Intensjonskunngjøring -WAN kommunikasjon og internettaksess

Information

eForm 25 Voluntary ex-ante transparency notice
Negotiated procedure without prior call for competition
4/17/2024 9:28 AM (GMT+02:00)

Buyer

Lier Kommune Lier Kommune
Elisabeth Wee Kleven Elisabeth Wee Kleven
Vestsideveien 2
Postboks 205.

3401 LIER
Norway
857566122

Short description

Intensjonskunngjøring
Lier kommune har til hensikt å inngå avtale med Viken Fiber AS for levering av WAN-kommunikasjon og internettaksess til kommunens lokasjoner. Viken Fiber AS er dagens leverandør og har etablerte forbindelser for høyhastighetsbredbånd til alle kommunens lokasjoner. Posisjonen til dagens leverandør medfører at det etter oppdragsgivers vurdering her er en eneleverandørsituasjon, hvor dagens leverandør har etablert en omfattende infrastruktur i kommunen.

Det legges til grunn at verdien på oppgraderingen er over terskelverdien på 1,3 millioner kroner og at slike kontrakter i utgangspunktet må lyses ut i henhold til forskrift om offentlige anskaffelser. Det fastslås derimot i § 5-2 første ledd at forskriftens del II ikke gjelder for kontrakter som oppdragsgiveren kan inngå med en bestemt leverandør. Det vises her til §5-2 Unntak fra del II (1) Del II gjelder ikke for kontrakter som a) der oppdragsgiver bare kan inngå med en bestemt leverandør i markedet. Det innebærer at oppdragsgiver er fritatt fra å følge alle reglene i del II og III. Det fritar imidlertid ikke Lier kommune fra å følge forskriftens del I og anskaffelsesloven. Lier kommune velger derfor med dette å kunngjøre etter § 21-5 at virksomheten har til hensikt å gjøre et direkte kjøp for levering av WAN-kommunikasjon og internettaksess til kommunens lokasjoner.

Avtalens varighet er tre år, med opsjon på årlig forlengelse inntil syv ganger. Maksimal varighet på avtalen er ti - 10 - år. Estimert verdi er NOK 25 millioner eks mva og maksimal verdi er NOK 30 millioner kroner eks mva. 

Lier kommune har til hensikt å inngå kontrakten med Viken Fiber den 06.05.2024 kl 12:00 med virkning fra samme dato. Dersom det er innsigelser til denne avtalen må det tas kontakt med undertegnede i Mercell portalen innen avtaleinngåelsen.

Vennlig hilsen
Elisabeth Wee Kleven
Fagleder Innkjøp
Lier kommune

Mercell Holding AS

Part of the Mercell Group, one of Europe’s leading providers of e tender systems and information between buyers and suppliers in the professional market.

Contact us

Write to us

+47 21 01 88 00