RFI anbudskonkurranse på drift av idrettsanlegg

Information

7/3/2023 1:07 PM (GMT+02:00)

Buyer

Lørenskog kommune Lørenskog kommune
Stine Brun Stine Brun
Hasselveien 6
1471 Lørenskog
Norway
842566142

Short description

Lørenskog kommune har i dag egne driftsavtaler med fotballklubbene og ishockeyklubben om drift av fotballanleggene og ishallen. Avtalene er basert på at klubbene vederlagsfritt disponerer anleggene eksklusivt, mot at klubbene plikter å holde anleggene åpne, og er ansvarlig for løpende drift og ettersyn av anleggene.

I henhold til Merverdiavgiftsloven forutsetter kompensasjonsrett på drifts- og investeringskostnader at kommunen selv står for driften av idrettsanlegget og bære alle kostnader knyttet til dette. Med store planlagte investeringer har eksisterende driftsavtaler en stor økonomisk konsekvens for kommunen som følge av bortfall av kompensasjonsrett på merverdiavgift på investeringene.

Som følge av dette vedtok Kommunestyret i sak 083/23 å endre driftsmodell for kommunens fotballanlegg og for ishallen, med virkning fra 1. januar 2024. Vedtaket innebærer at drift av idrettsanleggene skal settes ut på anbud og kommunen skal kjøpe driftstjenester fra tilbyder(e).

Files (click "Show interest" to get access)

Name Size
Samtlige vedlagte dokumenter.zip 117 KB

Mercell Holding AS

Part of the Mercell Group, one of Europe’s leading providers of e tender systems and information between buyers and suppliers in the professional market.

Contact us

Write to us

+47 21 01 88 00