Udbud af drift og udvikling af Varde Fritidscenter, samt øvrige kommunale idrætsfaciliteter

Information

5/18/2012 8:48 AM (GMT+02:00)
8/20/2012 12:00 PM (GMT+02:00)

Buyer

Varde kommune Varde kommune
Gunnar Alnor Gunnar Alnor
Bytoften 2
6800 Varde
Denmark

Closing date has passed.

Short description

Udbuddet omfatter en koncessionsaftale om driften af Varde Fritids Center, der indeholder en række sports- og fritidsfaciliteter.

Udbuddet gennemføres derfor som et udbud med forhandling i henhold til almindelige kommunalretlige regler og principper.

Udbuddets omfang

Varde Byråd besluttede den 7. februar 2012, at driften og udviklingen af Varde Fritidscenter, samt driften af øvrige kommunale idrætsfaciliteter sendes i udbud.

Grundidéen er, at Varde Fritidscenter bortforpagtes på særlige vilkår, mens driften af de øvrige kommunale fritidsfaciliteter bliver underlagt en almindelig driftsaftale. Driften af de øvrige kommunale fritidsfaciliteter vil således fortsat være underlagt kommunalfuldmagtens regler.

Varde Fritidscenter er fællesbetegnelsen for en række udendørs og indendørs idrætsfaciliteter. Fritidscentret ligger i udkanten af Varde by knap 2 km. nord for Varde Centrum. De nærmeste naboer er landbrugsarealer, lavt erhvervsbyggeri og nogle boligkarrer.

Fritidscentret omfatter bl.a. udendørs et stadion, boldbaner, tennisbaner, petanquebaner og beach volley baner. Indendørs består Fritidscentret af Lerpøthallen, Varde Svømmehal, samt bowlingcenter og cafeteria. Fritidscentret består af ca. 7.800 m2 bebygget areal (eksklusiv 5.400 m2 dyrskuehaller), og dækker et samlet matrikulært areal på ca. 153.000 m2.

Historien bag Varde Fritidscenter starter med anlæggelsen af boldbanerne og dyrskuehallerne i 1975. Fritidscentret tog mere form med opførelsen af svømmehallen i 1992 og Lerpøthallen i 2001. Siden er der sket en løbende udvikling og til¬bygning på anlægget. Sidste større opførsel er Sydbank Stadion i 2006 til ca. 10 mio. kr.

Der har i flere år været en løbende diskussion om hvordan kommunen kunne skabe en dynamisk og progressiv udvikling af faciliteterne og tilbuddene ved Varde Fritidscenter.

I forlængelse af disse diskussioner besluttede Varde Byråd 7. februar 2012, at driften og udviklingen af Varde Fritidscenter, samt driften af øvrige kommunale idrætsfaciliteter skulle sendes i udbud.

Diskussionerne og kommunens beslutning kan opsummeres som følger:

Kommunens formål med at bringe opgaven i udbud er at opnå en udvikling af idræts-, fritids- og kulturtilbud i forbindelse med Varde Fritidscenter. Den ny driftsherre skal gøre dette samtidig med at han varetager den almindelige drift af Varde Fritidscenter og kommunens øvrige idrætshaller og -anlæg.

Dette skal gøres inden for en tilskuds- og udgiftsramme som er omkostningsneutral for kommunen.

Udvikling og drift af Varde Fritidscenter må ikke belaste kommunens økonomi på andre måder, herunder kommunens låneramme gennem garantistillelse eller lignende.

Varde Kommune ser p.t. en række uudnyttede udviklingsmuligheder på Varde Fritidscenter, mht. ledig kapacitet og de til rådighed stillede faciliteter.

Yderligere information

For at etablere den bedst mulige information og det bedste grundlag for afgivelse af tilbud indbydes alle tilbudsgivere til en besigtigelsestur af Varde Fritidscenter samt øvrige kommunale idrætsfaciliteter og - i forlængelse heraf - et spørgemøde, hvor spørgsmål og udbudsmateriale kan drøftes.

Besigtielsesturen er planlagt til torsdag den 24. maj 2012. Der er tilmeldingsfrist til turen den 21. maj 2012.

Her ud over vil der selvfølgelig – indtil en nærmere angivet frist - være mulighed for at stille skriftlige spørgsmål til udbuddet.

Endelig kan der, hvis behov opstår, afholdes afklarende møder.

Nærmere herom i det endelige udbudsmateriale.

Mercell Holding AS

Part of the Mercell Group, one of Europe’s leading providers of e tender systems and information between buyers and suppliers in the professional market.

Contact us

Write to us

+47 21 01 88 00