Kutsu markkinavuoropuheluun – Vaasan kaupunkiseudun joukkoliiikenne 1.7.2022 alkaen

Information

04 - Periodic indicative notice - utilities
Not applicable
1/18/2021 9:52 AM (GMT+01:00)
1/25/2021 10:59 PM (GMT+01:00)

Buyer

Vaasan kaupunki Vaasan kaupunki
Mikko Kotimäki Mikko Kotimäki
Vaasa
Finland
0209602-6

Closing date has passed.

Short description

Tämä on kutsu markkinavuoropuheluun, joka koskee Vaasan kaupunkiseudun joukkoliikenteen hankintaa 1.7.2022 alkavalle sopimuskaudelle. Liikennöintisopimusmalli on niin sanottu bruttomalli, jonka mukaisesti tilaaja suunnittelee reitit ja aikataulut ja perii kaiken lipputulon sopimuksen mukaisesta liikenteestä. Hankinta on jaettu alustavasti viiteen (5) kohteeseen. Kohde 1. Vaasan kaupunkiliikenteen linjat 1–4 ja 7–11. Liikennöinti pääosin tilaajan kaasubussikalustolla (15 kpl), joka luovutetaan liikenteenharjoittajan käytettäväksi erillisellä hallinnansiirtosopimuksella. Kohde 2. Vaasan kaupunkiliikenteen linjan 5 liikennöinti. Kohde 3. Vaasan kaupunkiliikenteen linjan 6 liikennöinti. Kohde 4. Vaasan seutuliikenteen linjan 21 liikennöinti. Kohde 5. Vaasan seutuliikenteen linjan 22 liikennöinti. Tarjouspyyntöasiakirjaluonnokset (sopimusluonnos, kohde- ja reittikuvaukset, kalustovaatimukset, kaasubussien hallinnansiirtosopimus, asiakaspalvelupiste, lippu-, maksu- ja infojärjestelmäkuvaus sekä linjojen aikataulut ja autokierrot) esitetään tilaajan harkitsemassa laajuudessa samansisältöisinä kaikille markkinavuoropuheluun osallistuville tahoille. Hankinnan kohteet voidaan kilpailuttaa yhdessä tai useammassa erillisessä kilpailutuksessa.

Tämä ei ole hankintailmoitus eikä tarjouspyyntö, vaan ilmoitus markkinavuoropuhelun käynnistämisestä mahdollisille hankinnasta kiinnostuneille alan toimijoille ja potentiaalisille tarjoajille. Tällä kutsulla markkinavuoropuheluun ei pyydetä eikä tähän anneta tarjouksia, vaan tiedotetaan markkinoita tulevasta kilpailutuksesta. Hankinnasta kiinnostuneilta alan toimijoilta pyydetään kommentteja hankittavan joukkoliikennepalvelun suunnitteluun, toteutukseen ja käytännön järjestelyihin liittyen, jotta tarjouskilpailu voidaan toteuttaa mahdollisimman tarkoituksenmukaisella tavalla.

Markkinavuoropuhelussa järjestetään yksi (1) yhteinen informaatiotilaisuus sekä kahdenkeskisiä tapaamisia tilaajan ja palvelutuottajien kesken. Markkinavuoropuhelussa kerätyt tiedot säilyvät täysin luottamuksellisina, ja niitä tullaan käyttämään ainoastaan hankinnan kehittämiseen ja suunnitteluun. Markkinavuoropuhelu ei velvoita hankintayksikköä toteuttamaan hankintaa tässä dokumentissa kuvatulla tavalla, joten lopullinen hankintailmoitus ja tarjouspyyntö voivat poiketa tässä kutsussa tai markkinavuoropuhelussa esitetyistä tiedoista.

Markkinavuoropuheluun osallistuminen ei sido yritystä tarjouskilpailuun osallistumiseen eikä myöskään ole edellytyksenä myöhemmin varsinaiseen tarjouskilpailuun osallistumiselle. Markkinavuoropuheluun osallistuminen ei myöskään vaikuta tarjoajan asemaan varsinaisessa tarjouskilpailussa. Markkinavuoropuheluun vastanneille ja osallistuneille ei makseta korvausta osallistumisesta.

Ainakin osa tarjouspyyntöasiakirjaluonnoksista pyritään lähettämään markkinavuoropuheluun ilmoittautuneille tahoille tutustuttavaksi ennen markkinavuoropuhelutilaisuutta.

Tavoitteena on saada alan toimijoilta näkemyksiä kohteen 1 osalta erityisesti tilaajan kaasubussikaluston käyttöön ja asiakaspalvelupisteen perustamiseen liittyvistä seikoista sekä kaikkien kohteiden osalta kalustovaatimuksiin ja sopimuskausien pituuksiin liittyvistä seikoista

Markkinavuoropuhelutilaisuudet

Yhteinen markkinavuoropuhelutilaisuus järjestetään 5.2.2021 klo 9.00–11.00.

Covid-tilanteen vuoksi tilaisuus pidetään Teams-tapaamisena. Markkinavuoropuhelutilaisuuteen tulee ilmoittautua etukäteen sähköpostilla osoitteeseen anastassia.backlund@vaasa.fi viimeistään 25.1.2021.

Markkinavuoropuhelutilaisuuden alustava ohjelma:

1. Tilaisuuden avaus: Suunnittelupäällikkö Pertti Hällilä, Vaasan kaupunki

2. Hankinnan alustava aikataulu ja sisältö: Projektipäällikkö Simo Airaksinen, WSP Finland

3. Keskustelua.

Kahdenkeskiset, luottamukselliset markkinavuoropuhelutilaisuudet (yksi (1) h / tilaisuus) järjestetään yhteisen tilaisuuden jälkeen 5.2.2021 klo 12.00 alkaen ja tarvittaessa 8.2.2021 Teams-tapaamisina. Kahdenkeskisiin tapaamisiin tulee myös ilmoittautua etukäteen samalla kertaa kuin yhteiseen markkinavuoropuhelutilaisuuteenkin. Tarkemmat osallistujakohtaiset ajankohdat tarkentuvat ilmoittautumisajan päätyttyä.

Markkinavuoropuheluun osallistuvat voivat esittää kommentteja suunniteltuun hankintakokonaisuuteen liittyen myös kirjallisesti markkinavuoropuhelutilaisuuden jälkeen, mahdolliset kommentit toivotaan 12.2.2021 mennessä, jotta niiden huomioiminen ehditään harkita kilpailutuksen valmistelussa.

Varsinainen hankintailmoitus ja tarjouspyyntö julkaistaan alustavan suunnitelman mukaan maalis–huhtikuussa 2021.

Mercell Holding AS

Part of the Mercell Group, one of Europe’s leading providers of e tender systems and information between buyers and suppliers in the professional market.

Contact us

Write to us

+47 21 01 88 00