Prækvalifikation: "Luftpakken": Indkøb, montering, drift og vedlige af SCRT-systemer til busser

Information

05 - Contract Notice - Utilities
Negotiated procedure
12/9/2014 9:55 AM (GMT+01:00)
1/6/2015 12:00 PM (GMT+01:00)

Buyer

Trafikselskabet Movia Trafikselskabet Movia
Jannik Krag Jannik Krag
29896569

Tender is cancelled

Short description

Movia er Danmarks største trafikselskab med cirka 212 millioner passagerer om året, 477 buslinjer og ti lokalbanestrækninger. Movia står for planlægningen af bus-, flex- og lokalbanetrafikken i Østdanmark. Movia er som trafikselskab en særlig, lovbestemt offentlig virksomhed beslægtet med et kommunalt fællesskab. Movia betjener og finansieres af Region Hovedstaden, Region Sjælland og de 45 kommuner i de to regioner efter lovbestemte regler. Regionerne og kommunerne bestemmer selv, hvor mange buslinjer de vil have, og hvor tit busserne skal køre. De bestiller den ønskede bustrafik hos Movia, som herefter planlægger og koordinerer den samlede bustrafik på tværs af kommune- og regionsgrænser, så den hænger bedst muligt sammen – også med tog og metro. Movia råder ikke selv over busser, men udbyder kørslen i offentlig licitation og indgår kontrakter med private busselskaber, som herefter udfører kørslen. Movia udarbejder også køreplaner, laver trafikovervågning og markedsfører busserne. Movia varetager desuden den lovbestemte individuelle handicapbefordring for alle kommuner, patientbefordring for Region Sjælland, særlig kørsel til specialskoler for kommuner i Region Hovedstaden samt diverse fleksible kørselsordninger for kommuner, der ønsker det.

Baggrund for opgaven – udbuddet
I København er der problemer med at overholde EU’s grænseværdier for NO2 på særligt trafikerede gadestrækninger. Rutebusser udgør en betydelig kilde til NOx forurening og bidrager dermed til et højt NO2-nivau i byen.

En del af regeringens Luftpakke ”Ren luft til danskerne” indeholder et projekt med montering af NOx-reducerende udstyr på udvalgte rutebusser i København med det formål at nedbringe NO2-niveauet i København. Samtidig ønsker Københavns og Frederiksberg at reducere partikelbelastningen.

Der er besluttet at der skal monteres forureningsbegrænsende udstyr på relevante busser. Det skal være kombinationssystemer med SCR og partikelfilter (Trap) samlet benævnes systemer herefter SCRT.

Projektet gennemføres i samarbejde mellem Miljøstyrelsen, Trafikstyrelsen, Københavns og Frederiksberg Kommuner og trafikselskabet Movia.

Movia er som trafikselskab ansvarlig for at indgå kontrakter med vognmænd om busdrift i Region Hovedstaden og Region Sjælland.

Movia er ansvarlig for at udbyde opgaven med montering, drift og service af kombinationssystemerne som monteres på rutebusserne.

Movia har kontrakt på godt 500-600 busser, der kører i Københavns og Frederiksberg Kommune. I projektet udvælges busserne, som skal have monteret udstyr, i forhold til restlevetid, drift og andre objektive kriterier.

Movia, der har ansvaret for ruterne, har samtidig viden om, hvilke busser som er i drift på de relevante ruter og dermed hvilke busser som er relevante at montere udstyr på. Busserne er i dag mellem seks og 10 år gamle og en bybus kører normalt på kontrakt i 12 år. Der er i alt tale om ca. 300-500 busser som er relevante i forhold til montering af udstyr der reducerer NOx og partikler (PM).

Opgaven omfatter overordnet følgende elementer:

·         Montering

·         Drift & service

 

Det samlede antal systemer som skal installeres afhænger af de priser der indgås kontrakt på. Forventningen er, at der bliver installeret imellem 300 og 500 kombinationssystemer.

Movia ønsker at indgå en aftale med én eller så få leverandører som muligt, med hensyntagen til virksomheder der kan løfte opgaven i hele aftaleperioden.


De kvalificerede leverandører skal byde på montering, drift og servicering på specifikke bustyper. Busserne skal være færdig montereret i oktober 2015 – endelig dato vil fremgå af udbudsmaterialet. Det er ikke et krav at en leverandør skal byde på alle bustyper.

Der vil blive tildelt en A og B leverandør pr. bustype.

Rammeaftalen vil have en varighed på 8 år, med mulighed for forlængelse 3x1 år afhængig af den specifikke bustype. Servicering af nogle af bustyperne vil dog reelt være kortere end 8 år, da det afhænger af den kontrakt på Movia har med busoperatøren. Det vil fremgå af udbudsmaterialet hvor mange år hvert enkelte bustype skal serviceres i.  

I forbindelse med afgivelse af tilbud skal tilbudsgiver være opmærksom på Trafikstyrelsens krav til retrofittede busser, jf. vedlagte bilag. Disse krav vil således også være et krav i forbindelse med dette udbud.

Movia forventer at kvalificere ansøgere kort efter ansøgningsfristen den 06.01.2015 og sender derefter udbudsmaterialet ud. Det forventes at tilbudsfristen vil være medio februar.

Files (click "Show interest" to get access)

Name Size
Skabelon Pligtdokument.docx 33 KB
Skabelon Referencer.docx 26 KB
Skabelon Økonomi.xlsx 10 KB
Trafikstyrelsen.pdf 89 KB

Mercell Holding AS

Part of the Mercell Group, one of Europe’s leading providers of e tender systems and information between buyers and suppliers in the professional market.

Contact us

Write to us

+47 21 01 88 00