Konsulentoppdrag i forbindelse med arbeid med områderegulering for Nordbyen i Tromsø

Information

02 - Contract Notice
Open procedure
3/29/2016 9:14 AM (GMT+02:00)
4/6/2016 12:00 PM (GMT+02:00)
3/31/2016 12:00 PM (GMT+02:00)
4/6/2016 12:00 PM (GMT+02:00)
No

Buyer

Tromsø Kommune Tromsø Kommune
Thomas Hagberg Stine Hagavei
940101808

Closing date has passed.

Short description

Tromsø kommune har igangsatt arbeide med områderegulering for Nordbyen. Denne delen av Tromsø sentrum står foran en stor transformasjon. Store deler av både infrastruktur og bebyggelse skal omdannes og urbaniseres.

Prosessen med områdeplanen er kommet et stykke på vei. Det er etablert samarbeide med statlige og kommunale etater, grunneiere og andre aktører i området. Planprogrammet har vært på høring, og vil være vedtatt til oppstartseminaret. Det er gjennomført en del analyser og veivalg mht sentrumsbydelens rolle i sentrum, aktuelle funksjoner med tilhørende infrastruktur, overordna trafikkmønster, kulturminner, støy og støv, tilgjengelighet, VAO, energi, havnivåstigning etc. Det er også gjennomført grunnundersøkelser og strømningsanalyse og kommunen har definert en maksgrense for «nytt land» (utfylling, sjøfront etc).  Oppgaven nå er å vise konkrete forslag til fremtidsbilder av nytt bylandskap: «nytt land», bebyggelse og uterom.

 

Visjonen for Nordbyen er at denne bydelen skal forsterke Tromsø som arktisk hovedstad. Det viktigste formålet med oppdragene er å få utarbeidet tre innovative og visjonære forslag til en klimavennlig, smart og attraktiv utvikling av denne sentrumsbydelen.

Oppdragsgiver ønsker en bred belysning av mulige løsninger for bydelens identitet, felles infrastruktur og bylandskap, uterom og bebyggelse som reflekterer visjonen.

 

Det er definert to hovedutfordringer for dette arbeidet:

  • Konkrete fremtidsbilder av bylandskapet med visjonen som bakteppe

  • Trinnvis gjennomføring med vekt på kommunens rolle og samarbeide med andre parter

 

Elementer fra de tre forslagene skal danne underlag for områdeplanens bestemmelser og retningslinjer for bydelen, med vekt på

  • Utformingen av bylandskapet med sammenhengende uterom og bebyggelsens struktur, høyder og tetthet

  • Robuste gjennomføringsstrategier med fokus på kommunens rolle og virkemidler i sentrumsutviklinga

Forslagene vil også kunne være førende for grunneiernes ambisjoner for egen eiendomsutvikling mht. påfølgende prosjektutvikling og detaljreguleringer.

 

Oppsummert forventes at levert materiale omfatter fremtidsbilder som viser forslag til:

  • Konkrete rammer for etablering av «nytt land»  og ny sjøfront

  • Konkrete rammer for ny bebyggelse (struktur, tetthet, høyder)

  • Konkret uteromsplan med prinsipper for bruk (trafikkløsninger, tilgjengelighet) og utforming

  • Vurdering av eget forslag mht landskap og Nordbyens historiske og fremtidige identitet

  • Gjennomføringsstrategier mtp felles infrastruktur

 

 

Konkurransegrunnlaget for anskaffelsen følger som vedlegg 1. Her fremgår prosedyreregler, kvalifikasjonskrav, krav til tjenesten og tildelingskriterier.

 

Les mer om oppgaven i vedlagte utkast til program for parallelle oppdrag, vedlegg 2. Det vil bli utarbeidet et utfyllende program for parallelloppdraget frem til oppstartseminaret.

Files (click "Show interest" to get access)

Mercell Holding AS

Part of the Mercell Group, one of Europe’s leading providers of e tender systems and information between buyers and suppliers in the professional market.

Contact us

Write to us

+47 21 01 88 00