Videreutdanning på masternivå for kommunen som barnehagemyndighet

Information

02 - Contract Notice
Open procedure
5/29/2013 11:05 AM (GMT+02:00)
6/21/2013 12:00 PM (GMT+02:00)
No

Buyer

Utdanningsdirektoratet Utdanningsdirektoratet
Mads Aure Mads Aure
Schweigaardsgate 15b
0135 OSLO
Norway
970018131

Closing date has passed.

Short description

Utdanningsdirektoratet skal utvikle og igangsette et videreutdanningstilbud på masternivå for kommunen som barnehagemyndigheten (heretter bare kalt barnehagemyndigheten).

I Stortingsmelding nr. 41 (2008-2009) Kvalitet i barnehagen, satte Kunnskapsdepartementet klare mål for barnehagesektoren; sikre likeverdig og høy kvalitet i alle barnehager, styrke barnehagen som læringsarena og at alle barn skal få delta aktivt i et inkluderende fellesskap. Departementet påpeker at tilstrekkelig kompetanse i forvaltningen er en nøkkelfaktor for å nå og opprettholde de nasjonale målene for barnehagesektoren, samt møte framtidige utfordringer i barnehagesektoren.

Barnehagemyndighetens praksis må preges av god barnehagefaglig kompetanse, kjennskap til barnehageloven og opplæringsloven med tilhørende forskrifter, kunnskap om kommunens rolle

og ansvar i forhold til ulike aktører på barnehageområdet, god kompetanse knyttet til forvaltning, økonomi, juss og samarbeid med andre etater/kommuner.

 

Videreutdanningstilbudet skal bidra til å styrke og utvikle kommunen som barnehagemyndighet. Videreutdanningen skal tilbys ansatte i kommunene som har arbeidsoppgaver knyttet til myndighetsoppgaver for barnehager, som for eksempel veiledning, godkjenning, tilsyn, opptak og finansiering. Innholdet i studiet må derfor spenne over ulike fagområder knyttet til barnehagefeltet.

 

Mercell Holding AS

Part of the Mercell Group, one of Europe’s leading providers of e tender systems and information between buyers and suppliers in the professional market.

Contact us

Write to us

+47 21 01 88 00