Informasjon om tildeling av kontrakt - Prosjektledelse av et omstillings- og utviklingsprosjekt i Tromsø kommune

Information

03 - Contract Award Notice
Not applicable
11/19/2015 8:12 PM (GMT+01:00)

Buyer

Tromsø Kommune Tromsø Kommune
Thomas Hagberg Stine Hagavei
Rådhusgata 2
9008 TROMSØ
Norway
940101808

Short description

I økonomiplanen for 2015-18 som ble vedtatt 18. desember 2014, fremgår følgende:

"Samfunnet er i kontinuerlig endring, og behovet fra innbyggerne er i stadig endring.  Det må legges til rette for at kommunen fortsatt er en handlekraftig og effektiv organisasjon, som utvikler seg og tar i bruk innovative og digitale løsninger. Byrådet ønsker å iverksette et omstillings- og utviklingsprosjekt som skal omfatte hele kommuneorganisasjonen.  OU-prosjektet etableres i 2015 og søkes finansiert med eksterne midler, samt egeninnsats innenfor egen organisasjon.  Hele kommuneorganisasjonen skal gjennomgås for å sikre optimal struktur på tjenestetilbudet, effektivisering gjennom digitalisering og hensiktsmessig organisering.

Prosjektet skal gi årlig besparelse på driftsbudsjettet for hele organisasjonen fra 2016 med 25 mill. kr og 30 mill. kr i 2017.

Besparelsene vil komme som følge av blant annet endringer i organisasjonens måte å yte innbyggerservice på, endret organisering av tjenester, færre manuelle oppgaver ved bruk av teknologi.  Dette vil kreve betydelig ledelseskraft, støtte og oppfølging.  Prosjektet er inntil videre plassert under byrådsavdeling for finans, men vil fra 2016 være flyttet ut på de ulike byrådsavdelingene sine ansvarsrammer."

I tillegg har Byrådsavdeling for helse og omsorg gjennomført to store utredninger som omhandler faglig og økonomisk analyse av tjenesteområdene pleie- og omsorg, og framtidig organisering av helse- og omsorg. I videre prosess med oppfølging av utredningene ønsker byråd for helse- og omsorg å organisere arbeidet med gjennomføring av organisasjonsendringer og iverksetting av tiltak for effektiv tjenesteproduksjon i ett og samme prosjekt. Organisasjonsendringene skal bidra til bedre styring og legge til rette for en effektiv tjenesteproduksjon.

Leverandøren skal være prosjektleder for hele OU-prosjektet, som sammen med ekstern prosjektledelse for delprosjektene i byrådsavdeling for helse og omsorg, utgjør prosjektledelsen i OU-prosjektet.


Til prosjektet er det avsatt årlig kr. 1 500 000. Disse midlene skal dekke alle utgifter. Det tas forbehold om endringer i omfang som følge av endrede økonomiske rammevilkår og økonomisk aktivitet.

Mercell Holding AS

Part of the Mercell Group, one of Europe’s leading providers of e tender systems and information between buyers and suppliers in the professional market.

Contact us

Write to us

+47 21 01 88 00