Etäkäyttöisen eMagz-lehtipalvelun hankinta Turun kaupunginkirjastoon ja muihin Vaski-kirjastoihin

Information

Direct award
1/28/2021 9:30 AM (GMT+01:00)

Buyer

Turun kaupunki Turun kaupunki
Tapani Järvinen Tapani Järvinen
PL 630 (Käyntiosoite: Linnankatu 31, 2. krs)
20101 Turku
Finland
0204819-8

Assignment text

Hankintalain 40 §:n 1 momentin 2 kohdan mukaan hankintayksikkö voi tehdä suorahankinnan, jos teknisestä tai yksinoikeuden suojaamiseen liittyvästä syystä vain tietty toimittaja voi toteuttaa hankinnan; lisäedellytyksenä on, että järkeviä vaihtoehtoisia tai korvaavia ratkaisuja ei ole, eikä kilpailun puuttuminen johdu hankinnan ehtojen keinotekoisesta kaventamisesta.

Sähköisten aikakauslehtien välityspalvelu edellyttää, että näiden lehtien tarjoamiselle kirjastojen asiakkaiden käyttöön on sovittu lehtikustantajien kanssa. Se edellyttää myös palvelun teknisen alustan kehittämistä niin, että palvelun hankkineiden kirjastojen asiakkaiden on mahdollista lukea e-lehtiä ajasta ja paikasta riippumatta. Palvelun kehittäminen on edellyttänyt myös rajapintojen rakentamista kirjastojärjestelmiin niin, että käyttäjien autentikointi ja lukuoikeudet on voitu varmistaa.

Etäkäytettävien aikakauslehtipalveluiden tarjonnan kartoittamiseksi Turun kaupungin Konsernihallinnon hankintapalvelut julkaisi 17.12.2020 tietopyynnön Hilma-ilmoituskanavassa sekä Tarjouspalvelu-portaalissa. Tietopyyntöön saatiin määräaikaan mennessä yksi vastaus, Bure Capital Oy:ltä.
ePress / Bure Capital Oy on pitkäjänteisesti kehittänyt sähköistä aikakauslehtipalvelua kirjastojen tarpeisiin, ja se on tietopyynnön ja muun markkinakartoituksen perusteella tällä hetkellä ainoa toimija, joka pystyy tarjoamaan kirjastoille tätä kokonaisuutta, jossa on huomioitu niin kustantajien näkökulma, e-lehtien tekninen ja toimintavarma jakelualusta sekä kirjastojen asiakkaiden lukuoikeuksien tarkistaminen.

Edellä mainitut seikat huomioon ottaen on todettava, että ePress / Bure Capital Oy on ainoa toimija, joka pystyy tällä hetkellä toimittamaan kyseisessä laajuudessa olevan ja edellä mainitut edellytykset toteuttavan verkkopalvelun tilaajalle yhtenä kokonaisuutena niin, että palvelu on heti käyttöönotettavissa.

Mikäli markkinatoimija katsoo vastoin hankintayksikön käsitystä kykenevänsä toteuttamaan hankinnan ja ettei suorahankintaperuste pidä paikkaansa, pyydetään markkinatoimijaa viivytyksessä ilmoittamaan asiasta osoitteeseen: tapani.jarvinen@turku.fi siten, että ilmoituksessa on kerrottu lyhyesti myös markkinatoimijan näkemykseen liittyvä selvitys. Näin hankintayksikkö pystyy nopeasti arvioimaan asian uudelleen ja tarvittaessa keskeyttämään suorahankinnan oma-aloitteisesti.

Mercell Holding AS

Part of the Mercell Group, one of Europe’s leading providers of e tender systems and information between buyers and suppliers in the professional market.

Contact us

Write to us

+47 21 01 88 00