NRK-MA2637/13E-Utvikling av NRKs tjenester mot norske tv-plattformer

Information

02 - Contract Notice
Negotiated procedure
6/24/2013 11:03 AM (GMT+02:00)
8/6/2013 12:00 PM (GMT+02:00)
7/26/2013 12:00 AM (GMT+02:00)
7/31/2013 12:00 AM (GMT+02:00)

Buyer

Norsk rikskringkasting AS Norsk rikskringkasting AS
Gitte Østhus Gitte Østhus
Bjørnstjerne Bjørnsons plass 1
0340 OSLO
Norway
976390512

Closing date has passed.

Short description

Norsk rikskringkasting (heretter benevnt NRK) inviterer til å søke om deltakelse i konkurranse med forhandling for utvikling av NRKs internettbaserte (OTT) tjenester mot norske tv-plattformer.

Høsten 2012 lanserte NRK en ny nett-tv på NRK.no hvor publikum kan se NRKs TV-programmer når de selv vil, distribuert over åpent internett. Tjenesten er egenutviklet og fungerer i dag mot PC, mobil og nettbrett.

Lenke til dagens tjeneste: http://tv.nrk.no/

NRK ønsker nå å videreutvikle dette tilbudet til også å gjelde norske TV-sentriske plattformer. Dette betyr at publikum skal kunne sitte foran TV-skjermen og med bruk av fjernkontroll velge ut og se NRKs TV-programmer når de selv vil. Dette krever utvikling av et nytt, spesialtilpasset grensesnitt for TV-skjermen og navigasjon via fjernkontroll. Forutsettingen er at TV-en er koblet opp mot internett.

NRKs mål er å etablere denne utvidelsen av tilbudet mot flest mulig TV-sentriske plattformer, grovt inndelt i tre grupper:

a)     Spillkonsoll som for eksempel MS Xbox, Sony PS3 og Nintento Wii
b)     Smart-TV fra ulike TV-produsenter som finnes i det norske markedet
c)      STBer (Set Top Box) kontrollert av norske TV-operatører

NRKs vil ta ansvar for følgende leveranser:

  • metadata/struktur/bilder via avtalt API
    • videodistribusjon via vår CDN-leverandør (p.t. Akamai)
      • design av nytt brukergrensesnitt mot TV-skjermen (i samarbeid med valgt leverandør)

     

NRK søker med denne anskaffelsen en leverandør som har kompetanse, metodikk og historikk på å utvikle video-on-demand/interaktive-tjenester mot et bredt spekter av TV-sentriske plattformer.

Leverandørens oppgave vil være å utvikle den spesialiserte brukeropplevelsen for TV-versjonen av NRKs nett-TV på en slik måte at tilbudet rasjonelt kan lanseres på flest mulige TV-sentriske plattformer i det norske markedet basert på NRKs leveranser. NRK ønsker å kjøpe en etablert løsning eller tjeneste som kan tilpasses NRKs behov. Leverandøren er forutsatt å ha en rolle i forhold til forvaltning av løsningen etter godkjenning av leveransen.

For fullstendig kvalifikasjonsgrunnlag se vedlagte dokument.

Files (click "Show interest" to get access)

Mercell Holding AS

Part of the Mercell Group, one of Europe’s leading providers of e tender systems and information between buyers and suppliers in the professional market.

Contact us

Write to us

+47 21 01 88 00