Laserbasert system for måling av strømningshastighet og partikkelstørrelse

Information

1/21/2015 3:08 PM (GMT+01:00)

Buyer

Forsvarets forskningsinstitutt Forsvarets forskningsinstitutt
Tom Michael Sørsveen Major Tom Michael Sørsveen Major
Postboks 25
2027 Kjeller
Norway
970963340

Assignment text

Anskaffelse av laserbasert system for måling av strømningshastighet og partikkelstørrelse

FFI har til hensikt å anskaffelse laserbasert målesysytem, fra VIDIX – Visible dynamics AB med tilhørende infrastruktur/software, for å bestemme strømningshastighet og partikkelstørrelse i en vindtunnel for eksperimentelle studier av fordampning og to-fase aerosoltransport. Utstyret skal være basert på PIV (Particle image velocimetry) for å bestemme hastighetsfelt og shadow-sizing for å måle partikkelstørrelser. Kontraktens samlede verdi er: NOK 950 000 eks mva.

Utstyret må kunne måle partikkelhastighet med PIV og partikkelstørrelse med shadow-sizing metodikk, kunne styre medfølgende traverseringsutstyr automatisk, og håndtere innsamling av store datamengder og lagring i database med mulighet for dataeksport i ulike formater.

Utstyret og medfølgende programvare må ha “state-of-the-art” funksjonalitet med bl.a. adaptiv PIV, nøyaktig interpolasjon og bibliotek for billedprosessering. Programvaren skal være enkel i bruk.

Utstyret må være basert på en dobbelpuls laser på minst 200mJ samt et kamera som kan dobbelteksponer bilder med ‹ 500ns forsinkelse, for å kunne måle høye hastigheter i små målevolum. Utstyret må også kunne kjøres med lavere samplingsrate, f.eks. opp til 10ms mellom bilder

Leverandøren må dokumentere at systemet er fleksibelt og lett kan oppgraderes for å møte fremtidige behov, f.eks. at laser/kamera lett kan oppgraderes til f.eks å måle transienter eller til å øke nøyaktigheten i målingene.

Leverandørens representant må kunne vise at den selv har teknisk kunnskap for design, spesifikasjon, installasjon, service og support på utstyret, og vise til referanser på leveranser av liknende system. Det må kunne skrives serviceavtale med leverandørens representant der denne står for service på anlegget. Representanten må videre være tilgjengelig for teknisk konsultasjon og måleoppdrag på Kjeller ved behov



Kontraktstildeling
Tittel: Anskaffelse av laserbasert system for måling av strømningshastighet og partikkelstørrelse
Dato for kontraktstildeling: 05-02-2015
Kontaktpunkt for leverandøren som har blitt tildelt kontrakten:
VIDIX-Visible Dynamics AB, Box 2896, 187 28 TÄBY, SE, Telefon: +46 733503366, Nettadresse (URL): http://www.vidix.se.

Mercell Holding AS

Part of the Mercell Group, one of Europe’s leading providers of e tender systems and information between buyers and suppliers in the professional market.

Contact us

Write to us

+47 21 01 88 00