Invitasjon til informasjonsmøte vedrørende anskaffelse av simulatorer til Maritimt Campus Nord

Information

01 - Prior Information Notice
3/6/2015 1:43 PM (GMT+01:00)

Buyer

Nordland fylkeskommune Nordland fylkeskommune
Hans Jørgen Kibsgaard Hans Jørgen Kibsgaard
Prinsensgate 100
8048 BODØ
Norway
964982953

Short description

Det inviteres med dette til informasjonsmøte om anskaffelse av maritime simulatorer for Maritimt Campus Nord.

Maritimt Campus Nord er et partnerskap mellom Universitetet i Nordland og Nordland fylkeskommune ved skolene Bodin videregående skole og Maritime Fagskole og Vest-Lofoten videregående skole og Lofoten Maritime fagskole formalisert gjennom en samarbeidsavtale. Samarbeidsavtalen har som mål å utvikle et tett partnerskap mellom de nevnte utdanningsenhetene knyttet til maritim grunn- og videreutdanning, kursvirksomhet, investering i og utnyttelse av undervisningsinfrastruktur og forskning. Siktemålet er at Maritimt Campus Nord skal være en sentral node i det norske maritime utdanningssystemet.

Som en del av samarbeidsavtalen skal det gjennomføres et innkjøpsprosjekt for å etablere en simulatorplattform for maritim beredskapsledelse i Nordland. Simulatorkonseptet innebærer oppbygging av en integrert utstyrsplattform mellom de institusjoner som har ansvaret for maritim utdanning i Nordland. Det skal satses på teknologi som gjør det mulig å knytte opp forskjellige systemer og ulike lokasjoner for samtrening og øvelser. Utstyret skal dekke lederutviklingsbehov både i det offentlige beredskapsapparatet, i rederier, oljeselskaper og andre private aktører på følgende områder:
 

- Navigasjon og bruk av navigasjons-, søk og redning(SAR) og oljevernoppsamlingsutstyr
- Strategisk styring og utvikling av planverk
- Operasjonsledelse med fokus på teamwork og samvirke
- Taktisk styring og innsatsledelse av flere etaters styrker
- På-stedet koordinering av første linje innsatsressurser


På den plattformen som etableres skal det kunne trenes både rollespesifikt innenfor et nivå eller en funksjon, og i samvirke med flere aktører. Dette krever både funksjonstilpasset utstyr innenfor ulike beredskapsområder som oljevern, posisjonering, søk og redning, samt ledelse på ulike nivå.

Simulatorkapasiteten skal kunne utnyttes på flere områder:
1. Grunnutdanning av sjøoffiserer med beredskapsledelse, SAR, oljevern i beredskapsoppgaver
2. Videre- og etterutdanning av ledende personell i beredskapsetatene og i bedrifter
3. Forskning innenfor beredskapsledelse og organisasjon
4. Utvikling og utprøving av beredskapsplaner både i private og offentlige virksomheter
5. Realistiske øvelser med deltakelse fra mange etater og bedrifter
6. Øving i SAR, oljevern og beredskapsledelse.

Det finnes i dag simulatorer for navigasjon og trening i skipets drift ved Bodin videregående skole og Maritime Fagskole og Vest-Lofoten videregående skole og Lofoten Maritime fagskole. Som en del av prosjektet med å etablere en simulatorplattform for maritim beredskapsledelse i Nordland, skal det anskaffes en desktop navigasjonssimulator for trening og øving i fartøy- og beredskapsledelse ved Universitetet i Nordland, det skal etableres en simulator for trening og øving i dynamisk posisjonering ved Bodin videregående skole og Maritime Fagskole og en oljevernsimulator for trening og øving av oljevernaksjoner ved Vest-Lofoten videregående skole og Lofoten Maritime fagskole. Ved Bodin videregående skole og Maritime fagskole skal DP-simulatoren fungere sammen med eksisterende brosimulator. En viktig forutsetning er at alle de tre nye simulatorene skal kunne fungere i samspill med hverandre. Hensikten med dette er at man skal kunne gjennomføre samtrening og øvelser i simulatorene i samme scenario og miljø. Det er også ønskelig at simulatorene skal kunne knyttes til andre simulatormiljø utenfor Maritim Campus Nord i lignende samspill.

Informasjonsmøtet vil finne sted mandag 16. mars kl. 0900 ved Universitetet i Nordland. Det vil bli gitt en orientering om prosjektet og behovet som søkes dekket, samt de eksisterende løsninger. Det vil også bli gitt anledning til individuelle møter mellom leverandører og prosjektet.

Påmelding gjøres gjennom kommunikasjonsmodulen i Mercell KGV gjennom denne koblingen:

http://permalink.mercell.com/49347634.aspx

Påmeldingsfrist fredag 6. mars kl. 1500. Vennligst oppgi i påmeldingen navn på deltakere.

Mercell Holding AS

Part of the Mercell Group, one of Europe’s leading providers of e tender systems and information between buyers and suppliers in the professional market.

Contact us

Write to us

+47 21 01 88 00