Modeller for beregning av tilskudd for tilskuddsordningene «tilskudd til opplæring til barn og unge som søker opphold i Norge» og «tilskudd til leirskoleopplæring»

Information

03 - Contract Award Notice
Not applicable
11/17/2015 3:16 PM (GMT+01:00)

Buyer

Utdanningsdirektoratet Utdanningsdirektoratet
Mads Aure Mads Aure
Schweigaardsgate 15b
0135 OSLO
Norway
970018131

Short description

Det har i den senere tid vært mye oppmerksomhet rundt behovet for å fjerne tidstyver, og regjeringen har en målsetting om å avbyråkratisere, forenkle og effektivisere offentlig sektor. Fylkesmennene er blant de offentlige instansene som har mange og krevende forvaltningsoppgaver. Utdanningsdirektoratet vurderer derfor å avlaste Fylkesmannen med forvaltningsoppgaver innenfor to tilskuddsordninger; «Tilskudd til opplæring til barn og unge som søker opphold i Norge» (kapittel 225 post 64) og «Tilskudd til leirskoleopplæring» (kapittel 225 post 66).

En av forutsetningene for at Utdanningsdirektoratet skal kunne overta all forvaltning, og forvalte ordningene på en sikker og effektiv måte, er at tilskuddsberegningen for de to tilskuddsordningene forenkles ift. dagens saksbehandling og fastsetting av tilskudd. En forenkling skal bygge på en gjennomgang av dagens tilskuddsforvaltning.

Tilbyder skal utarbeide minst to modeller for beregning av tilskudd, inkludert rutiner for bruk av modellene, innenfor hver av tilskuddsordningene:

•          Tilskudd til opplæring til barn og unge som søker opphold i Norge

•          Tilskudd til leirskoleopplæring

Modellene skal være forenklinger av dagens saksbehandling og beregning av statstilskudd. Forenkling innebærer en mer systemmessig, automatisert og forutsigbar beregning av tilskudd. Beregningsmodellene som utarbeides skal likevel gi høy grad av treffsikkerhet av tilskuddsbeløp til den enkelte tilskuddsmottaker innenfor hver tilskuddsordning.

Vi tror også at omleggingen vil kunne gi sikrere data til bruk i budsjettprosesser og andre vurderinger rundt ordningene.

Mercell Holding AS

Part of the Mercell Group, one of Europe’s leading providers of e tender systems and information between buyers and suppliers in the professional market.

Contact us

Write to us

+47 21 01 88 00