Evaluering av "tilskudd for tiltak for å bedre språkforståelsen blant minoritetsspråklige barn"

Information

03 - Contract Award Notice
9/25/2013 11:03 AM (GMT+02:00)

Buyer

Utdanningsdirektoratet Utdanningsdirektoratet
Mads Aure Mads Aure
Schweigaardsgate 15b
0135 OSLO
Norway
970018131

Short description

Barnehagen er en viktig arena for språktilegnelse og integrering for barn med minoritetsspråklig bakgrunn. Her får disse barna blant annet mulighet til å lære norsk gjennom lek og annen kommunikasjon med norskspråklige barn og voksne. Målrettede språkstimuleringstiltak i førskolealder kan dermed bidra til en bedre skolestart for barn som ikke har norsk som morsmål, og på sikt øke barnas deltakelse på alle samfunnets arenaer.

Tilskuddsordningen «Tilskudd til tiltak for å bedre språkforståelsen blant minoritetsspråklige barn i førskolealder» (kapittel 231, post 63 i Prop. 1 S (2012-2013) for Kunnskapsdepartementet) er et slikt språkstimuleringstiltak. Kunnskapsdepartementet har bestemt at denne tilskuddsordningen skal evalueres.

Tilbyder skal evaluere hvordan kommunene benytter tilskuddsmidlene, og hvordan dette bidrar til å forbedre språkferdighetene blant barn i førskolealder med minoritetsspråklig bakgrunn. Evalueringen skal også gi ny kunnskap om tilskuddet og bidra til et bedre beslutningsgrunnlag for politikkutformingen på feltet generelt og utformingen av tilskuddsordningen spesielt.

Mercell Holding AS

Part of the Mercell Group, one of Europe’s leading providers of e tender systems and information between buyers and suppliers in the professional market.

Contact us

Write to us

+47 21 01 88 00