Lääkkeiden automaattinen annosjakelu yksikköpakkauksiin (unit dose -järjestelmä)

Information

3/13/2020 1:45 PM (GMT+01:00)
4/3/2020 3:00 PM (GMT+02:00)

Buyer

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä
Irma Haataja Irma Haataja
Kajaanintie 50
90029 OYS
Finland
0679480-9

Closing date has passed.

Short description

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä suunnittelee kilpailutusta lääkeautomaatiojärjestelmästä, joka pakkaa lääkkeitä yksikköpakkauksiin (unit dose) sekä muodostaa yksikköpakkauksista potilaskohtaisia lääkeannoksia.

Tulevaisuuden sairaala OYS 2030 on uudistamisohjelma, jonka myötä Oulun yliopistollisen sairaalan (OYS) toiminta ja tilat uudistetaan vastaamaan tulevaisuuden erikoissairaanhoidon haasteisiin. Muutosvisiomme on, että vuoteen 2030 mennessä OYS on maailman älykkäin sairaala, jossa uusin teknologia, modernit tilat ja ajantasainen osaaminen takaavat tehokkaan ja vaikuttavan, maailman parhaan hoidon.

Tulevaisuuden sairaalan vuodeosastokerrokset on suunniteltu pääasiassa niin, että yhdessä H:n mallisen kerroksen sakarassa on 10 yhden hengen potilashuonetta. Potilashuoneiden keskelle sijoittuvalle alueelle on suunniteltu hoitoon osallistuville henkilökunnalle tiloja kuten lääkepiste. Lääkepisteen suunnittelussa on huomioitu tuleva annosjakeluprosessi ja lääkepisteeseen on sijoitettu putkipostiasema, johon annosjakelulaitteen pakkaamat ja jakamat lääkeannokset toimitetaan.

Nykytilanteessa OYS:n yksiköissä lääkkeenjako suoritetaan osastofarmaseutin tai sairaanhoitajan toimesta manuaalisesti vuorokaudeksi kerrallaan. 
Lääkkeiden jaon jälkeen lääkehoitoa toteuttava sairaanhoitaja suorittaa lääkkeiden kaksoistarkastuksen ja mahdollisen täydentämisen ennen lääkkeiden antamista potilaalle. Sairaanhoitaja vie lääkkeet potilaalle tunnistaen ensin potilaan tiedot rannekkeesta ja mahdollisesti varmistamalla potilaalta itseltään. Potilaalle annetut lääkkeet dokumentoidaan lääkehoitoon merkitsemällä antokirjaus potilastietojärjestelmän lääkehoitoon.

Tavoitteena on automatisoida ja keskittää lääkkeenjako sairaala-apteekkiin annosjakelijan (Unit Dose) tehtäväksi. Hankinnalla tavoitellaan lääke- ja lääkitysturvallisuuden parantamista, potilasturvallisuuden lisäämistä, velvoitevarastoinnin ja lääkehävikin pienentämistä sekä henkilöstön osaamisen resursointia ja hyödyntämist oikeaan tehtävään.

Tulevaa kilpailutusta edeltäen PPSHP käynnistää markkinavuoropuhelun, jonka tavoitteena on saada potentiaalisilta ratkaisun tarjoajilta palautetta tarjouspyynnön vaatimusmäärittelyn luonnokseen.
Pyydämme kommentoimaan liitteen vaatimusmäärittelyä ja tarvittaessa muita liitteitä. Olemme kiinnostuneita siitä, näettekö esitetyt vaatimukset tarkoituksenmukaiseksi. Pyydämme tietoa siitä, vastaako edustamanne ratkaisu esitettyihin pakollisiin vaatimuksiin ja mikäli ei, miltä osin vaatimuksia tulisi kehittää, jotta voisitte tarjota ratkaisuanne mahdollisessa kilpailutuksessa.

Tämä on tietopyyntö, ei hankintailmoitus. Tietopyyntö ei sido PPSHP:iä toteuttamaan hankintaa.

Files (click "Show interest" to get access)

Name Size
TIETOPYYNTÖ, LÄÄKKEIDEN AUTOMAATTINEN ANNOSJAKELU YKSIKKÖPAKKAUKSIIN (UNIT DOSE -JÄRJESTELMÄ).zip 1.34 MB
TIETOPYYNTÖ, LÄÄKKEIDEN AUTOMAATTINEN ANNOSJAKELU YKSIKKÖPAKKAUKSIIN (UNIT DOSE -JÄRJESTELMÄ).pdf 194 KB

Mercell Holding AS

Part of the Mercell Group, one of Europe’s leading providers of e tender systems and information between buyers and suppliers in the professional market.

Contact us

Write to us

+47 21 01 88 00