Undersøkelse av tidsbruk i barnehager

Information

03 - Contract Award Notice
Not applicable
12/3/2014 2:42 PM (GMT+01:00)

Buyer

Utdanningsdirektoratet Utdanningsdirektoratet
Mads Aure Mads Aure
Schweigaardsgate 15b
0135 OSLO
Norway
970018131

Short description

Det er behov for mer kunnskap om tidsbruk i barnehagen. Det fins noen undersøkelser som belyser ulike strukturelle, organisatoriske og kvalitetsmessige forhold i barnehagene som kan ha betydning for hvor mye tid de voksne har til barna. For eksempel avdekker undersøkelsen Tid til å være førskolelærer at førskolelærerne mener mengden papirarbeid, møter, dokumentasjonskrav og rapportering har økt.  Tidstyver i barnehagen – tidsbruk i barnehager i bydel Alna indikerer at barnehagebarn får stadig mindre voksenkontakt, og at de ansattes tid blir spist opp av andre gjøremål.

Forenkling og effektivisering er et viktig område for regjeringen. I forbindelse med regjeringens gjennomgang av barnehageloven vil bedre kunnskap om tidsbruk i barnehagene være viktig. Utdanningsdirektoratet har i oppdrag fra Kunnskapsdepartementet blitt bedt om å sette i gang denne undersøkelsen.

Målet med undersøkelsen er å fremskaffe kunnskap om hvor mye tid barnehagene bruker på å følge opp rapporterings- og dokumentasjonskrav som kommer fra eiere og myndigheter.

Mercell Holding AS

Part of the Mercell Group, one of Europe’s leading providers of e tender systems and information between buyers and suppliers in the professional market.

Contact us

Write to us

+47 21 01 88 00