Levering av Skolefrukt

Information

Open procedure
3/24/2014 12:56 AM (GMT+01:00)
5/5/2014 12:00 PM (GMT+02:00)

Buyer

Opplysningskontoret for frukt og grønnsaker Opplysningskontoret for frukt og grønnsaker
Tore Angelsen Tore Angelsen
Økern Torg Vei 6, bygg 1
0510 Oslo
Norway
983084915

Closing date has passed.

Short description

Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) er en privat stiftelse som arbeider for å øke forbruket av frisk frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge. Prosjektet Skolefrukt skal gi økt tilgang til frukt og grønnsaker i skolen, og bidra til gode matvaner, trivsel i skolehverdagen og bedre helse blant barn og unge.

OFG vil nå inngå rammeavtaler med leverandører til Skolefrukt for perioden 1. juli 2014 – 30. juni 2016.

Fra og med august 2014 vil det med overveiende sannsynlighet kun være én nasjonal ordning med frukt/grønt i grunnskolen, og anbudet baserer seg på dette. Denne ordningen vil omtales som abonnementsordningen og vil da gjelde for alle grunnskoler innenfor 1.- 10. trinn.

Abonnementsordningen er en tilskuddsordning der elevene abonnerer på Skolefrukt for et semester eller et helt skoleår av gangen. I de fleste tilfeller vil elevenes foresatte betale for frukten/grønnsakene, men skoler som ønsker å betale for elevene kan også melde seg på ordningen å få samme tilskudd som foresatte. Forutsetningen er at skolene registrerer seg i skolefruktsys.no og blir med på de gjeldene betingelsene når det gjelder pris, leveringer og valg av lokal leverandør. Kommuner som fortsetter med gratis frukt/grønt og har egne anbud på egne betingelser vil ikke få tilskudd.

Skolefruktordningen er omtalt i Statsbudsjettet. Formålet med abonnementsordningen Skolefrukt er å stimulere til økt inntak av frukt og grønnsaker hos elever. Skolefrukt er også et verktøy for å oppfylle myndighetenes retningslinjer for skolemåltidet. Ordningen administreres av Opplysningskontoret for frukt og grønt på oppdrag fra Helsedirektoratet. Ordningen er forankret i forskrift av 1. april 2004 nr. 623 om tilskudd til prisnedskriving av frukt og grønnsaker i grunnskolen (vedlagt som bilag 1).

I ordningen vil OFG kreve inn betaling fra foresatte/skoler/kommuner på vegne av leverandørene. OFG vil ikke kunne betale ut mer penger enn det som er samlet inn fra leverandørens skoler. Leverandørene må dekke tapet i tilfeller der foresatte melder på eleven, men ikke betaler abonnementet. OFG sender to betalingspåminnelser, og melder etter det av abonnement som ikke blir betalt.

Rammeavtalene med skolefruktleverandører for perioden høst 2014 – vår 2016 vil omfatte leveranser til abonnementsordningen for rene barneskoler, kombinerte skoler og rene ungdomsskoler.

Files (click "Show interest" to get access)

Name Size
Bilag_1_Forskrift_til_tilskudd_til_prisnedskrivning_av_frukt_og_gront_i_grunnskolen.pdf 21 KB
Bilag_2_Retningslinjer_kvalitet.pdf 36 KB
Bilag_3_Rammeavtalen_OFG_Leverandor.pdf 22 KB
Bilag_4_egenHMS.pdf 889 KB
KONKURRANSEGRUNNLAG_SKOLEFRUKT_2014-2016.pdf 52 KB

Mercell Holding AS

Part of the Mercell Group, one of Europe’s leading providers of e tender systems and information between buyers and suppliers in the professional market.

Contact us

Write to us

+47 21 01 88 00