Evaluering av veiledningsordningen for nyutdannede nyansatte lærere i barnehage og skole

Information

03 - Contract Award Notice
Not applicable
11/18/2014 3:35 PM (GMT+01:00)

Buyer

Utdanningsdirektoratet Utdanningsdirektoratet
Mads Aure Mads Aure
Schweigaardsgate 15b
0135 OSLO
Norway
970018131

Short description

Som resultat av St.meld. nr. 11 (2008 – 2009) Læreren Rollen og utdanningen og St.meld. nr. 41 (2008–2009) Kvalitet i barnehagen er ordningen med veiledning av nyutdannede lærere og barnehagelærere nå i ferd med å bli en fast ordning i mange av landets kommuner. Kunnskapsdepartementet og KS har inngått en intensjonsavtale om veiledning av nytilsatte nyutdannede pedagoger i barnehagen og skolen: http://www.gnistweb.no/prosjekter/5/veiledning-av-nyutdannede-nytilsatte-laerere.html

Evalueringen skal undersøke om målene i intensjonsavtalen er nådd.

Målet med veiledningsordningen er å sikre en god overgang mellom utdanning og yrke, og bidra til å rekruttere, utvikle og beholde dyktige lærere i barnehage og skole.

Utdanningsdirektoratet har siden 2003 utlyst midler til arbeid med nyutdannede. Midlene har blitt tildelt Tiltak for veiledning av nyutdannede lærere og barnehagelærere. Tiltakene blir drevet i regi av lærerutdanningene og det kan blant annet søkes om midler til følgende oppgaver:

•       Informere og motivere eiere til å tilby nyutdannede veiledning.

•       Samarbeide med eier om å legge forholdene til rette for veiledning.

•       Opprette arenaer hvor nyutdannede og deres veiledere kan møtes.

Se utlysningstekst: http://www.udir.no/Utvikling/Veiledning-av-nyutdannede-larere/Utlysning-av-midler-til-arbeid-med-veiledning-av-nyutdannede-/

Da intensjonsavtalen mellom KS og KD ble inngått ble arbeidet med å styrke tilbudet til de nyutdannede videreutviklet. Målet var et tilbud om veiledning for nyutdannede lærere høsten 2010 og for nye barnehagelærere i 2011/12.

Det er også barnehage og skoleeiere som tilbyr veiledning til sine nyutdannede uten at de har et samarbeid med lærerutdanningene.

Det er opprettet tilbud om veilederutdanning i alle lærerutdanningsregionene. Det er til sammen bevilget midler til inntil 200 heltidsplasser. Det er et mål at alle som veileder nyutdannede skal ha veilederutdanning.

Mercell Holding AS

Part of the Mercell Group, one of Europe’s leading providers of e tender systems and information between buyers and suppliers in the professional market.

Contact us

Write to us

+47 21 01 88 00