Beregning av tilskudd til ikke-kommunale barnehager

Information

02 - Contract Notice
Open procedure
9/3/2013 4:00 PM (GMT+02:00)
9/20/2013 12:00 PM (GMT+02:00)
No

Buyer

Utdanningsdirektoratet Utdanningsdirektoratet
Mads Aure Mads Aure
Schweigaardsgate 15b
0135 OSLO
Norway
970018131

Closing date has passed.

Short description

Opppdraget skal inneholde vurderinger og anbefalinger knyttet til beregning av tilskudd til ikke-kommunale barnehager. Oppdraget er delt i tre, hvor følgende tema inngår:

-          Beregning av kapitaltilskuddet og hvordan dette kan gjøres mer treffsikkert. Herunder eventuelle endringer i beregningen av den nasjonale satsen og endringer i reglene for kommunens beregning av kapitaltilskudd.

-          Håndteringen av kommunens pensjonsutgifter/pensjonskostnader i tilskuddsberegningen. Herunder vurdere om det bør være en videreføring av dagens løsning med pensjonspremier fratrukket bruk av premiefond, eller om pensjonskostnad skal legges til grunn. Videre skal leverandør gi en beskrivelse av hvilke konsekvenser det vil få dersom kommunene kan beregne pensjonskostnader for de barnehageansatte som gruppe.

-          Finansieringen av åpne barnehager. Herunder om det kan finnes alternative metoder å beregne nasjonal sats på og om det vil kunne finnes måter å beregne tilskuddet på som på en god måte reflekterer aktivitetsnivået i de åpne barnehagene.

En viktig forutsetning for leverandørens anbefalinger, er at disse anbefalingene skal kunne iverksettes innenfor en uendret budsjettramme for kommunene.

Det opplyses om at direktoratet har fått i oppdrag fra Kunnskapsdepartementet å foreta en helhetlig gjennomgang av forskrift om likeverdig behandling ved tildeling av offentlige tilskudd til ikke-kommunale barnehager, herunder å vurdere om grunnlaget for beregningen av tilskuddet bør være kommunens regnskap, ikke kommunens budsjett. I utførelsen av oppdraget må derfor leverandøren ta høyde for en eventuell endring i beregning av tilskudd fra kommunens budsjett til regnskap. 

Leverandør må ha tett kontakt med direktoratet under utførelsen av deloppdragene, minimum tre møter. Kostnader i forbindelse med møtene dekkes etter statens satser. 

Mercell Holding AS

Part of the Mercell Group, one of Europe’s leading providers of e tender systems and information between buyers and suppliers in the professional market.

Contact us

Write to us

+47 21 01 88 00