Gjennomføring av spørreundersøkelser i barnehagesektoren

Information

02 - Contract Notice
Restricted procedure
9/30/2013 10:02 AM (GMT+02:00)
10/30/2013 12:00 PM (GMT+01:00)

Buyer

Utdanningsdirektoratet Utdanningsdirektoratet
Mads Aure Mads Aure
Schweigaardsgate 15b
0135 OSLO
Norway
970018131

Closing date has passed.

Short description

Et økende fokus på kvalitet i barnehagesektoren vil gi økt behov for kunnskap om tilstanden i sektoren. Dette vil kunne føre til flere evalueringer og spørreundersøkelser  som igjen vil bli en belastning på sektoren.

Ved i størst mulig grad å samle de behov statlige myndigheter har for innhenting av kunnskap i form av kartlegginger og mindre utvalgsundersøkelser en gang i året, vil antallet slike henvendelser til lokale barnehagemyndigheter og eiere bli begrenset.

Utdanningsdirektoratet har siden 2009 hatt gode erfaringer med koordinering av undersøkelser om ulike forhold i utdanningssektoren rettet til skoleeiere og skoleledere.

Det skal nå inngås en rammeavtale med en varighet på tre år for gjennomføring av undersøkelser i barnehagesektoren. Det skal gjennomføres en undersøkelse per år.

Formålet med denne typen årlige undersøkelser vil altså være å redusere belastningen på barnehagesektoren, ved å begrense omfanget av mange små undersøkelser.  

Fullskala undersøkelser skal unngås til fordel for utvalgsundersøkelser der utvalgenes størrelse vil kunne variere.   

Dataregistre skal brukes til å gi et best mulig grunnlag for å stratifisere utvalg (dvs å gruppere enheter sammen i ulike kategorier (strata) på grunnlag av opplysninger som allerede finnes om deres verdi før undersøkelsen settes i gang). Dette vil også kunne bidra til en reduksjon i omfanget av undersøkelser til denne sektoren.

Mercell Holding AS

Part of the Mercell Group, one of Europe’s leading providers of e tender systems and information between buyers and suppliers in the professional market.

Contact us

Write to us

+47 21 01 88 00