Turun kaupungin Ilmastotiedon digialusta ajalle 1.3.2024 (tavoite) - 31.5.2025

Information

Open procedure
2/6/2024 11:27 AM (GMT+01:00)
2/23/2024 10:00 AM (GMT+01:00)

Buyer

Turun kaupunki Turun kaupunki
Pekka Lång Pekka Lång
Finland
0204819-8

Closing date has passed.

Short description

Turun kaupungin hankintapalvelut pyytää tarjousta Turun kaupungin Ilmastotiedon digialusta ajalle 1.3.2024 (tavoite) - 31.5.2025.

Tarve hankinnalle ja hankinnan tausta:

Turun kaupungilla on tunnistettu tarve ilmastotiedon digialustalle, joka kokoaa kaupungin sekä alueen toimijoiden ilmastotietoa yhteen paikkaan helposti lähestyttäväksi kokonaisuudeksi, josta niin asukas, yritys kuin asiantuntijakin voi löytää tarvitsemansa ilmastoon, luontoon tai kiertotalouteen liittyvän tiedon. Digialusta on kaupungin ilmastotiedolla johtamisen työkalu. Turun ilmastosuunnitelmassa 2029 todetaan, että yhteisen hiilineutraalin Turun tarinan luominen ja kertominen edellyttää, että koko kaupunkiorganisaatio sekä alueen yritykset ja asukkaat ovat tietoisia ilmastotavoitteista ja niiden toteutumiseksi vaadittavista toimenpiteistä. Ilmastosuunnitelmassa painotetaan, että lisäksi turkulaisten on tärkeää tietää, kuinka voi itse osallistua työhön.

Hankinnan tavoitteena on luoda yhdelle verkkosivustolle Turun kaupungin ja alueen toimijoiden ilmastotietoa sekä sopivia sisältöjä kiertotaloudesta ja luonnon monimuotoisuudesta. Verkkosivuston tarkoitus on olla Turun kaupungin ilmastojohtamisen työkalu, joka sujuvoittaa ilmastotyötä ja vauhdittaa Hiilineutraali Turku 2029 tavoitteen saavuttamista ja aihepiirin viestintää. Sivustolla olevan tiedon tuleekin olla mahdollisimman ajankohtaista, käyttäjilleen hyödyllistä, selkeä kielistä sekä hyvin visualisoitua. Sivusto tulee korvaamaan olemassa olevan Hiilineutraali Turku verkkosivun (https://www.turku.fi/hiilineutraaliturku). Uusi verkkosivusto luodaan kaupungin valitun verkkopalvelutoimittajan alustalle.

Halutunlaisen lopputuloksen tuottaminen vaatii vahvaa ilmastopolitiikan osaamista kuntien kontekstissa, palvelumuotoilun ja käyttäjälähtöisyyden ymmärtämistä, viestinnän osaamista sisältöjen luomisessa sekä ymmärrystä verkkosivujen IT-ratkaisuista.

Sivuston kohderyhmiä ovat kaupungin päättäjät ja poliitikot, kaupungin työntekijät ja sidosryhmät, asukkaat sekä paikalliset yritykset ja organisaatiot ja muut alueen toimijat.

Turku on mukana EU:n 100 hiilineutraalin kaupungin missiossa ja toteuttaa siihen liittyvää 1.5-Degree City pilottihanketta, jonka puitteissa myös tämä hankinta tehdään. Mission ja pilottihankkeen tarkoituksena on tarjota ilmastotyön onnistumisia ja esimerkkejä myös muille EU-kaupungeille.

Osana hanketta Turun kaupunki järjesti markkinavuoropuhelun liittyen mahdollisiin ilmastotiedon digialustan toteutusvaihtoehtoihin syksyllä 2023. Markkinavuoropuhelun oli tarkoitus hahmottaa eri palveluntarjoajien kenttää. Markkinavuoropuheluun osallistui 24 palveluntarjoajaa.

Tarkempi kuvaus palvelu kuvauksessa, liite 3.

Files (click "Show interest" to get access)

Name Size
Turun kaupungin Ilmastotiedon digialusta ajalle 1.3.2024 (tavoite) - 31.5.2025.pdf 871 KB
Turun kaupungin Ilmastotiedon digialusta ajalle 1.3.2024 (tavoite) - 31.5.2025.zip 1.27 MB

Mercell Holding AS

Part of the Mercell Group, one of Europe’s leading providers of e tender systems and information between buyers and suppliers in the professional market.

Contact us

Write to us

+47 21 01 88 00