasjer i toppen av murkronen ved det utkragede galleriet.

Kystverket har fått fjernet innvendig maling i tårnet og med dette ble det avdekket av at det ble brukt en del flisemørtel og sement for flekking/vedlikehold inn i veggene. Det er antydning til akkumulering av fukt bak områder hvor sement og flisemørtel ble brukt. Formålet til denne anskaffelsen er å få tilbake veggenes opprinnelig fukttekniske egenskaper ved å fjerne de uegnede materialene med skånsom metode. Deretter skal det pusses på nytt med kalkpuss av hydratkalk og overflatebehandles med kalkmaling.

Mercell Holding AS

Part of the Mercell Group, one of Europe’s leading providers of e tender systems and information between buyers and suppliers in the professional market.

Contact us

Write to us

+47 21 01 88 00