Bredbåndsutbygging i distrikt-Tromsø fase 2

Information

02 - Contract Notice
Open procedure
4/29/2015 9:50 AM (GMT+02:00)
5/12/2015 12:00 PM (GMT+02:00)
5/5/2015 12:00 PM (GMT+02:00)
5/12/2015 12:00 PM (GMT+02:00)
No

Buyer

Tromsø Kommune Tromsø Kommune
Thomas Hagberg Stine Hagavei
940101808

Closing date has passed.

Short description

I dag er det omkring 72 000 innbyggere i Tromsø kommune, hvorav ca. 6500 i distrikt-Tromsø. Basert på tilskuddsmidler fra RDA-ordningen, har Nordix Data as fått i oppdrag fra Tromsø kommune å bygge ut deler av distrikt-Tromsø med fiberbredbånd.  Etter at den pågående utbyggingen er ferdigstilt, vil det fremdeles være områder i kommunens distrikter som ikke har tilfredsstillende tilgang til bredbånd.  For at innbyggere og næringsliv i kommunens distrikter skal få like muligheter til tilgang til høyhastighetsnett, vil Tromsø kommune bidra til oppstart av utbygging av bredbåndsnett i de gjenstående områdene. Tromsø kommune har søkt om og fått tilsagn om støtte fra Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) for å få gjennomført en slik utbygging.

Prosjekt bredbåndsutbygging i distrikt-Tromsø - fase 2, er nærmere beskrevet i kravspesifikasjonen som er inntatt som vedlegg 4 til dette konkurransegrunnlaget.

Oppdraget vil bli tildelt den tilbyderen som krever lavest tilskudd/støttebeløp for å forestå utbyggingen. Tilbyderen vil motta et omforent engangstilskudd etter at hvert av utbyggingsområdene er ferdig bygd, godkjent og satt i drift. Oppdragsgiver vil således ikke være byggherre for prosjektet.

Det er Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (tidligere Post- og teletilsynet) som har innvilget støtte til utbyggingen, og tildelingsbrevet med vilkår fra Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) er tatt inn som vedlegg 5 til konkurransegrunnlaget.  For å skape rettslig sikkerhet for tilbyderen, og fordi tilskuddet er å anse som statsstøtte i EØS-avtalens forstand, er støtten forhåndsgodkjent av EFTAs overvåkningsorgan (ESA). ESA’s vedtak av 11. juni 2014 er tatt inn som vedlegg 6 til konkurransegrunnlaget.

Tromsø kommune legger opp til en tilskuddsramme for fiberbredbåndutbyggingen på maksimalt 36 millioner kroner. Det tas likevel et finansieringsforbehold som innebærer at kommunen har rett til å annullere eller redusere prosjektet hvis dette blir nødvendig av økonomiske grunner.

Alle områdene 1 - 8 som er avmerket på kartet, vedlegg 7, skal bygges ut på en slik måte at alle fastboende husstander, bedrifter, næringsbygg og offentlige bygg skal ha tilbud om tilknytning til såkalt NGA-bredbånd. Det ferdige NGA-nettverket må tilfredsstille EUs kriterier for høyhastighetsbredbånd, se ESA-vedtaket, bl. a. avsnitt 17 og 18. Områder som allerede har bredbånd som tilfredsstiller NGA-kravene, er ikke omfattet.

Det er opp til utbygger å bestemme rekkefølgen på utbyggingen av områdene.

Mercell Holding AS

Part of the Mercell Group, one of Europe’s leading providers of e tender systems and information between buyers and suppliers in the professional market.

Contact us

Write to us

+47 21 01 88 00