Rammeavtale for bistand til gjennomføring av stedlig byggetilsyn i forbindelse med konstruksjon, bygging, utrustning og testing av forskningsfartøy

Information

Open procedure
5/13/2015 8:27 AM (GMT+02:00)

Buyer

Havforskningsinstituttet Havforskningsinstituttet
Dan Inge Mjelde Dan Inge Mjelde
Postboks 1870 Nordnes
5817 Bergen
Norway
971 349 077

Assignment text

Havforskningsinstituttet ønsker å inngå rammeavtale med en – 1 - leverandør for bistand til utførelse av stedlig byggetilsyn i forbindelse med konstruksjon, bygging, utrustning og testing av nytt isgående forskningsfartøy - ”Kronprins Haakon” og nytt forskningsfartøy til erstatning for dagens ”Dr. Fridtjof Nansen”, for en periode på to år fra 17. april 2015 til 17. april 2017, med mulighet for forlengelse i ett – 1 – år (opsjon).

Nytt isgående forskningsfartøy – ”Kronprins Haakon”

Byggetilsynet for ”Kronprins Haakon” vil foregå ved de to verftene Riva Trigoso (40 km fra Genova og vest for La Spezia) og Muggiano (100 km fra Genova og rett øst for La Spezia).

Det vil være behov for stedlig byggetilsyn ved de to verftene (Riva Trigoso og Muggiano) fra og med oppstart av stålkutting – planlagt oppstart i juni 2015 - og frem til fartøyet leveres ved Vard Langsten verft i Tomrefjorden 30. juli 2017, dvs. ca. 25 måneder.

Det tas forbehold om forsinkelser i oppstart av stålproduksjonen og/eller øvrige deler av produksjonen mv. som vil ha innvirkning på leveringstidspunktet.

Fra oppstart av seksjonsproduksjon (juni 2015) vil det være behov for stedlig byggetilsyn ved de to verftene som ivaretar skrog- og overflatebehandling, nærmere bestemt stål/sveis og overflatebehandling/maling.

Ved oppstart av pre-utrustning av blokker og seksjoner, etter planen i juli/august 2015, vil det være behov for stedlig byggetilsyn ved de to verftene som ivaretar maskineri og mekanisk, elektro/automasjon og innredning.

Det presiseres at det eksterne stedlige byggetilsynet gjennom rammeavtalen er ment å supplere det stedlige byggetilsynet utført av eget personell ved Havforskningsinstituttet, ved behov.

Det stedlige byggetilsynet er videre forutsatt å ivareta det fulle og hele ansvar for all kontroll i forhold til tekniske spesifikasjoner og tegninger, samt gjeldende regelverk fra klasse (DNV GL) og annet regelverk. I tillegg skal det stedlige byggetilsynet delta på nærmere bestemte FAT (Factory Acceptance Test), alle idriftssettingstester (Harbour Acceptance Test – HAT) og sjøtester (Sea Trials – SAT), samt tekniske møter med verftet. Det kan bli aktuelt at det eksterne stedlige byggetilsynet deltar og bistår også i ovennevnte oppgaver.

Videre opplyses det om at designer – Rolls-Royce Marine AS - i henhold til egen kontrakt mellom Havforskningsinstituttet og Rolls-Royce Marine AS har ansvar for bistand til verifikasjon, kontroll og avklaring av tekniske og produksjonmessige spørsmål i løpet av byggeperioden, samt oppfølging av fartøyet i testtid og garantitid.

Nytt forskningsfartøy til erstatning for dagens ”Dr. Fridtjof Nansen”

Byggetilsynet for nytt forskningsfartøy til erstatning for dagens ”Dr. Fridtjof Nansen” vil foregå ved Gondan Shipyard i Castropol, Asturias i Nord-Spania. Det er behov for stedlig byggetilsyn ved verftet fra og med oppstart av stålkutting, som startet opp 13. januar 2015 og frem til fartøyet leveres ved Gondan Shipyard 22. august 2016, dvs. ca. 19 måneder.

Det tas forbehold om forsinkelser i produksjonen mv. som medfører forsinket levering av fartøyet.

Fra oppstart av seksjonsproduksjon (januar 2015) vil det være behov for stedlig byggetilsyn ved verftet som ivaretar skrog- og overflatebehandling, nærmere bestemt stål/sveis og overflatebehandling/maling.

Ved oppstart av pre-utrustning av blokker og seksjoner, etter planen 26. mars 2015, vil det være behov for stedlig byggetilsyn ved verftet som ivaretar maskineri og mekanisk, elektro/automasjon og innredning.

Det stedlige byggetilsynet ved Gondan Shipyard er i hovedsak dekket gjennom kontrakt med skipsdesigner – Skipsteknisk AS – som i henhold til egen kontrakt med Havforskningsinstituttet er ansvarlig for å inneha prosjektlederfunksjon for utførelse, som innebærer ansvar for stedlig byggetilsyn, herunder teknisk kontroll, produksjonskontroll, fremdriftskontroll og oppfølging i garantitid.

Det eksterne stedlige byggetilsynet gjennom rammeavtalen er ment å supplere, ved behov, det stedlige byggetilsynet utført i medhold av kontrakten med Skipsteknisk AS, samt av eget personell ved Havforskningsinstituttet.

Det stedlige byggetilsynet er videre forutsatt å ivareta det fulle og hele ansvar for all kontroll i forhold til tekniske spesifikasjoner og tegninger, samt gjeldende regelverk fra klasse (DNV GL) og annet regelverk. I tillegg skal det stedlige byggetilsynet delta på nærmere bestemte FAT (Factory Acceptance Test), alle idriftssettingstester (Harbour Acceptance Test – HAT) og sjøtester (Sea Trials – SAT), samt tekniske møter med verftet. Det kan bli aktuelt at det eksterne stedlige byggetilsynet deltar og bistår også i ovennevnte oppgaver.



Kontraktstildeling
Tittel: Rammeavtale for bistand til gjennomføring av stedlig byggetilsyn i forbindelse med konstruksjon, bygging, utrustning og testing av ”Kronprins Haakon” og nytt forskningsfartøy til erstatning for dagens ”Dr. Fridtjof Nansen”
Dato for kontraktstildeling: 15-04-2015
Antall mottatte tilbud: 11
Kontaktpunkt for leverandøren som har blitt tildelt kontrakten:
Neptun Maritime AS990332975, Sakseid, 5437 Finnås, NO, Telefon: +47 53226000.

Mercell Holding AS

Part of the Mercell Group, one of Europe’s leading providers of e tender systems and information between buyers and suppliers in the professional market.

Contact us

Write to us

+47 21 01 88 00