Utvikling og gjennomføring av kompetanseheving og veiledning til ansatte i åpne barnehager

Information

02 - Contract Notice
Open procedure
6/22/2016 11:42 AM (GMT+02:00)
9/1/2016 12:00 PM (GMT+02:00)
No

Buyer

Utdanningsdirektoratet Utdanningsdirektoratet
Schweigaardsgate 15b
0135 OSLO
Norway
970018131

Closing date has passed.

Short description

Dette er en invitasjon til å levere tilbud om utvikling og gjennomføring av kompetanseheving og veiledning av ansatte i åpne barnehager. Tilbudet skal gis til både kommunale og private åpne barnehager.

Temaene støtte og veiledning til foreldre, flerspråklighet, språklig og kulturelt mangfold, de yngste barna og implementering av ny rammeplan for barnehagen skal inngå i kompetansehevingen. Mange av dem som bruker åpen barnehage, er foreldre/foresatte med barn under tre år. I tillegg kommer erfaringsvis foreldre/foresatte som er asylsøkere eller som har fått opphold i landet til åpen barnehage. Det å flytte fra et land til et annet er en stor endring i et menneskes liv og flere har hatt en vanskelig fluktbakgrunn. Den åpne barnehagen har derfor en viktig rolle overfor disse barna og deres foreldre/foresatte. Ansatte melder at støtte og veiledning av foreldre er et sentralt innslag i barnehagen, og det er derfor viktig at de ansatte har god kompetanse på dette området.

Foreldre og barnehagens personale har et felles ansvar for barns trivsel og utvikling, og åpen barnehage har en viktig oppgave som møtested for barn og foreldre/foresatte. I barnehagelovens §1 Formål står det: Barnehagen skal i samarbeid og forståelse med hjemmet ivareta barnas behov for omsorg og lek, og fremme læring og danning som grunnlag for allsidig utvikling. Rammeplan for barnehagens innhold og oppgaver er et viktig grunnlagsdokument i kompetansehevingsarbeidet.

Det er mulig å utvide med flere tema for kompetansehevingen hvis det er ønskelig. Det kan også være at barnehagene selv, på bakgrunn av egen analyse av kompetansebehovet, har tema som bør inngå i utviklingsarbeidet

Tiltaket skal foregå over ett år med oppstart senest i januar 2017.

Files (click "Show interest" to get access)

Mercell Holding AS

Part of the Mercell Group, one of Europe’s leading providers of e tender systems and information between buyers and suppliers in the professional market.

Contact us

Write to us

+47 21 01 88 00