2013-1108 GC-MSMS

Information

Award of a contract without prior publication of a contract notice in the Official Journal of the European Union
1/28/2013 11:15 AM (GMT+01:00)

Buyer

Universitetet i Oslo Universitetet i Oslo
Øivind Martinsen Øivind Martinsen
Postboks 1032 Blindern,
NO-0315OSLO Blindern
Norway

Assignment text

Bruksområder for anskaffelsen og Bakgrunn for anskaffelsen

Til erstatning for 20år gammel GC-MS og vdr oppgradering for å møte nye utfordringer vil Organisk Geokjemisk Laboratoriet ved Universitetet i Oslo, Institutt for Geofag erverve ett GC/MS/MS instrument, der særlig analyse av spormengder aldersspesifikke biomarkører står sentralt - inkludert biomarkører i ekstrakter fra mikrometer størrelse inneslutninger i diagenetisk mineralsement.

Instrumentkrav

Grunnet bemanningssituasjonen er vi avhengig av et GC/MS/MS instrument med enklest mulig bytte av ionekilde da vi kjører oljeprøver, dvs slik sett «skittene» prøver. Vi vil derfor velge et instrument som tillater bytte av ionekilde og kolonne uten at vakuum må brytes. Grunnet prosjektbasert arbeid er for oss enkelt vedlikehold og høyest mulig følsomhet på instrumentet av avgjørende betydning for valg av instrument. Et modulært oppbygget instrument med stort utbyggingspotensiale er for oss også viktig.

Forarbeide/Testing

Etter et gjennomført forarbeid med besøk hos Bruker i Bremen og Thermo Scientific utenfor London, etter utsendelse og analyse av 3 utvalgte biomarkørprøver med komponenter i «god», «middels» og «svært lav» kvantitet, har vi funnet at TSQ 8000 ga oss best signal til støyforhold på den av våre prøver som hadde lavest innhold av nordiacholestaner. Av avgjørende betydning er det for oss at TSQ 8000 tillater kolonnebytte og utbytting av ionekilden uten at vakuum brytes.

Vurdering og Konklusjon

Det er i dag på markedet kun ett kompakt GC/MS/MS instrument som tillater bytte av ionekilde uten å bryte vakuum dvs Thermo Scientific TSQ 8000, som også tillater kolonnebytte uten at vakuum brytes. Dette og den modulære oppbygningen til TSQ 8000 med FID moduler gir meget høy fleksibilitet for oss med stramme bemanningsforhold. Det konkluderes med at anskaffelse av TSQ 8000 iverksettes.

Spesifikasjon

- TSQ 8000 triple quadrupole mass spectrometer (kun EI)

- 1 stk ekstra ionekilde til TSQ 8000

- TRACE 1310 GC system (med FID, med split/splitless-injektor, Swap-it system med FID)

- TriPLUS RSH autosampler (sample trays for 2ml og 0.6/0.7ml vials + temperature controlled (Peltier) drawer) og Headspaceopsjon

- PC med Xcalibur datasystem, NIST-bibliotek

- 4 ekstra Xcalibur lisenser

- installasjon og opplæring



Kontraktstildeling
Tittel: 2013-1108 GC-MSMS
Dato for kontraktstildeling: 10-02-2013
Antall mottatte tilbud: 1
Kontaktpunkt for leverandøren som har blitt tildelt kontrakten:
Nerliens Meszansky, Økernveien 121, 0579 Oslo, NO.

Mercell Holding AS

Part of the Mercell Group, one of Europe’s leading providers of e tender systems and information between buyers and suppliers in the professional market.

Contact us

Write to us

+47 21 01 88 00