Rammeavtale - Helse- og omsorgstjenester med rehabilitering til personer med psykisk helsesvikt og eventuelle tilleggsproblemer

Information

02 - Contract Notice
Open procedure
7/9/2015 1:12 PM (GMT+02:00)
9/1/2015 12:00 PM (GMT+02:00)
8/25/2015 12:00 PM (GMT+02:00)
No

Buyer

Drammen Kommune Drammen Kommune
Kirsten Nordhøy Kirsten Nordhøy Lippert
Engene 1
3008 DRAMMEN
Norway
939214895

Closing date has passed.

Short description

Oppdragsgiver vil inngå parallelle rammeavtaler for anskaffelse av heldøgns helse- og omsorgstjenester med rehabilitering til personer med psykisk helsesvikt og eventuelle tilleggsproblemer. Rammeavtalen omfatter også avlastningsplasser for samme brukergruppe.

Tilbydere kan gi tilbud på en eller begge grupper i tabellen under. Hver gruppe vil bli evaluert for seg. Prisene fylles inn i tilbudsskjemaet.

Gruppe 1

Heldøgns helse- og omsorgsplasser

Gruppe 2

Avlastningsplasser

Brukergruppen for anskaffelsen av heldøgns helse- og omsorgsplasser og avlastningsplasser er personer som med bakgrunn i psykisk sykdom og eventuelle tilleggsproblemer har utviklet nedsatt funksjonsevne. Tilleggsproblemer kan for eksempel være rus-, og atferdsvansker og andre sammensatte problemstillinger. Målgruppen vil være i ulik alder fra det året de fyller 18 år.

Avlastningsplass benyttes som avlastning for pårørende. Avlastningsplassenes omfang og varighet vil avhenge av den enkeltes individuelle behov.

Per dags dato benytter Oppdragsgiver fire eksterne heldøgnsplasser og fire avlastningsplasser. Volumet vil variere gjennom kontraktsperioden.  

Oppdragsgiver ønsker parallelle rammeavtaler med minst tre leverandører i hver gruppe under forutsetning av at det er et tilstrekkelig antall egnede leverandører og tilbud. Disse leverandørene skal benyttes i minikonkurranser.

Tiltakene skal utføres etter enkeltvedtak med hjemmel i Lov om kommunale helse- og omsorgstjenester av 24. juni 2011.

Det skal ikke gis tilbud som inneholder tjenester innen spesialisthelsetjenestens ansvarsområde.

Avtalen gjelder kun nye brukere. Overføring av brukere ved overgang til nye kontraktspartnere vil bare finne sted der Oppdragsgiver finner det faglig forsvarlig og hensiktsmessig av hensyn til bruker.

Alternative tilbud godtas ikke.

 
Mål for bruker

Det er Oppdragsgiver som vurderer den enkeltes behov for hjelpetiltak i henhold til LOV-2011-06-24-30: Lov om kommunale helse- og omsorgstjenester mm.(Helse og omsorgsloven).

Oppdragsgiver utarbeider en tilbudsinnbydelse for den enkelte bruker. Denne skal leverandøren bruke som grunnlag for å vurdere om de skal legge inn tilbud i minikonkurransen. Tiltaksplan utarbeides i ettertid i samarbeid mellom Oppdragsgiver og leverandør og forankres i et enkeltvedtak.

Leverandør skal utføre oppdraget samvittighetsfullt, i samsvar med bestilling, tiltaksplan og enkeltvedtak og holde en god faglig standard. Brukers ressurser skal gjennom oppholdet styrkes på en måte som reduserer behov for mer alvorlige inngrep senere. Leverandøren skal ha fokus på brukere og Oppdragsgivers interesser.

Målet for brukeren er gjennom målrettede tiltak og aktiviteter å oppnå økt stabilitet relatert til sykdom og livsførsel. Ved endt opphold skal brukeren tilbakeføres til kommunen og eventuelt nyttiggjøre seg av kommunens ordinære tjenester.

Målet for bruk av avlastningsplasser er å gi bruker omsorg og tilpasset aktivitet.

 

Målet for oppdragsgiver

Oppdragsgiver skal i størst mulig grad tilby tjenester til målgruppen i egen regi. Det er i de tilfellene hvor kommunene ikke har tilstrekkelige ressurser til å utføre en faglig forsvarlig tjeneste ut fra brukerens behov, at kommunene vil benytte seg av kjøp/avrop etter rammeavtalen. Dette innebærer at Oppdragsgiver før hvert avrop på avtalen skal ha besluttet at tjenesten ikke kan utføres av Oppdragsgiver selv.

Målet for Oppdragsgiver er tilbakeføring av brukere til kommunens regi. Hvert avrop er derfor for en tidsavgrenset periode.

Som måleindikatorer for brukers utvikling vil Oppdragsgiver bruke IPLOS.

 

Mercell Holding AS

Part of the Mercell Group, one of Europe’s leading providers of e tender systems and information between buyers and suppliers in the professional market.

Contact us

Write to us

+47 21 01 88 00