EØS 051-2014 Sykkelby Bergen - profilering og markedsføring

Information

02 - Contract Notice
Open procedure
8/13/2014 8:44 AM (GMT+02:00)
8/25/2014 12:00 PM (GMT+02:00)
8/15/2014 12:00 PM (GMT+02:00)
No

Buyer

Bergen Kommune Bergen Kommune
Laila Hope Laila Hope
964338531

Closing date has passed.

Short description

Høsten 2013 ble "Sykkelbyavtalen for Bergen" undertegnet av Bergen kommune, Hordaland fylkeskommune og Statens vegvesen. Avtalen innebærer at det skal utarbeides en tiltaksplan for ikke-fysiske tiltak som bl. a. initierer holdningsskapende tiltak og kampanjer. 

Prosjektgruppen består av en deltaker fra hver av partene, og avtaleperioden går ut 2017. I løpet av denne perioden skal sykkelandelen i Bergen dobles fra dagens 3% til 6%. Dette er en målsetting som krever markedsføring av sykkel som en attraktiv reisemåte. Vi inviterer derfor til en åpen anbudskonkurranse for å utvikle merkevaren "Sykkelby Bergen". Bergen sine ambisjoner som sykkelby står i sykkelstrategi for Bergen (http://bergensprogrammet.no/nyheter/sykkelstrategi-2010-2019)

Overordnet beskrivelse av leveranse:
Det er et klart uttalt mål å øke sykkelandelen betydelig i Bergen i årene fremover, det skal bygges en klar identitet rundt begrepet «Sykkelby Bergen». 

Leverandøren må ha erfaring innen markedsføring og kommunikasjon og kunne gi råd om virkemidler og utforming av et budskap som fremstiller sykling på en positiv og hverdagslig måte å reise på.  Målgruppen for «Sykkelby Bergen» er potensielle syklister, samt å øke sykkelbruken blant eksisterende syklister. Denne gruppen kan spesifiseres nærmere, som for eksempel skoleelever og ungdom, arbeidstakere og andre.

Videre ser vi for oss at budskapet kan variere i takt med årstidene, og markedsføres gjennom avisannonser, plakater og sosiale medier. Det vil og være aktuelt å utarbeide en eller flere kortfilm(er) som kan vises på ulike sykkel-arrangementer, kino, sosiale medier  og lignende. Utgifter til annonsering (avis og kino) skal ikke inngå i tilbudet. 

Visuell identitet vil ta utgangspunkt i eksisterende sykkelby Bergen logo. Avtalen omfatter ikke sykkelinfrastruktur.

Aktører som arbeider designmetodisk med designdrevet innovasjon oppfordres til å søke. Designdrevet innovasjon er en prosess som setter brukeren i sentrum når nye produkter eller tjenester skal utvikles. For å etablere brukerfokuset benyttes designkompetanse helt fra prosjektstart.


Økonomisk ramme: 
Fra kontraktsinngåelse til 31.12.2015 - 2,5 mill. NOK. 
2016: 1,2 mill. NOK
2017: 1,2 mill. NOK

Det vil ikke bli besvart spørsmål før 4. august pga ferieavvikling.  

Mercell Holding AS

Part of the Mercell Group, one of Europe’s leading providers of e tender systems and information between buyers and suppliers in the professional market.

Contact us

Write to us

+47 21 01 88 00