Anskaffelse av Politikerportal for perioden 2015-2019

Information

6/10/2015 9:22 AM (GMT+02:00)

Buyer

Kristiansand kommune på vegne av KR IKT Kristiansand kommune på vegne av KR IKT
Gunnvor Juell Sørvig Gunnvor Juell Sørvig
Postboks 417 Lund
4604 Kristiansand S
Norway
963296746

Assignment text

I forbindelse med konstituering av nytt kommune/bystyre ønsker KR-IKT å anskaffe en ny løsning for politikerne for perioden 2015-2019.

Fordi KR-IKT drifter flere kommuner bør løsningen kunne integreres med flere sak- og arkivsystem for automatisk innhenting av de politiske dokumentene. Blant de 4 kommunene som KR-IKT drifter i dag benyttes Acos og Public 360 som sak- og arkivsystem. Det er to av kommunene (Kristiansand og Songdalen) som er med på denne anskaffelse av politikerportal. Begge vil antagelig benytte Public 360 i perioden 2015-2019.

Løsningen skal brukes av politikerne for å kunne forberede seg til de politiske møtene. Det skal være en oversikt over de ulike utvalgene i kommunen, med de politiske møtene og tilhørende saker og vedlegg. Det må være enkelt og oversiktlig å navigere i løsningen.

I selve løsningen må det være mulig for politikerne å skrive notater og/eller kommentarer i tilknytning til de ulike politiske sakene. Det bør også være mulig å kunne markere tekst eller gjøre andre typer markeringer/annoteringer i tilknytning til de ulike sakene.

Det må være mulig å aksessere løsningen på ulike plattformer. Politikerne skal utstyres med en Apple iPad, men det er kun de faste medlemmene av kommune-/bystyret som får tildelt dette. Vi ønsker derfor at det skal være mulig å nå løsningen via en nettleser – slik at varamedlemmer som blir kalt inn på kort varsel kan forberede seg til de politiske møtene på lik linje med de faste medlemmene i utvalgene. For eksempel ved å bruke sin private datamaskin eller lignende. På denne måten vil ingen av politikerne bli ekskludert fra løsningen.

Politikerportal vil være en løsning som må være tilgjengelig hele døgnet. KR-IKT har i dag ingen døgnbemanning og vil derfor ikke kunne respondere på driftsutfordringer umiddelbart hele døgnet.

Med bakgrunn i ønsket om en skyløsning som ikke krever drifts og eller infrastrukturressurser av KR-IKT, samt muligheten til å nå løsningen fra ulike plattformer (enheter), velger vi å gå til en direkte anskaffelse av eDagsorden fra Ditmer A/S.

Vi mener at på bakgrunn av de behov vi har definert i skjemaet her under del II til funksjonalitet og sky-løsning, så er det ikke andre leverandører enn Ditmer A/S som kan levere etterspurt løsning.



Kontraktstildeling
Tittel: Avtale om kjøp av politikerportal 2015-2019
Dato for kontraktstildeling: 07-06-2015
Antall mottatte tilbud: 1
Kontaktpunkt for leverandøren som har blitt tildelt kontrakten:
Ditmer A/S, Søren Frichs Vej 44D, 8230 Åbyhøj, DK.

Mercell Holding AS

Part of the Mercell Group, one of Europe’s leading providers of e tender systems and information between buyers and suppliers in the professional market.

Contact us

Write to us

+47 21 01 88 00