Kutsu markkinavuoropuheluun: Markkinavuoropuhelu, Ilmalan varikon hulevesien puhdistus

Information

01 - Prior information notice
Not applicable
12/15/2021 10:28 AM (GMT+01:00)
12/31/2021 10:59 PM (GMT+01:00)

Buyer

Väylävirasto Väylävirasto
Eero Liehu Eero Liehu
PL 33 (Opastinsilta 12 A)
00521 HELSINKI
Finland
1010547-1

Closing date has passed.

Short description

Ilmalan raideliikenteen varikko Helsingissä on rakennettu pääosin Pasilan vanhan yhdyskuntajätteen kaatopaikan päälle. Alueen salaoja- ja hulevesien laadun seurannassa on todettu pintavesien ympäristölaatunormin ylittäviä pitoisuuksia mm. nonyylifenolia ja PAH-yhdisteitä. Lisäksi vedessä on todettu kohonneita pitoisuuksia mm. rautaa, bariumia, kuparia, öljyhiilivetyjä ja kiintoainetta. Alueen hulevedet on johdettu vuodesta 2018 lähtien HSY:n jätevesiviemäriverkkoon. Väylävirasto ja VR-Yhtymä Oy ovat teettäneet selvityksiä hulevesien käsittelyn ja johtamisen erilaisista vaihtoehdoista. Hankinnan tavoitteena on toteuttaa hulevesien puhdistuslaitos, jossa vedet käsitellään niin, että ne voidaan käsittelyn jälkeen johtaa hulevesiviemäriverkkoon. Hanke käsittää puhdistuslaitoksen laitteineen ja rakennuksineen sekä siihen liittyvien mahdollisten altaiden, tulopumppaamon ja alueputkistojen muutosten rakentamisen siten, että toimitus muodostaa täydellisen toiminnallisen kokonaisuuden. Lopullinen hankinnan laajuus ja toteutusmalli päätetään hankintavaiheessa markkinavuoropuhelussa saatuihin tietoihin tukeutuen. Tavoitteena on toteuttaa hanke tarvittavien lupapäätösten ja suunnittelun jälkeen vuosina 2022-2024. Tämä ilmoitus on kutsu markkinavuoropuheluun. Kyseessä ei ole ennakkoilmoitus, hankintailmoitus eikä tarjouspyyntö. Tällä ilmoituksella ei lyhennetä myöhemmin mahdollisesti käynnistettävän hankintamenettelyn määräaikoja, eikä osallistuminen markkinavuoropuheluun ole edellytys hankintaan osallistumiselle. Markkinavuoropuhelu ei sido siihen osallistuvia osapuolia eikä osallistumisesta makseta korvauksia. Markkinavuoropuhelun tarkoitus on kartoittaa markkinoilla olevat hankintaan soveltuvat puhdistusmenetelmät ja -laitokset sekä mahdolliset palveluntuottomallit, kuten esimerkiksi tilaajan suora investointi ja laitoksen käyttö ja ylläpito tai palveluntuottajan kokonaistoimitus mukaan lukien laitos ja sen käyttö ja ylläpito. Markkinavuoropuhelun tavoite on saada tilaajalle hankinnan valmistelua varten riittävä tieto soveltuvista markkinoilla olevista prosesseista ja palveluntuottajien mahdollisuuksista tarjota erilaisia palveluntuottomalleja. Markkinavuoropuhelut pidetään kahdenvälisinä etätapaamisina. Tapaamiset järjestetään ilmoittautuneiden palveluntuottajien kanssa erikseen sovittavina ajankohtina tammikuussa 2022. Kahdenkeskiset vuoropuhelut voidaan tallentaa ja niissä käytettävä kieli on suomi. Ennakkomateriaali, hankinnan määrittelydokumentti, on ladattavissa seuraavasta osoitteesta: https://vayla.sharefile.eu/d-sef244e74aeee4afa970999f1a31d14d9

Tilaisuudesta kiinnostuneita palveluntuottajia pyydetään ilmoittautumaan markkinavuoropuheluun viimeistään perjantaina 31.12.2021. Ilmoittautumiset tehdään sähköpostitse osoitteeseen kim.lindholm@ramboll.fi. Sähköposti tulee otsikoida seuraavasti: ”Ilmalan varikon hulevesien puhdistus, markkinavuoropuheluun ilmoittautuminen.” Ilmoittautumisen yhteydessä pyydetään toimittamaan kahdenvälisen keskustelun pohjaksi lyhyt alustava kuvaus (korkeintaan 5 PowerPoint diaa tai pdf-muodossa 5 A4 sivua) palveluntuottajan mahdollisesta soveltuvasta prosessista tai prosesseista ja mahdollisesta palveluntuottomallista. Kohdassa "Hankintailmoituksen arvioitu julkaisupäivämäärä" ilmoitettu päivä on kahdenvälisten tapaamisten ensimmäinen mahdollinen markkinavuoropuhelun päivämäärä. Kohdassa "Hankintailmoituksen arvioitu julkaisupäivämäärä" ilmoitettu päivä on kahdenvälisten tapaamisten ensimmäinen mahdollinen markkinavuoropuhelun päivämäärä.

Files (click "Show interest" to get access)

Name Size
Markkinavuoropuhelun lähtöaineisto_3.12.2021.pdf 1.05 MB

Mercell Holding AS

Part of the Mercell Group, one of Europe’s leading providers of e tender systems and information between buyers and suppliers in the professional market.

Contact us

Write to us

+47 21 01 88 00