Opplæring av kursholdere i asylmottak - dialoggrupper om vold

Information

02 - Contract Notice
Negotiated procedure - Open for all bidders
6/30/2016 5:09 PM (GMT+02:00)
8/24/2016 12:00 PM (GMT+02:00)
8/11/2016 12:00 PM (GMT+02:00)
No

Buyer

Utlendingsdirektoratet - UDI Utlendingsdirektoratet - UDI
Nina Garby Morten S. Lauritzen
Hausmannsgate 21
pb 8108

0182 OSLO
Norway
974760746

Closing date has passed.

Short description

UDI etablerte i 2013/2014 samtalegrupper om vold for beboere i asylmottak. Tiltaket kalles Dialoggrupper om vold i asylmottak, og tema er vold og holdninger til vold. Målsettingen med tiltaket er å bidra til endring av holdninger til vold hos beboere i asylmottak. Metodikken for dialoggruppene ble utviklet av et eksternt fagmiljø (Stiftelsen Alternativ til vold (ATV)) etter at oppdraget var konkurranseutsatt. Det finnes en sluttrapport fra ATV på oppdraget de gjennomførte for UDI, og en veileder som er gruppeledernes arbeidsverktøy. Tiltaket ble av både beboere og mottaksansatte vurdert som svært nyttig. Se vedlegg.

UDI har registrert at to år etter er det få mottak som fremdeles gjennomfører dialoggrupper, og ønsker å sikre at alle asylmottak gjennomfører dialoggrupper om vold. Det er også blitt etablert en rekke nye mottak, der ingen ansatte har fått opplæring i å være gruppeledere for dialoggrupper. I tillegg ønsker UDI å tilpasse innholdet i dialoggruppene slik at mottak og avdelinger for enslig mindreårige (med beboere i alderen 15-18 år) også skal kunne gjennomføre dialoggrupper om vold.

 

Ytelsen omfatter:

  • Å gjennomføre 2-dagers kurs i gruppeledelse for ansatte på asylmottak slik at de kan fungere som gruppeledere ved gjennomføring av Dialoggrupper om vold. Deltakerne i dialoggruppene vil være beboere på asylmottak.
  • Å tilpasse eksisterende Veileder for dialoggrupper om vold til målgruppen enslige mindreårige asylsøkere mellom 15 og 18 år. 
  • Trykke opp eksisterende veileder i inntil 800 eksemplarer, trykke opp revidert veileder for enslige mindreårige i inntil 200 eksemplarer i tillegg til levering av elektronisk eksemplar
  • Å gjennomføre 1-dags fagsamlinger for ansatte i asylmottak som allerede har blitt kurset i å være gruppeledere for dialoggrupper.
  • Gi nødvendig veiledning av gruppeledere i etterkant av kursene
  • Logistikk ved arrangering av kurs

Mercell Holding AS

Part of the Mercell Group, one of Europe’s leading providers of e tender systems and information between buyers and suppliers in the professional market.

Contact us

Write to us

+47 21 01 88 00