Rammeavtale for kompetansebygging - forebygging og håndtering av vold og trusler

Information

02 - Contract Notice
Open procedure
10/7/2016 4:05 PM (GMT+02:00)
10/31/2016 12:00 PM (GMT+01:00)
10/24/2016 12:00 PM (GMT+02:00)
10/26/2016 12:00 PM (GMT+02:00)
No

Buyer

Drammen Kommune Drammen Kommune
Kirsten Nordhøy Kirsten Nordhøy
Engene 1
3008 DRAMMEN
Norway
939214895

Closing date has passed.

Short description

Drammen kommune ved Utviklingsenheten Skap gode dager inviterer til konkurranse om inngåelse av rammeavtale for kjøp av konsulenttjenester til kompetansebygging i forebygging og håndtering av vold og trusler om vold på arbeidsplassen.

Innenfor enkelte virksomheter er vold og trusler om vold en daglig utfordring, for andre er slike utfordringer en sjelden realitet. Det er også svært individuelt hvordan den enkelte opplever og definerer alvorlighetsgrad av vold og trusler. Uansett virksomhet og grad av opplevd vold og trusler om vold i arbeidshverdagen, må ledere og ansatte ha relevant kunnskap og verktøy til å forebygge og håndtere dette.

Drammen kommune, Helse,-sosial og omsorg (heretter HSO) er i gang med å utvikle en egen handlingsplan for kompetansebygging ifht vold og trusler på arbeidsplassen. Handlingsplanen bygger på en kartlegging som er gjennomført av utviklingsenheten Skap gode dager og som kan oppsummeres på følgende måte:

  • Ønske om kompetansehevende tiltak med fokus på forebyggende strategier i regi av utviklingsenheten Skap gode dager
  • Ønske om skolere egne instruktører/ressurspersoner i aktuelle virksomheter, som først og fremst får et ansvar for å drive kompetanseheving i egen virksomhet, men som også kan bidra med sin kompetanse på tvers av enheter i organisasjonen.  

   

Målgruppe for kursene:

  • Ansatte som gir tjenester til mennesker med nedsatt funksjonsevne, herunder utviklingshemming samt eldre mennesker med demenssykdom eller kognitiv svikt. Dette omfatter ansatte i institusjoner, boliger og hjemmetjenesten.
  • Utdanningsbakgrunn til ansatte som er aktuelle for grunnkurs er variert og spenner fra pleiemedarbeidere uten formell utdanning til høgskoleutdannede.
  • I vurdering av hvem som skal være instruktører/ressurspersoner skal personlig egnethet og erfaring vektlegges tungt og det er her et krav om minimum tre årig videregående skoles nivå. 

Kompetanse vil bli målt hos deltakere via Quest back før og etter grunnleggende og videregående kurs.

I første år av kontraktsperioden vil det være et større behov for grunnleggende kurs og skolering av instruktører/ressursperson. De tre neste år av kontraktsperioden vil vedlikehold av kompetanse som ressurspersoner/vergeinstruktører være hovedfokus. Muligheten for et grunnkurs for generelle ansatte må holdes åpent i denne perioden.

Kurslokaler:
Drammen kommune holder lokaler samt bevertning. Kursene holdes i HSO sine lokaler mest sannsynlig i Wergelandsgate 13 eller på tjenestestedet. Kursene starter opp i løpet av februar/mars 2017.

Praktisk informasjon om besvarelse av tildelingskriteriene:
Priser fylles rett inn i Mercell.
Tildelingskriteriene fylles inn i vedlegg 2 Tilbudskjema og som lastes opp i Mercell.

 

 

 

 

 

 

Files (click "Show interest" to get access)

Dynamic documents

Mercell Holding AS

Part of the Mercell Group, one of Europe’s leading providers of e tender systems and information between buyers and suppliers in the professional market.

Contact us

Write to us

+47 21 01 88 00