Om søkere til læreplasser - en kartlegging av formidlingsprosessen i tre fylker

Information

02 - Contract Notice
3/18/2013 11:18 AM (GMT+01:00)
4/22/2013 12:00 PM (GMT+02:00)
No

Buyer

Utdanningsdirektoratet Utdanningsdirektoratet
Mads Aure Mads Aure
Schweigaardsgate 15b
0135 OSLO
Norway
970018131

Closing date has passed.

Short description

Hvert år er det flere tusen primærsøkere til læreplass som ikke får lærekontrakt i arbeidslivet. I 2012 var det i alt 16 985 søkere med ungdomsrett til læreplass. Av disse hadde til sammen 10 626 lærekontrakter for søkere med ungdomsrett blitt godkjent og startet mellom 1. januar og 1. desember 2012. Dette innebærer at om lag 6000 søkere ikke har fått læreplass i løpet av 2012. Årsaken til at noen søkere ikke får læreplass kan være at de har svake karakterer og stort fravær eller at de søker læreplass i lærefag som har flere søkere enn det arbeidslivet kan tilby av læreplasser lokalt.

Utdanningsdirektoratet ønsker å kartlegge hvordan formidlings-prosessen helt konkret skjer i to til tre fylker fra elevene søker 1. mars til høsten når formidlingen går mot slutten og det blir inngått lærekontrakt. Formålet med kartleggingen vil være dels å avdekke om det er noen faser i prosessen som svikter og dels å se om noen har systemer som er spesielt bra, gitt at målsettingen er at flest mulig skal ende opp med lærekontrakt.

Kartleggingen skal omfatte den totale formidlingen av elever som søker læreplass etter fullført Vg2 i skole. Undersøkelsen skal dekke alle sentrale aktører som er involvert i formidlings-prosessen, herunder Yrkesopplæringsnemnder, opplæringskontorer/ringer, fylkesadministrasjonen, de enkelte skolers arbeid med formidling, samt lærebedrifter som ikke er medlem av opplæringskontorer eller ringer. Undersøkelsen skal følge formidlingsprosessen fra søkning 1.mars og fram til 1.desember 2013. Undersøkelsen skal med utgangspunkt i problemstillinger beskrevet her, vektlegge formidlingsprosessenes ulike faser, omtale de ulike aktørers rolle i de enkelte faser, samt beskrive de ulike fylkeskommunenes systemer og prosedyrer for formidling.

Files (click "Show interest" to get access)

Mercell Holding AS

Part of the Mercell Group, one of Europe’s leading providers of e tender systems and information between buyers and suppliers in the professional market.

Contact us

Write to us

+47 21 01 88 00